witajcie
prosze doradzcie mi jaka chuste mam zamowic, z mysla o malcu, ktory za chwile, mam nadzieje szczesl;iwie pojawi sie na zewnatrz :) bo w srodku juz baardzo dokazuje? Jak mam wybierac?
bede bardzo wdzieczna za pomoc
agnieszka
Wersja do druku
witajcie
prosze doradzcie mi jaka chuste mam zamowic, z mysla o malcu, ktory za chwile, mam nadzieje szczesl;iwie pojawi sie na zewnatrz :) bo w srodku juz baardzo dokazuje? Jak mam wybierac?
bede bardzo wdzieczna za pomoc
agnieszka
jestem wielką miłośniczką dobrych elastyków, które świetnie nadają się dla noworodków (dla starszych dzieci zresztą też).
ale po wczorajszym i przedwczorajszym noszeniu Amelczynej w cienkim elastyku stwierdzam, że pora przejść łagodnie na cienkie tkane. byłyśmy obie naprawdę mocno spocone.
polecam długą, tkaną, przewiewną, wiązaną. w kieszonce możesz nawet noworodka.
pozdrowienia z rozgrzanej upałem Warszawy.
w kieszonce możesz nawet noworodka nosić.
w poprzednim poście uciekło mi orzeczenie :-)
Ja na nastepnego chuscioszka tez sobie elastyczna sprawie.
Ja 8 tygodniową córę w Leosiu noszę.Obie strony bardzo usatysfakcjonowane :D
moze jestem malo bystra, ale rozumiem, ze sa rozne firmy, np. 'leos' gdzie moge taka chuste kupic?
http://www.koala.info.pl/sklep.html
np. znalazlam taki sklep. czy leo natural albo inka o ktyrhc wpsominacie, to wlasnie takie chusty?
chodzi mi to zeby kupic chuste dobrej jakosci, zeby sie na wstepie nie rozczarowac, prosze poradzcie
agnieszka
Jeśli to chusta dla maluszka to raczej nie porywaj się na pasiaste Storchenwiege - trzeba je łamać co przy maciupkim leciutkim noworodku jest dość trudne.
Szybciej modele Leo.
Dla takiego maleństwa i świeżej chustomamy chusta elastyczna jest chyba najlepsza na początek. Ja wbrew niektórym opiniom nabyłam (akurat z chusty.pl, chociaż polecany jest Polekont) i świetnie nam się nosiło. Potem możesz sprzedać elastyka (ja zostawiłam dla następnego chuścioszka :D) i kupić długą wiązaną. Ja mam teraz Didymos Indio, świetnie mi się nosi. Poczytaj sobie dział recenzje chust i popatrz w dziale "sprzedawcy" albo tam gdzie dziewczyny sprzedają używane :) Jest ogromny wybór, na pewno coś dla siebie wybierzesz :D
Niektóre dziewczyny piszą też o pouchu/kieszonce, ale to niech się one wypowiedzą, ja mówię ze swojego niezbyt dużego doświadczenia :)
Ja własnie zakupiłam elastyka Polekonta dla szwagierki.Młody ma miesiąc,a ona boi się,że nie poradzi sobie z tkaną chustą.Mam nadzieję,ze chustowanie jej się spodoba,a nie chcę jej zrazić.,więc wybrałąm elastyka.
a mnie dla następnego chuścioszka kuszą te elastyczne z konopiami od Vegi :D
Decyzja już podjęta! [tylko jeszcze tego chuścioszka potrzebuje, no! :wink: ] konopie zwiększa nośność (tzn na dłuzej "starczy") i jednocześnie sprawią,że elastyk bedzie troszkę chłodnieszy.
Vega, dobrze mówię?? Czy to o tej chuście mówiłas na spotkaniu w Łodzi, ze mama 15 kg nosi? Bo mi ta chusta z głowy wyjść nie chce! :lool:
wiadomość powtórzona no to wykasowałam, żeby miejsca nie zajmować :D