-
Planujemy urlop w Polsce, bez wózkowy
W końcu :lol: Po TAAAKIM długim czasie, zaparłam się i nie odpuszczę.
Planujemy wylot ok 22 sierpnia, Antek 25 sierpnia kończy roczek więc będzie miał swoje pierwsze urodziny z rodziną :jump:
Z racji że ja jestem z Elbląga a mąż z Opola zrobimy to na raty. Najpierw z Dublina lecimy prawdopodobnie do mnie, pobędziemy trochę, potem 10 ( słownie dziesięć!!!) godzin z Antonim w pociągu. To mnie totalnie przeraża. Będzie jedna przesiadka, obydwa pociągi to IC więc będzie wygodnie, miejsca zaklepane, ale to aż tyle godzin, nie wiem jak on to zniesie :omg: :? Będzie chusta i MT, wózka nie bierzemy w ogóle do samolotu.
Pewnie rodzina będzie mnie wkurzać że nawet z małym na spacer nie mogą wyjść :lool: :lool:
Potem pobędziemy trochę w Opolu u rodziców małża i z Wrocka wylot do Dublina.
Powiem tak, trzęsę się na samą myśl o tej całej wyprawie choć ciesze się jak dziecko :jump:
Damy radę? :roll:
-
Re: Planujemy urlop w Polsce, bez wózkowy
-
pewnie ze dacie..marzy mi sie taki daleki wyjazd z dzieckiem w chuscie..
-
Cytat:
Zamieszczone przez anialodz
pewnie ze dacie..marzy mi sie taki daleki wyjazd z dzieckiem w chuscie..
o a ja sie pod tym podpisze:D ale sie pekam tylko z chusta ruszyc sie;) ale moze sie uda po chustozlocie otworzyc hehe
-
my na urlop nie zabieramy wózka- nie wyobrażam sobie pchania go na plaży... zobaczymy jak będzie bo moje dziecie waży 12,5 kg i jeszcze nie chodzi :hide:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Lotna
Damy radę? :roll:
jasne że dacie 8))
powodzenia :thumbs up:
-
Pewnie, że dacie, w pociągu też, zwłaszcza w IC, zwłaszcza że Was 2je, a przesiadka w gruncie rzeczy jest dobrym bardzo urozmaiceniem :wink:
A rodzina niech pożyczy wózek od krewnych-i-znajomych to sobie powożą.
-
Najbardziej boję się tego że Antek zacznie z nieznanego powodu histeryzować w pociągu/samolocie :? :?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Lotna
Najbardziej boję się tego że Antek zacznie z nieznanego powodu histeryzować w pociągu/samolocie :? :?
histeryzował by jak by był w wózku ...bez mamy zapachu
a wtulony w ciebie , z biciem twojego serca , z mozliwością osłony przed światem kawałkiem chusty ...
z twoja twarzą przy swojej buzi ...czego on ma sie bac / histeryzowac?
wsyztko bedzie dobrze a TY nie histeryzuj ;)
-
Będzie dobrze :thumbs up:
P.S Biedronka ma racje tylko Ty nie panikuj :) Dziecko będzie na etapie,że wszystko będzie go interesować Pamiętaj tylko o nowych zabawkach, książeczkach i o jakieś zabawach :>
-
On się dość boi obcych. Jak jest u mnie w chuście, jak ktoś zagada to jest histeria że spokój u mamy zakłócony :lol:
-
Oczywiście, że dacie :D
Ja już mam za soba podróż 5 godzinną z 2mc córą
Obyło się bez problemów
Trzymam kciuki :thumbs up:
-
Dacie rade!
Nasza podroz pociagiem rok temu trwala dziewiec godzin (tez z jedna przesiadka) i dla malucha to nie byl zaden problem. Problem mielismy z naszym prawie-trzylatkiem, ktoremu sie po prostu po kliku godzinach zaczelo strasznie nudzic :roll:
-
no pewnie ze dacie rade :)
my bylismy w Polsce :)
w kilku roznych miastach :)
bezwozkowo bylo spiewajaco :)
-
dacie radę :thumbs up:
przeżyłam niejedną ponad 10-godzinną podróż pociągiem z Mi ( trasa Białystok-Wrocław ) i nie było tak źle .
Udanego wypadu :D
-
Na pewno dacie rade wspieram i rozumiem bo przed mani wyjazd go Grecji na 2 tyg. i walczę ze sobą czy wózek będzie potrzebny?!
:thumbs up:
-
Nie będzie :lol:
Dzisiaj będziemy trochę planować. Mamy w planach dodatkowo odwiedzić znajomych w Krakowie, i zastanawiamy się nad tym aby spędzić dzień w Wawie i poodwiedzać stare kąty- mieszkaliśmy tam :)
Normalnie chyba na pół roku powinnam pojechać a nie na 3 tyg :lol:
-
Oj, 3 tygodnie to malo - wiem po sobie. Zanim sie obejrzysz a juz bedziesz wracac.
Ale co do wozka to ja powiem na przekor - ze wozek w Pl moze sie bardzo przydac. U mnie oznacza to na przyklad ze moge odpoczac bo dziadkowie wezma Jule na spacer a ja w tym czasie moge wyspac sie, pojsc do kosmetyczki czy spotkac sie z kolezanka :) - najlepiej sprobuj pozyczyc wozek od kogos w Polsce, ja tak wlasnie robie.
-
Antoni da radę, gorzej Wy :lol: :wink:
Niedawno wróciliśmy z Polski i zapewniam cię, że zupełnie niepotrzebnie martwić się na zapas. Lot opóźnił się nam 5 godzin, ale Tośce nie sprawiło to żadnej różnicy. My nie zmrużyliśmy całą noc oka - a ona spała w najlepsze. W sumie podczas całej naszej podróży (z domu wyruszyliśmy o 17, na miejsce dotarliśmy o 7 rano) nie marudziła nic a nic. A ja już miesiąc wcześniej darłam włosy z głowy jak to będzie. :duh:
miłego pobytu w Polsce :)
-
pewnie, ze dacie rade.
my bylismy w Polsce z malym dwa razy (raz zima, raz latem) i tez nie bralismy wozka. pierwszym razem tylko chusta, drugim - chusta dla mnie i Ergo malza. w razie czego wozek na pewno mozna bedzie od kogos pozyczyc na miejscu.