http://www.pudelek.pl/artykul/23966/...4_niemowlat/8/
było już ?
no to mamy :mad
Wersja do druku
http://www.pudelek.pl/artykul/23966/...4_niemowlat/8/
było już ?
no to mamy :mad
Właśnie czytałam - jeden plus to chociaż tyle, że piszą o "nosidełkach", a nie o "chustach" - ale i tak każdy przeczyta tak jak chce.
A te komentarze pod spodem - porażka...
hehe
to co zbiorowe maile do pudla?
btw gwen ma dziecko w pslingu? ale kiepsko założyła...
i juz sie posypały komentarze "naszych"
Strasznie przykre ze zilustrowano to zdjeciami chust.
Tylko ze jak patrzena te wiazania to faktycznie tym dzieciom chyba dzieje sie krzywda troche...Mysle ze np. dziecko Kidman ma spore szanse sie udusic :(
szkoda nerw, Ci co chcą to już wiedzą, że chusta szkodliwa nie jest, Ci co chcieli usłyszeć coś zupełnie innego, usłyszeli w materiale tv :(
własnie widziałam :(
Wyobrażacie sobie jak cięzko musi byc chodzi Nicole Kidman z tym dzieckiem w okalicy ud???
Fotki okropne - no ale o to chodziło przecież autorom.
Nie noszę dzięki celebrytom a dzięki chustoforum:)
ale pare komentarzy prostujacych na szczescie tez jest :thumbs up:
Pudelek jak zwykle bzdury pisze, szkoda nerwów...w ogóle autorka (autor?) pisze o jednym a wkleja zdjęcia czego innego :/
czego oni chcą od mojej ukochanej Felicity?:)
tak w ogóle wiedziałam,że Gwen to twarda babka-kółka w szyi ale niesie:lol:
i do tego japonek nie gubi:thumbs up:
Jeżeli ludzie noszą dzieci tak, jak pokazano na tych zdjęciach, a przecież są na nich idolki i wzory do naśladowania dla wielu, to się nie dziwę, że jest tyle wypadków.
Na pewno instrukcje do tych nosideł powinny być bardziej szczegółowe, bo jak widać, ludzie nie kierują się zdrowym rozsądkiem. Gdybym mój pierwszy kontakt z chustami był poprzez takie artykuł i zdjęcia pewnie w życiu bym dziecka do chusty nie włożyła.
Prawidłowe włożenie maleńkiego dziecka do poucha czy chusty wcale nie jest łatwe. Mnie na początku nie wychodziły wszystkie ułożaenia i wiazania, ale jak miałam wątpliwości, czy dziecku jest wygodnie i czy przypadkiem nie na główki przygiętej do klatki piersiowej, to je natychmiast wyjmowałam i nosiłam tylko w tych wiązaniach, których byłam pewna. No ale przy dziecku nigdy nie można wyłączyć myślenia, inaczej wszystko może się stać niebezpieczne. NB ciekawe, ile dzieci odnosi obrażenia, wypadając z wózka, a przecież nie jest to taka rzadkość. Sama słyszała o kilku takich przypadkach w tym o jednym zakończonym kalectwem.
W sumie nie wiem po co ta kółkowa w zestawieniu bo nieźle wygląda (a czy wygodnie przy szyi to inksza inkszość...) ale te pouche na wysokości krocza dramat:roll:
dziś dowiedziałam się o tym od znajomego - nowego chustotatę, ze mieli przerąbane na świętach u rodziny bo goście byli po rewelacjach z pudelka, że od chust dzieci giną:(
Ale Kto czyta pudelka i inne strony na równie żenującym poziomie???
Pytam poważnie, bo gdyby nie link tutaj, to nigdy nie dowiedziałabym się o tym, że ktoś gdzieś coś takiego napisał. Nie znam też ani jednej inteligentnej osoby, która czytałaby plotkarskie portale. Normalnym ludziom szkoda czasu na wklepywanie w przeglądarkę adresów, za którymi kryją się strony (typu pudelek) nie wnoszące w życie niczego, o czym naprawdę warto wiedzieć...
Takie strony to żadne źródło informacji, więc szkoda zdrowia na zamartwianie się...
Ja czytam pudelka i to regularnie :P Muszę iść się zastanowić nad własną inteligencją ;)
tyle, że to pójdzie w świat i zasieje nic podejrzenia
przeciwnicy będą mieć "mocny" argument, że chusty sa niebezpieczne bo pisali o tym w internecie
też takowych portali nie czytam, ale juz słyszałam o konsekwencjach tego art( i to nie na forum tylko wśród "ludu")
prawda jest taka, że każdą nieprawidłowo używaną rzeczą dla dziecka można dziecku i sobie krzywdę zrobić... trzeba trochę dystansu i rozsądku jak we wszystkim;)
http://www.figa.pl/Modne-nosidelka-p...niemowlat-a310
i jeden cytat z artykułu "Materiałowe nosidełko zyskało ogromną popularność dzięki rzekomej więzi, jaka wytwarza się dzięki niemu pomiędzy matką a dzieckiem"
no normalnie mnie trzęsie aż jak to zobaczyłam