-
poradźcie proszę, co na noc??
Do tej pory na noc zakładam pieluchę jednorazową, mały śpi od ok. 20:00 do 7:00 rano. więc trochę w pieluszce poleżeć musi..przewijanie w nocy odpada, po 12 m-cach wstawania co 2h w nocy wreszcie śpi jak człowiek, ja też i nie chcę tego zmieniać :lol:
dziewczyny, co by się nadawało na noc dla mojego bąka?? co Wy stosujecie? jakąś kieszonkę wypełnioną mnóstwem wkładów? jakich? z mikrofibry? czy AiO? formowanka odpada raczej, nie?
co Wy stosujecie? jeśli macie jakiegoś linka, będę wdzięczna :D
-
Re: poradźcie proszę, co na noc??
U nas sprawdziły się kieszonki Wonderoos z podwójnym mikrofibrowym wkładem. Nie przeciekało, pod warunkiem, że dobrze dopasowałam pieluszkę na pupie, tzn. ściśle była zapięta.
Teraz jednorazówki na noc zakładam i do tego zmieniam w środku nocy, bo młody sika jak oszalały :rolleye:
-
U mnie przez pół roku nic nie było w stanie sprostać nocnemu sikaczowi więc były jednorazówki. Tak od 20 miesiąca młody tyle skikał. Muszę spać więc nie dawałam rady z nocnym przebieraniem.
-
Brazbol, a w jakim wieku pociecha? My na 10 miesieczna corke zakladamy na noc AIO IV Albo AIO Monkey Doodlez i jeszcze dodatkowo 1 lub 2 wkladki z bambusa :)))
Wiem, grubasna sie robi, i trzeba pizamki na roczniaka zakladac, ale raczej nie ma przeciekow, spi tak jak Twoje dziecie od ok 11 godzin non stop. Wydaje mi sie ze dzieci jak dorosli w nocy przez sen mniej sikaja.
Za ro po obudzeniu a i owszem wiec jak tylko sie obudzi sadzamy ja na nocnik bo zazwyczaj jest grubsza sprawa. Jesli zaleniuchujemy w lozku to nie zawsze poczeka :)
-
a doczytalam ze ma rok.
no to gratulacje ze wreszcie daje Wam pospac!
podziwiam mamy ktore musza wstawac co godzine-dwie i czcze moje dziecko za to ze od 5 tygodnia przesypia cale noc.. (wiem lepiej sie nie chwalic bo nalezy do ulamka procenta takich dziwnych dzieci)
Naprawde Was podziwam
-
U nas na noc przy starszaku, gdy jeszcze używał pieluch, sprawdzały się BG z dodatkową wkładką konopną.
-
kieszonki Wonderoos,a jak są w praniu to jednarozówki eko Tushies.
-
kolejny glos na Wonderoosy
-
no i kolejny :)
Wonderoosy :thumbs up:
jeszcze nam sie nie zdarzył przeciek
-
-
u nas kooshies na noc ida lub petits dessous, z podwojna wkladka.
nie zdarzyla sie nam wpadka. za to w jednorazowkach to czasem musialam dwa razy w ciagu nocy syna przewijac.
-
A ja nie będę skromna i napisze , że moje pieluchy najlepiej sprawdzają nam się na noc 8)) . Woonderosa nie polubiłam bo duży i bezkształtny , trzeba się było napracować żeby dobrze go zapiąć i często wkładka się w nim przesuwała. Zamieniłam go szybko na bum geniusa a ten z kolei ma welur, który nie izoluje dobrze od wilgoci ( V3 ) ; w geniusie z polarem jest to samo ( V2 ). Kiedyś używałam też formowanek ale teraz jestem za wszelkiego rodzaju kieszonkami gdzie na noc daje podwójna wkładkę z mikrofibry. Polecam też patent otulaczo-kieszonki z polaru. W takiej pieluszce jest większa cyrkulacja powietrza co jest bardzo ważne gdy pielucha długo znajduje się na pupinie.
-
-
ja zakładałam mojej małej Nature Babies: Micro Dizzy Diaper, no i oczywiście otulacz, żadnych dodatkowych wkładek nie stosowałam. Nigdy nic nie przeciekło.
-
zakładam prefolda bawełnianego Junior Joy i otulacz polarkowy, do tego wkładka izolująca od wilgoci - przecieku jeszcze nigdy nie było w tej kombinacji
-
dziękuję dziewczyny kochane za taki odzew :kiss:
z uwagi na decydującą ilość głosów wypróbuję Wonderoosy...tylko teraz jeszcze jedno pytanie - błagam nie padnijcie trupem - co to są Wonderoosy?? i gdzie to kupić? :oops: :oops: :oops:
-
-
Widzę, że decyzja już podjęta :D
My też używamy wonderoosy z obiema wkładkami z kompletu - dają radę :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez alajakubik
zakładam prefolda bawełnianego Junior Joy i otulacz polarkowy, do tego wkładka izolująca od wilgoci - przecieku jeszcze nigdy nie było w tej kombinacji
a cóż to takiego? czy można to w Polsce dostać?
-
ja też na noc lubię pieluszki mio unico:) frotkowa, wewnątrz polarek i 4 warstwy mikrowłókna, na to wełniane gatki i całą noc zupełnie sobie daje radę - bo dzieć ostatnio nie chce być wysadzany w nocy :(