Czy zna któraś z Was pieluszki AppleCheeks? Pojawiły się ostatnio na EkoMaluch i się zastanawiam czy warto spróbować, ale koszt jednej jest powalający - 129zł :/
Wersja do druku
Czy zna któraś z Was pieluszki AppleCheeks? Pojawiły się ostatnio na EkoMaluch i się zastanawiam czy warto spróbować, ale koszt jednej jest powalający - 129zł :/
Chociaż teraz doczytałam, że za 129zł jest kieszonka + 3 wkłady. To chyba nie tak źle...?
o ja Cie...a coz to za cudo...?
ale cena - powalajaca!!!
Nadal nie rozumiem skąd taka cena...
Sama pieluszka z jedną wkładką to 65 zł. Zamówiłam i będę próbować co to za cudo ;)
no Nill nie bądż tak podzie się wrażeniami ;)
zastanwia mnie to wkładanie do środka że niby moze być jak otulacz, a z drugiej strony że wkładanie od zewnątrz no dobra fajne ale czy nie będzie ten materiał mokry jak będziemy go używać jako odtulacza??
no więc tak, pieluszka ładna i całkiem zgrabna. Bardzo cienki i mięciutki PUL, jeśli tak to można określić :) Wkład jest składany w zależności od wielkości otulacza (ale nie ma przeszyć). Wkład można włożyć do środka kieszonki i wtedy przy pupie jest polarek, albo na zewnątrz. Wtedy przy pupie jest wkład, ale można dokupić wkładkę utrzymującą suchość albo używać czegoś zamiennie. Ja mam te wkładki z Nature Babies. Póki co użyłam jej może ze dwa razy, bo większość czasu jestem poza domem i nie chcę zakładać synkowi nieprzetestowanej pieluszki, bo raz już mi przeciekła, ale tak było z wieloma pieluszkami, że na początku gdzieś tam ciekły. Gumka jest wszyta z tyłu i z przodu, dzięki czemu tworzy się taka łódeczka powodująca, że wkład się nie wysunie. Regulacja na napki jest fajna o tyle, że dolną napką reguluje się nóżki, a górną pas (nie muszą być zapięte równolegle).
Mogę zrobić zdjęcia, jeśli chcesz :)
Teraz na Ekomaluch za 65zł jest otulacz + wkład, bo normalnie sam otulacz tyle kosztuje :/ drogo bardzo.
U nas tez sie sotatnio pojawily ale kosztuja majatek wiec tez czekam na wiecej opinii!
dzięki Nill
kurczę jakoś nie mam przekonania do tej kieszonki chyba jednak wolę wydać na fb w stokrotki
ale jeszcze myślę
Nilli dzięki serdeczne!
A napisz jeszcze jak z kolorkiem pieluszki - na stronie sklepu ta żółta pielucha wydaje się taka intensywnie żółta.
A a Twoich zdjęciach to taka dosyć bladziutka zółć.
Jak to wygląda na żywo?
Kolorek wydaje mi się akuratny. Ani nie za blady ani nie żarówiasty. Ale wiadomo, że każdy ma swój gust :)
no więc nabyłam wczoraj na targach, po targach okazało się że nastąpiła zmian planów i zamiast do domu to na spacer
oponawałam bo przeciez zapas wielo małam obliczony na krótkie wyjście; mąż się uparł ze założymy funkiel nówki pieluszki;
po wymianie zdań uległam ale zastrzegłam że jak młoda się pomoczy to leci kupić nowe ciuszki i pamki bo w moczu nie będzie siadziała
no i 3 godz wytrzymało nowe
jak na początki to super ale już się wyprały
ja kupiłam fajny zestaw kieszonka i 3 wkłady bambusowo - bawełniane
fajna zgrabna doopka w wkładem
bardzo miły polarek w środku i włożenie wkładu jakby łatwiejsze niż jak jest otwór na końcu pieluszki - łatwiej ułożyć dopasować
Nie znalazłam, albo gapa ze mnie.
Baryłka kupiła chyba dwa zestawy
http://ekomaluch.pl/applecheeks-mini-test,p1344,l1.html
i piała z zachwytu. Więc pożyczyłam, wypróbowałam i są bardzo fajne.
- pupa mała
- świetnie leżą
- 3h na tyłku biegającego malucha, wkładka w środku do wyżymania a nic nie przeciekło. Dodam, że IB ciągle nam przecieka, a pszczoła przez noc jest mokra calusieńka, więc Kornik to leje jak strażak z pompy
- kieszonka ma otwór przez środek wszerz pieluszki dzięki temu bardzo łatwo wkłada się wkładki do środka, a ja mam z tym zawsze problem. W stokrotkach i innych pieluszkach z takim "lepkim" PULem muszę się namocować, żeby wkład dobrze wszedł i się ułożył, a tu... zero problemów.
Ja polecam!
Nie używałam ale oglądałam i wydają sie być bardzo fajne.
też kupiłam na spróbowanie i jestem bardzo zadowolona, przede wszystkim gumki nie odciskają ani w udkach czy na pleckach a bardzo zwracam na to uwagę bo Jaśkowaty grubiutki i grube udka ma - mają też gumeczkę na brzuchu i dzięki temy bardzo fajnie się dopasowują, nic przodem nie wycieka, co bardzo częste u mojego wielkiego sikuna się zdarzało, nie są tak ogromne jak wonderoosy, ale są chyba z tego samego materiału, no i zamiast oryginalnych wkładów można też włożyć do kieszonki wszystko co się pod rękę nawinie ;) no i można ich też używać jako otulacza
tutaj bardzo fajny filmik video jak ich używać (z oficjalnej strony)
http://www.youtube.com/watch?v=CifJD...ayer_embedded#!
no cóż ja dodam tylko że same wkłady sa dla mnie rewelacyjne bo nie za duże do składania i można złożyć jak się chce a schną w miarę szybko
brakuje mi jeszcze czerwonej i zielonej - ale już niedługo hehehe