-
W co ubrać dziecko?
No właśnie, bo mam taki dylemat. Przerzucamy się na wielo i super fajnie, ale nagle się okazuje, że synek nie włoży połowy ubranek ze względu na to, że pupa jak piłka lekarska w takiej pieluszce wygląda.
Zapiąć body na takiej piłce to porażka, widziałam przedłużki do body, nawet jedną zamówiłam, ale to takie rozwiązanie chwilowe raczej.
Dziś w nocy po raz pierwszy założyłam mu Wonderoska i w zasadzie spał tylko w koszulce i w pieluszce, bo na tego giganta to już nic nie weszło :mrgreen:.
Zastanawiam się też jak to będzie latem - w samej pieluszce czy jak?
-
Większe o rozmiar? :ninja:
-
my ubieramy na gore bluzeczki albo rozpięte body i getry i jak nie rozrabia na podłodze to skarpety, ew. rajstopy zamiast getrów:) na noc niestety nadaj jednorazówki jeszcze:/
-
latem juz wiekszy bedzie i sie proporcje syna do pieluchy zmienia, a po za tym przyzwyczaisz sie ze Ciut wieksze bodziaki i spodnie szersze w pasie musisz kupowac :)
-
body o rozmiar wieksze a na noc piżamka dwuczęściowa i śpiworek :)
-
Kurcze, a Zocha miała tylko jedne spodenki-jeansy które nie wchodziły na pupę, z żadnymi innymi ciuszkami nie było problemu :)
-
my tez nie mielismy przez 2 latka problemow z ciuchami,..teraz zdjelismy pieluchy i w dalszym ciagu ciuszki ktore nosil na sa na niego dobre, uzywamy(a raczej uzywalismy) kieszonek FB i BG oraz AIO BG i Baby Gro system, te ostatnie sa najmniejsze ale formuja najwiekszy chyba kuperek ze wzgledu na bawelniany dosc gruby wklad. Ale powtarzam, nie mamy problemow ani z jeasnami, ani z zadnymi innymi spodenkami.
-
No właśnie myślałam o getrach i ciekawa jestem jak się sprawdzają w praktyce...
Dwuczęściowa piżamka na Wonderoska nie wejdzie, a spodnie małe nie są :p
Chyba faktycznie zacznę kupować większe body.
-
My też nosimy numer większe ubrania :) I żadnych problemów nie ma. Jedynie półśpiochy były nieco w tyłku przyciasne, ale gdy Dosia zaczęła raczkować, przerzuciłyśmy się na rajtuzy - a te wszystko pomieszczą :)
-
My nosimy te same, ale głownie nosi cienkie wkładki w otulacz...więc pupka mała jak w pampku