To są moje początki i chciałam z Wami skonsultować to moje wiązanie... Wydaje mi się, że strasznie wysoko jest mój maluch, ale nie potrafię go obniżyć :( A poza tym jak nie śpi to głowa mu się odchyla chyba za bardzo...
Co poprawić i jak?
Wersja do druku
To są moje początki i chciałam z Wami skonsultować to moje wiązanie... Wydaje mi się, że strasznie wysoko jest mój maluch, ale nie potrafię go obniżyć :( A poza tym jak nie śpi to głowa mu się odchyla chyba za bardzo...
Co poprawić i jak?
zdjęcia nie widać...
Hmmm "przepraszamy, skończyło się miejsce na załączniki" - taki komunikat się wyświetlił.... A kiedy będzie miejsce? I czy będzie :)
pewnie nie bedzie, to chyba jakis blad forum, bo wiekszosc uzytkownikow ma ten komunikat. Spróbuj przez fotosik np. wgrac.
Aha, no to na Picasse wrzuciłam:
http://picasaweb.google.pl/alidus/Wiaza ... 4360875218
o ile wewnetrzne (te krzyzujace sie pasy) sa rozno rozlozone od podkolanka do podkolanka kazdy i jesli nieco bardziej "podhaczysz" nozki to bardzo bardzo :thumbs up:
nozki musza byc podkulona jakby pod siebie, lekko odwiedzione, kolanka na wysokosci pupy lub nawet wyzej
:thumbs up: i ślicznie Wam w tej zieeeeleni :love:Cytat:
Zamieszczone przez ithilhin
Czyli nie jest tak źle? :D A co z wysokością - nie powinien być niżej?
jest super.
jak Ci tak wygodnie - nie musi byc nizej.
jak czujesz, ze chcialabys nizej to moze :-)
byle na "pocalunek w glowke" szyi starczylo ;-)
No to super! Ślicznie dziękuję :kiss:
:hello: :love: :hello:
A jednak coś dopiszę :)Cytat:
Zamieszczone przez alidus
Jak obniżyć malucha w elastyku?
Alidus pokaż małego jak nie śpi i jak mu się ta głowa odchyla. Niech ktoś kompetentny powie czy nie za bardzo mu ten łepek lata.
mi sie wydaje, ze wcale nie musi byc bardzo odchylona, zobaczcie tu - tez wydaje sie, ze jest glowka odgieta a wiem, ze byla normalnie
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/q...ramVeuwBHX.jpg
:lol: super, pamiętam że na początku mnie też to martwiło czy ta głowa nie za bardzo wykręcona pod połą chusty.
Tylko ze moje pytanie dotyczyło odchylania głowy kiedy miesięczniak nie śpi. Wtedy odchyla głowę do tyłu, mimo że wydaje się że chusta jest naciągnięta wystarczająco na karczek. Chyba nie potrafię tego sensownie wyjaśnić i przydałoby się zdjęcie.
Alidus w razie czego służę zdjęciem, bo na tamtym które zrobiłam trochę to widać :wink:
jak odchyla glowe to prawdopodobnie chcialby wiecej widziec.
a na to nie ma innej rady jak zmiana wiazania.
odchyona do tylu glowa moze obciazac niepotrzebnie kregoslup.
No dobrze ale czy miesięczne dziecko może "chcieć więcej widzieć"?
No nie wiem, pytanie może głupie ale tak jakoś moim zdaniem to trochę za wrześnie na takie "potrzeby".
na pewno moze chciec sie rozgladac.
moze tak reagowac na "draznienie" karku - ale na to tez trzeba sprobowac innego wiazania. a na to w elastyku trudno....
No właśnie niestety nie mam odpowiedniego zdjęcia, żeby pokazać o co chodzi. Tak, że Monika, jeślibyś mogła wrzucić to z Twojego aparatu to byłoby super!
A jeśli chodzi o odginanie głowy, to obawiam się, że to nie jest chęć widzenia więcej, tylko ona mu po prostu leci - mój maluch jeszcze nie trzyma samodzielnie głowy. Z tym, że nie wiem naprawdę, czy takie odchylenie jest dopuszczalne...
czekajcie bo ja sie troszke pogubilam ;-)
tkana trzeba zawiazac tak, zeby glowa sie trzymala dobrze bez naciagania na nia chusty.
w elastycznej mozna schowac glowe tak jak np. na moim zdjeciu gdzies w tym watku.
Poczekajcie chwilę-postaram się w najbliższym czasie sfotografować małego jak nie śpi i wtedy zobaczycie, ok? Bo jak zasypia, to nie ma problemu-chowam mu głowę tak, jak na Twoim ithilhin zdjęciu.
Obawiam się jednak, że nie dociągam prawidłowo tej chusty :( Chociaż mam też wrażenie, że mi piersi przeszkadzają w wiązaniu :wink: