-
Witam serdecznie :)
Cześć :razz:,
Po kilku dniach zaglądania na forum najwyższy czas się z Wami przywitać :).
Jestem mamą 3 córeczek, z czego najmłodsza ma niespełna 5 miesięcy.
Wszystkie nosiłam w chustach, może niezbyt intensywnie, ale bardzo sobie chwalę ten sposób transportu dzieci, ale także ich przytulania ;)
Mam chustę elastyczną i tkaną, a teraz wertuję forum w poszukiwaniu opinii o czymś bardziej praktycznym, szybszym do zakładania i zdejmowania, gdyż za parę miesięcy będę musiała odbierać całą trójeczkę ze szkół, przedszkoli i żłobków, co będzie wiązało się z kilkakrotnym wysiadaniem i wsiadaniem do samochodu. Motanie się za każdym razem w chustę, która dodatkowo wyciera końcami spory kawałek gruntu dookoła jest trochę mało fajne... Jak na razie nadal czuję się mocno zagubiona i nie wiem, co wybrać, ale idę dalej wertować forum i szukać opinii. Może doznam oświecenia ;)
Ups... chyba post powitalny zmienił się w post wyłuszczenia nurtującej mnie sprawy, dlatego nie przedłużam już i jeszcze raz witam wszystkich bardzo serdecznie, a że właśnie wybiła północ, życzę Wam spokojnej nocy ;)
-
hej :) mam nadzieję że zawitasz na dłużej to bardzo fajna społeczność :)
na szybko przychodzi mi do głowy chusta kółkowa lub nosidło ergonomiczne jak maluszek już usiądzie :)
-
Dzięki wielkie za przywitanie! :D
Rzeczywiście bardzo miło tu u Was.
Też rozważam chustę kółkową lub nosidła, choć brałam pod uwagę raczej te mniejsze, typu onbu, MT, czy chusto-MT. Może nie mam racji z braku doświadczenia z nosidłami, ale te ergonomiczne kojarzą mi się już z jakimiś dłuższymi wypadami i wielogodzinnym noszeniem, a ja potrzebuję coś raczej na przejście tych kilkudziesięciu/set metrów od auta do szkoły, odebranie starszaka i powrót, i za chwilę powtórka, i tak codziennie... ;) Choć jak okaże się to wygodne, to i gdzie indziej będziemy się tak nosić ;)
Na szczęście we wrześniu mała będzie miała już 8 miesięcy, więc raczej będzie już stabilnie siedzieć.
-
Najlepiej byłoby Ci popróbować razem z dzieckiem czy ci to odpowiada. Dla mnie nosidło jest wygodne na szybkie akcje no i przy biegającej córze :)
-
O, to może zapytam przy okazji, czy w Warszawie są jakieś sklepy, gdzie można przymierzyć różne rodzaje nosideł? Gdzieś mi coś mignęło, ale teraz nie mogę znaleźć. Może jest kilka takich miejsc.
-
Przejrzyj ofertę ekomaluch pl :) Na pewno też Patrycja z chustodzieciaki da ci poprzymierzać co ma na stanie :)
-
Cześć! Rozgość się na forum :)