Mam Vat. Naglikti i chcę drugą cienką na zmianę...tylko co?
Mam jeszcze Nati Niagara ale marzy mi się coś drugiego cieniutkiego na zmianę do Naglikti na lato (Nati dla mnie za ciężka na tę pogodę a co dopiero jak się zrobi cieplej...). Dodam, że dzieć mały (3,5m-ca ale 5kg) ale trochę przyszłościowo myślę...
I się nie mogę zdecydować
- Vatanai Mauryama? (kocham Naglikti i nawet lekkie wrzynanie przy kieszonce mi nie przeszkadza więc kolejny Vatek mile widziany, tylko troszkę mi brakuje cm na szerokości a Mauryama też nie jest chyba 70tką, prawda?)
- Cienki Hopp? - nie macałam, na chusty.info dziewczyny chwalą ale też część pisze o odczuciach "prześcieradłowych) :)
- może coś innego? (może Leoś? Tylko on nie tyle cienki co "zbity" i ponoć nosi świetnie ale nie wiem czy nie za ciepły będzie - mam uraz do grubych chust) ;) - dokąd mi dziecię nie utyje.
Doradźcie!
Re: Mam Vat. Naglikti i chcę drugą cienką na zmianę...tylko co?
EllaRoo.
Jest cieniutka i przewiewna. Ja swoją kocham.
Co prawda moja córa waży dopiero trochę ponad 7 kg ale dziewczyny twierdzą, że do 10 poniesie.
nati bambus - zdecydowanie, szczegolnie na lato (poczytaj na stronie o wlasciwosciach)
vatanai ja polecam z serii koira, tessta itp (swietny splot)
elipsy kaszmir/jedwab ew indio z kaszmirem (generalnie nowe indio bardzo cienkie sa...)
cienki hopp ma zblizona "grubosc"
wiecej w tejchwili mi do glowy nie przychodzi :)
aaa i jeszcze zara jest fajna choc nie tak cienka
ellaroo :)
alik wazy 9 kilo i nosi go swietnie :)
leoś jest bardzej "puszysty".
Leoś Natur :love:
jest piękny, cieniutki, przewiewny
No to ja zamieszam - wg mnie ani Ellaroo ani Leoś.
Leo jest mało przewiewną chustą - nowa Nati na pewno lepiej się spisze w upały, a Ellaroo w porównaniu do skośnokrzyżowych chust nosi marnie.
Rzeczywiście bambus wydaje się być najlepszym rozwiązaniem, choć niestety wybór kolorów ograniczony.
Poza tym na lato fajne są też jasne bawełniane Indio - niektóre limitowane są cieńsze - albo chusty z jedwabiem. Indio jest w ogóle fajne, bo przewiewne dzięki specyficznemu splotowi.
Nowe limitowane Jimy albo Amazonit też są ultracienkie i godne polecenia.
No właśnie mam Nati Niagarę ale przy Vatanai'u wydaje się być grubym kocem choć z początku ją uwielbiałam - pewnie do niej wrócę jesienią, o ile nie sprzedam wcześniej (bo widzę, że są chętne osoby)
Ellaroo bardzo mi się podoba kolorystycznie - może kurczę nie patrzeć na nośność ( na razie ma nosić 5kg) a potem też sprzedać i kupić coś silniejszego....? A jak te frędzelki funkcjonują? Nie plączą się? - bo kiedyś frędzle w szalikach to była moja zmora...
Więc może jednak Maruyama, albo ultracienki Hopp, jak myślicie?
Chyba najlepiej byłoby, gdybyś mogła te chusty na żywo zobaczyć. Wtedy sama zdecydowałabyś co Ci pasuje.
Wiem, wiem - łatwo powiedzieć 8))
Aaa, jeszcze niektórzy polecają na lato Babylonię. Powiem tak - ja mam BB i Ellę i z nich dwóch na lato zdecydowanie Ella.
Nie macałam Hoppa cienkiego.
Maruyama ma tu chyba całkiem spore grono zagorzałych wyznawczyń.
Dla dzieciątka 5 kg właściwie każda z tych chust będzie dobra. Musisz chyba wybrać tę, która najbardziej Ci się spodoba.
Potem zawsze możesz sprzedać i kupić coś innego :wink:
już pisałam do malwes, ale jeszcze wrzuce tu zeby wisc poszła w swiat:
nowy vatanai Valensole jest szerszy - przed praniem 76 cm po praniu zostaje ok 72 cm
na zdjeciu w porownaniu z glaciar:
http://zamotana.blink.pl/images/Vale...e1_sklep_M.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez lola_22
malwes, przepraszam, że Ci się w wątek wtrącę - ale po pierwsze - sama mam maruyamę i jest rewelacyjna i już nosiłam jak było ciepło i ani ja ani dziecko się nie zgrzałyśmy, a po drugie - mam szybkie pytanko do loli - na tym zdjęciu są 2 różne vatki? ten drugi to niebieski?
Cytat:
Zamieszczone przez truscaffka
Cytat:
mam szybkie pytanko do loli - na tym zdjęciu są 2 różne vatki? ten drugi to niebieski?
szybkie pytanko szybka odpowiedź(ka ?) ;-) - tak ten niebieski to jasna strona Vatanai Glaciar a fioletowy to Velensole - ułożone do porownania - Valensole jest naaaaaaprawde szeroki.
Zaraz wrzuce zdjecia 7-letniej coreczki Kamili i Filipa - zmiescila sie w Valensolka bez problemu.
[quote=lola_22]
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez "lola_22":vbwfifkh
mam szybkie pytanko do loli - na tym zdjęciu są 2 różne vatki? ten drugi to niebieski?
szybkie pytanko szybka odpowiedź(ka ?) ;-) - tak ten niebieski to jasna strona Vatanai Glaciar a fioletowy to Velensole - ułożone do porownania - Valensole jest naaaaaaprawde szeroki.
Zaraz wrzuce zdjecia 7-letniej coreczki Kamili i Filipa - zmiescila sie w Valensolka bez problemu.[/quote:vbwfifkh]
ale Ty tego Glaciar nie masz w sklepie, prawda? tylko teste i koirę - dobrze kojarzę? w każdym razie ten glaciar też fajniutki, ale i tak chcę valensole i już :jump:
Cytat:
[
ale Ty tego Glaciar nie masz w sklepie, prawda? tylko teste i koirę - dobrze kojarzę? w każdym razie ten glaciar też fajniutki, ale i tak chcę valensole i już :jump:
glaciar nie mam bo nikt o niego nie pytał , ale jesli trzeba to moge miec.
valensolki juz leca ;-)
Cytat:
Cytat:
glaciar nie mam bo nikt o niego nie pytał , ale jesli trzeba to moge miec.
valensolki juz leca ;-)
najpierw valensole...a o glaciar pomyślę potem, chociaż z niebieskości to chyba jednak naglikti staną na pierwszym miejscu...