Dziewczyny, co czytają Wasze nastolatki? Przeszukuję wątki i nie widzę zbiorczego (jeżeli jest to proszę naprowadźcie mnie). Właśnie siedzę na Arosie i próbuję skompletować listę prezentową dla swoich bachorząt. Z nastolatkiem mam kłopot. Pomożecie?
Dziewczyny, co czytają Wasze nastolatki? Przeszukuję wątki i nie widzę zbiorczego (jeżeli jest to proszę naprowadźcie mnie). Właśnie siedzę na Arosie i próbuję skompletować listę prezentową dla swoich bachorząt. Z nastolatkiem mam kłopot. Pomożecie?
Z fantastyki: Hobbit, Władca Pierścieni, seria Zwiadowcy.
Chętnie się podepne pod wątek szukając inspiracji co jeszcze siostrze dokupić.
To ta seria https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zwiadowcy
Nie jest jakaś wypasioną językowo ale bardzo fajnie się ją czyta.
Z fantasy fajną jest seria Dragonlance
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Dragonlance
Pozaświatowcy. Zwierzoduchy B. Mull
Strażnicy Historii Dibben
seria Wilken
Treasure Hunters
Czarownica piętro niżej
Felix Net i Nika
Ankhar
DragonLance IMO raczej dla starszych... za brutalność i seks w niektórych tomach. Ale powybierac by faktycznie z niej można
Mój Zwiadowców teraz czyta i zachwycony.
U nas wszystko Mulla się sprawdza. Plus Harry Potter.
Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050F przy użyciu Tapatalka
Pamiętam, ze jako nastolatka uwielbiałam książki Meg Cabot. Wciąż mam ochotę je czytać :D
oooo, a dla dziewczyn coś jeszcze??? kuzyn ma córkę 1 gimnazjalna i zawsze mam problem z prezentem - "bo ona wszystko ma, to może coś do szkoły, albo książka" - no przecież kleju jej w paczkę nie dam (choć tak mi sugerowała jej mama:)) - no i mam zonka z książkami. Wiem, że Harrego to czytała... co jeszcze może uszczęśliwić nastolatkę - dodam, że sporo się uczy, więc wcale czasu super dużo nie ma.
A Musierowicz?
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Moja bratanica, 6 klasa podstawówki zaczytuje się aktualnie w Zosi z ulicy kociej. Co jadę, to dokupuję następną część :) Myślę, że książka już może za "mała" dla niej, ale jej się podoba. Od urodzin chyba polecę z jeżycjadą :D
No i oczywiście pamiętnik księżniczki :P Czytałam w gimnazjum i w ciąży ze starszą :) Baaaaardzo lubię. Tylko teraz, to chyba do dostania tylko używki :hmm:
Na pewno Percy Jackson. To jest wielka miłość mojego dziecka. Rick Riordan - wszystko.
Kurcze , a moja Wiedźmina czyta i do niczego innego nie mogę jej przekonać. A jeszcze niedawno zaczytywała się książkami Holly Webb
Moja czyta Świat Dysku, Opowiadania Mrożka, Musierowicz przeczytała już. Świat Zofii, Dziewczyny z Powstania.
Czasem słuchaj matki ;) . Ja dla moich o plasteline i kleje z brokatem
proszę.
Ja chyba sobie wyporzyczę świat dysku i podsunę starszej. Dla maniaków tolkiena jest fajna saga polska z tolkienem w tle. Niziołkowie z ulicy Pamiątkowej M. Klunder .Już sawo tak się przy książce nie chichałam.
Moja czternastolatka ostatnio odkryła Katarzynę Ryrych. Z "dziewczyńskich" lubi Johna Greena, podobało jej się "Fangirl" Rowell Rainbow.
Aktualnie czyta "Kamienie na szaniec", a dzisiaj , wyjeżdżając na obóz wzięła "Wśród obcych" Jo Walton
A z powodu konkursu recytatorskiego sięgnęła po Harasymowicza (YES!!!!:jump::applause:)