-
bajki-grajki
zakładam nowy wątek, bo audiobookowy to jednak o czymś innym.
szukam bajek-grajek dla malucha (3 l.): tekst przeplatany piosenkami. mam kubusia puchatka i jest ok, ale potem kupiłam kilka innych pozycji i okazały się całkowitą porażką: jedne są za krótkie (np. czerwony kapturek - 15 min za 25 zł) lub w ogóle nie mają piosenek (np. przygody małpki fiki miki).
chodzi i o coś łatwiejszego w treści (tzn. dla trzylatka), ale jednocześnie dłuższego (45-60 min) i ubranego w ciekawszą formę (piosenki!).
co polecicie? nie chcę wydawać kolejnych pieniędzy na nietrafione pozycje...
-
bajki grajki są raczej w większości krótkie
my uwielbiamy
od czerwonego kapturka zaczynaliśmy, piosenki z niego śpiewaliśmy wszędzie
to są klasyczne stare nagrania, aktorzy z wileńskim zaśpiewem
nasze dzieciństwo się nam przypomina
ale znam takich co ich nie trawią ;-)
-
O łaciatym słoniu Bombiku. Ale nie wiem czy to można kupić bo my mamy z gazety i to w spadku..
Ale cudne jest.
-
Podgrzybku, dzięki - poszukam.
Murmle, a jakie inne wasze bajki grajki są z piosenkami? Krótką treść już przeboleję. Ale bez piosenek ani rusz ;)
-
Lata ptaszek po ulicy, kopciuszek, Spiaca krolewna, Calineczka, Alibaba i 40 rozbojnikow, tyle pamietam na szybko, pozniej sprawdze w kompie to napisze wiecej tylulow. Sporo bajek grajek jest na youtubie
-
U nas Piotruś Pan (wiem, że murmle nie lubi, ale u nas hit ;)); Alicja w krainie czarów - ale to chyba my z mężem lubimy bardziej niż dzieci; stare Brzechwy - oprócz Czerwonego kapturka Kot w butach, Jaś i Małgosia, pewnie jeszcze jakieś - też krótkie, ale cudne; Pimpus Sadelko (osobiście nie cierpię), Król Ból (u nas bez szału, ale wiem że bywa), z dzieciństwa pamiętam Miki Mola, ale nie mamy więc nie wiem jak teraz by mi się podobał; pierwszym hitem z bajek-grajek było u nas Lato w Dolinie Muminków, ale to chyba masz ;)
Potem zerkne co jeszcze mamy, bo mogłam zapomnieć. A, mamy np Pchle Szachrajke z Seniuk i jeszcze jakiegoś też teatralnego Kopciuszka i nie mogę się do nich przekonać, te z serii bajki grajki są dla mnie naj.
wysłane z telefonu
-
Król Bul jest świetny i chyba dla 3-latka już się nada
Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka
-
Właśnie - tego Króla Bóla/Bula różnie piszą i się polubiłam jak być powinno ;)
wysłane z telefonu
-
Jul właśnie o tym samym myślałam- u czy ó :)
Ale i tak warto posłuchać ;) są tam fajne smaczki także dla dorosłych. Nasi chłopcy kiedyś uwielbiali, mieliśmy płytę w samochodzie i słuchaliśmy często i nie było to wcale tak męczące jak np. słuchanie w kółko o Bazyliszku ;)
Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka
-
O fajny wateki, skorzystam z propozycji. Ostatnio tez szukalam i mialam podobny problem- w wielu bajkach grajkach nie ma piosenek. U nas hicior juz od roku to Piotrus Pan:) na YouTube mozna tez wpisac bajki grajki i posluchac czy cos tam gra czy tylko slowa:)
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
-
król ból dłuższy i piosenek ful my lubimy
jeszcze kot w butach
tymoteusz rymcim cim
ja już piotrusia pana znoszę po tym jak kupiłam szczęśliwą lokomotywę - długa ful piosenek ale ja nie trawię syn uwielbia
tadek niejadek
trzy świnki - ale tu piosenek ubogo
jeszcze lubimy stoliczku nakryj się, tańczące krasnoludki, przygody gąski balbinki ale one krótsze
pinokio dłuższy ale piosenek mniej
my mamy z netu ściągnięte prawie wszystkie - to znaczy wszystkie te stare, nie wiem w sumie czy to piratowanie czy nie bo to staaare bajki
-
dziękuję kobiety, jesteście wielkie :)
wybór mam zacny, szkoda tylko że producent za 15 min nagranie śpiewa sobie 25 zeta… tym bardziej, że kosztów produkcji nie poniósł, jedynie koszta praw autorskich (wszak to w większości „przedruki” starych słuchowisk).
nie od dziś wiadomo, że dziecko to największa skarbonka ;)