Dziewczyny potrzebuję dla szwagierki jakąś konkretną instrukcje wiązania kieszonki. Polecicie coś? Bo szukanie mi nie idzie :( Kiedyś widziałam na youtube taką dziewczynę z tatuażami, która fajnie wiązała ale zniknęła jak widmo... :P
:help:
Wersja do druku
Dziewczyny potrzebuję dla szwagierki jakąś konkretną instrukcje wiązania kieszonki. Polecicie coś? Bo szukanie mi nie idzie :( Kiedyś widziałam na youtube taką dziewczynę z tatuażami, która fajnie wiązała ale zniknęła jak widmo... :P
:help:
Pani z tatuażami to chyba wrapyouinlove, a z polskich polecam użytkownika IzaBK i jej filmik :)
Wybacz że nie zalinkuję z telefonu, wpisz w wyszukiwarkę na YT
Oh tak to moj ulubiony ale chyba raczej dla tych co juz sie naumieli i chca sobie odswierzyc pamiec
https://youtu.be/rCSyqGcgGRs
Ten nawet wyglada sensownie co myslicie...przynajmniej mama poczatkujaca
https://youtu.be/Quc6oQ4Rxzc
Dzięki, ten ostatni jest świetny, na nim sama się uczyłam :)
Bardzo sensowny :thumbs up: autorstwa forumowej olmis i jednocześnie doradczyni - detalami się coś zawsze różnią te instrukcje ale bardzo fajnie pokazane, że to jednak trochę różnica lala a dziecko (chociaż model bardzo cierpliwy a mamie uczącej się bardzo ładnie wychodzi...)
Nie znalazłam dokładnie takiego wątku jak potrzebuję, więc podłączam się tutaj. :)
Mam pytanie odnośnie kieszonki, dokładniej ostatniego etapu jakim jest robienie węzła.
Z reguły Mąż pomaga mi zawiązać chustę z tyłu, dociągając ją idealnie ;) Ale kiedy zostaję sama mam z tym problem. Czy macie zatem jakieś rady, jakieś sposoby, żeby zawiązać "ogony" w taki sposób, żeby wszystkie dociągnięcia się nie luzowały?? Bo już niestety kilka razy zdarzyło mi się, że chusta była ładnie dociągnięta, a po zawiązaniu okazało się, że mam luzy przy szyjce i np. pod jedną nóżką... Jak to niwelować nie rozwiązując węzła na okrągło?? - Dziękuję :-)
Po pierwsze dociagaj najpierw tą stronę gdzie poła idzie pod spodem z tyłu. Po drugie jeśli luźne są tylko krawędzie jak zawiazesz i chwilę podchodzisz odwiaz jeden węzeł, luz np z góry przesuń jedna ręka pod pache (tym razem najlepiej na stronę gdzie poła idzie gorą) drugą sięgnij głęboko za ramię, przesuń luz w kierunku dołu, pod pupą i do węzła. Jego nie musisz nawet całkiem rozwiązać, poluzuj, jak pociagniesz za odpowiednią krawędź węzeł się zaciśnie.