Jestem na etapie przymierzania sie do zakupu.
Które papierki polecacie, i które rzeczywiście można wrzucić do sedesu:rolleyes:
Wersja do druku
Jestem na etapie przymierzania sie do zakupu.
Które papierki polecacie, i które rzeczywiście można wrzucić do sedesu:rolleyes:
Imse Vimse, mam i jestem zadowolona bardzo, po siku można przeprać, a po kupce wrzucić do sedesu, naprawdę się rozpuszczają - widać to po kilku praniach (ja piorę w łapkach).
Ja mam mio liners i są strasznie sztywne. Zużyłam może 3 i dałam sobie spokój. Tym bardziej, że kupa prawie zawsze do nocnika ląduje.
A ja mam (jeszcze nie używałam) imse vimse i bambino mio i wydają sie identyczne. Jedyna różnica to to, że mio są większe i można je ciąć na dwa.
ja miałam mioliners i jakies inne, miękkie i fajne ale nie moge dojsc JAKIEJ firmy.mioliners mi za duze, za sztywne.
ja mam imse vimse i są bardzo fajne. Wyrzucam do kibelka i ok.
Przez przypadek kupiłam wersję toddler i są wielkie, tnę na pół :)
Używam Popolini. Celulozowe w rolce są dosyć grube i po kilku praniach rzeczywiście sie "rozchodzą" - dobre na takie kupki bardzo rzadkie. Te drugie wiskozowe są też OK. Trochę wolniej się "rozpuszczają" niż celulozowe ale lepiej odprowadzają wilgoć.
Kupiłam raz takie Canpol - i są bez sensu :( przyklejają - obklejają pupę i w ogóle się nie rozpuszczają. Poza tym na opakowaniu nie ma informacji z czego "toto" jest zrobione:mad
Innych jeszcze nie próbowałam.
ja mam teraz imse vimse - są podobne do celulozowych z popolini. i to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej - strasznie oblepiają. najfajniejsze są wg mnie papierki z rolki popolini - te na mleczne kupki. w sumie mam nadzieję, że celulozowych nie będę musiała używać, jak z Madzią, bo kupki będą w nocniku:)))
mam jedynie porównanie między Canpolem a Imse Vimse i zdecydowanie te drógie bardziej przypadły mi do góstu
a ja używam Tots Botsów i są bardzo fajne:) Mieciutkie. Dość trwałe. Po upraniu w rękach obsikanych jeszcze na parę razy się da użyć. Ale z czasem rozchodzą się w rękach. Polecam. mozna wyrzucać do WC
Dziewczyny! A czy papierki dają jakieś poczucie suchości? Bo my nie używamy, a koleżanka mnie ciągnie za język :)
Te moje to na pewno nie - one są całkiem przemoczone gdy maluch nasika
UHm, to ciekawe, bo wyglądało na to, że gdzieś wyczytała o tych papierkach, ze niby też suchość dawać mają :)
pondo ja imse vimse polecam
wrzucasz do kibelka jak kupa
a jak siku to do pralki
mysle ze ze 3 prania przezyja zanim sie porwa/rozpadna
sa 2 rozmiary
ja mam imse vimse te wieksze, przeciete na pol (nie bylo akurat tych malych)
się spłukują...
nie piorę
Moj synek juz co prawda odpieluchowany, ale ja najbardziej lubilam papierki ''z rolki'':D Gdy mieszkalam w UK, kupowalam takie w specjalnym sklepie pieluchowym (stacjonarnym), a po powrocie do kraju zaopatrywalam sie w www.ekobaby.pl. Wg mnie te papierki byly bardziej miekkie niz imse vimse i popolini, mozna ich bylo uzyc jako reczniczka do wytarcia pupy:D
:duh:To jest jakaś różnica w papierkach? Ja kupiłam jakieś niemieckie za 7 zł/100 szt. na allegro i myślałam, że papierki to flizelina. Przyklejają się do pupy. Pieluszka i tak jest żółta. Moje przechodziły próby prania w pralce po kilku robiły się jakby węższe, ale nadal zdatne.
Witam! Tak się zastanawiam czy są papierki, które by się dobrze nadawały do kupek noworodkowych i wczesnoniemowlęcych (piersiowych i butelkowych). Podobno te celulozowe Popolini i Canpol Babies są dla dzieci w wieku 0-3 m-ce. użytkowała któraś z was przy tak małym brzdącu? Jak wyglądało zatrzymywanie kupy? Może lepsze są Imse Vimse do takich kup?Do stałych podobno super. Podobno pocięty polar jest fajny, ale w lecie to chyba trochę kiepski pomysł. A może kupić flizelinę w pasmanterii na metry? Jak myślicie- jak by się sprawowała? Podkleja się nią ubrania, więc raczej można ją prać. Co o tym wszystkim myślicie?