-
Jak prać Manducę?
Szukaj mnie nie kocha, więc zapytam tu:
Mogę wrzucić Manducę (wersja podstawowa, z konopiami) do pralki? Na jaki program i obroty?
Do tej pory ze dwa razy prałam ją ręcznie i starałam się na bieżąco czyścić plamki, bo bałam się wrzucić do maszyny, ale teraz chciałabym ją wystawić na sprzedaż, więc przyda jej się solidniejsza kąpiel. Jak Wy pierzecie swoje?
-
nasza konopna dobrze zniosła pranie :) program na pewno dałam jakiś delikatny albo do wełny
-
Dzięki, zaryzykuję i puszczę jutro z wełenkami
-
Ja tylko Tule prałam ale tez bez przygód. Jakieś słabe obroty i wszystko poszło ok :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Prałam w 40 stopniach, 800 obrotów. Nic się nie stało.
-
Moja pralam na normalnym programie do bawelnt, 40st i wirowanue 1200. Zyje:) tylko kolor ma mniej intensywny niz nowka.
fonopisane
-
prałam kilka razy . normalnie na 40 st program delikatny. a prałam w takiej dużej siatce jak na pieluchy. o kolor się nie bałam bo mamy "nature".
-
Prałam wiele razu różne nosidła. Zdecydowanie nie prałabym z wełniakami, jeśli już to z jakimiś dużymi gabarytami bawełnianymi typu obrus czy pościel. Od koloru zależy jakie obroty, serio. Im ciemniejsze tym obroty niższe, bo robią się jaśniejsze załamania. Pierzesz w płynie do prania, 30%, spinasz klamry, rozpinasz suwak, najlepiej wrzucić w siatkę do prania albo w jasiek żeby nie walily w bęben. Suszysz rozłożoną na płasko / wiszącą (no, nie w suszarce bębnowej i nie na słońcu). A, wrzuć też do pralki jej worek, bo jeśli zmieni minimalnie kolor, to na obu będzie taki sam.