kiedy tak naprawdę można bezpiecznie nosić dziecko w plecaku? jak dobrze trzyma główkę? dopiero jak siedzi??
czy np jak się nauczę dobrze wiązać to mogę nosić tak moją trzymiesięczną córeczkę??
Wersja do druku
kiedy tak naprawdę można bezpiecznie nosić dziecko w plecaku? jak dobrze trzyma główkę? dopiero jak siedzi??
czy np jak się nauczę dobrze wiązać to mogę nosić tak moją trzymiesięczną córeczkę??
w Afryce noszą tak noworodki. Myślę że od kiedy trzyma główkę to bezpieczne jest i możesz nosić. Ja
Nie musi siedzieć. Musi natomiast stabilnie trzymać główkę.
Ja zrobiłam z Janki plecak w dniu, w którym skończyła cztery miesiące, akurat byliśmy na warsztatach Ekomamy.
bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi :) my właśnie będziemy na warsztatach jak mała będzie miała trzy miesiące skończone a główkę to ona trzyma w sumie od urodzenia, tylko jej na początku asekurowałam a teraz - ma 9 tygodni - wcale już nie asekuruję
pierwszy raz Michała zaplecakowałam na warsztatach ekomamy, jak skończył 3 m-ce. ale za malutki jednak był na plecak. i nosic w plecaku zaczęlismy tak naprawdę dopiero jak młody skończył 6 m-cy.