Od kiedy i jak długo (jednorazowo) nosić niemowlaka?
Witam,
Moja córeczka ma 6 tygodni i chciałabym zacząć nosić ją w chuście (nie wytrzymuje mi kręgosłup nadwyrężony wnoszeniem wózka po schodach :( ). Zastanawiam się czy na pewno dla takiego maluszka TAKA KIESZONKA jest odpowiednia?
Kołyska odpada, mała dopuszcza pozycję leżącą tylko jak śpi.
Zastanawiam się też jak długo jednorazowo można nosić maluszka w takiej pozycji i ewentualnie jakie przerwy robić? I czy rzeczywiście kieszonka podpiera odpowiednio kręgosłup?
Re: Od kiedy i jak długo (jednorazowo) nosić niemowlaka?
Cytat:
Zamieszczone przez chania
Witam,
Moja córeczka ma 6 tygodni i chciałabym zacząć nosić ją w chuście (nie wytrzymuje mi kręgosłup nadwyrężony wnoszeniem wózka po schodach :( ). Zastanawiam się czy na pewno dla takiego maluszka
TAKA KIESZONKA jest odpowiednia?
Kołyska odpada, mała dopuszcza pozycję leżącą tylko jak śpi.
Zastanawiam się też jak długo jednorazowo można nosić maluszka w takiej pozycji i ewentualnie jakie przerwy robić? I czy rzeczywiście kieszonka podpiera odpowiednio kręgosłup?
jesli tylko jest dobrze dociągnięta i dzieć się nie gibie na boki, a przy pochylaniu się nie odpada wisząc bezwładnie w chuście to chusta podpiera kręgosłup, do tego zapewnia naturalna pozycję kregosłupa czyli zaokraglone plecki w literkę C
co do długości czasu noszenia to przecież nie będziesz jej nosić all time, dziecko musi mieć czas poleżec w łożeczku, wózku, na macie, noszenie w chuście jest cudowne ale nie 24godz na dobę
Ja noszę Manię różnie, zwykle okołol 2-3 godzinn dziennie, nie jednorazowo, ale w etapach, w zależności jaki Mania ma humor i co mam w planach, ale zdarza się i więcej gdy idę sama z dziećmi do mamy ktora mieszka 3 kilosy dalej, wtedy Mania w chustę, Bart do wózka i naprzód.
We wszystkim musi być umiar!