pieluchowanie dwójki na raz
Czy mamy, które mają dwoje małych pieluchowanych dzieci, używają tych samych pieluch? WIadomo, że formowanki i pieluchy rozmiarowe to inna kwestia, ale np w przypadku tetry, muślinów etc. to każde ma swój zestaw prany osobno czy sikają w te same pieluchy i pierzecie je razem?
wielopieluchowanie więcej niż jednego dziecka - dylematy
Mam nadzieję że tematu jeszcze nie było, a jak był to proszę o połączenie - ja nie znalazłam stosownego. (szukaj mnie nie lubi, zwłaszcza w tym dziale)
Mam pytania które kieruję w szczególności do osób które wielopieluchują więcej niż jedno dziecko naraz.
Ja wkrótce będę miałą noworodka, sterta pieluch malutkich już sobie czeka :) jednocześnie mam prawie trzylatkę która raczej się nie śpieszy do pożegnania z pieluchami. jak w takim układzie najlepiej prać i przechowywać pieluchy? Z mojego punktu widzenia nie ma problemu żeby pieluchy prać razem, ale czy na pewno nie ma z tym problemów? czy (w aspekcie higieny) opcja taka że dzieci mają niektóre pieluchy wspólne (tetry siłą rzeczy nie będę dzielić na tę dla jednego dziecka i taką dla drugiego...) OK?
poza tym za kilka miesięcy może stać się aktualny temat "wspólnych" kieszonek - córka jest drobna, jak syn będzie szybko rósł to może szybko ją gonić - tu już mniej mi się podoba wspólne używanie pieluch - a może nie mam racji?
szczerze mówiąc w ogóle nie widzę opcji prania pieluch osobno, bo lubię z pieluch robić osobny wsad do pralki a starsza aż tak wielu po sobie nie zostawia teraz... poza tym wiąże się z tym problem przechowywania brudnych pieluch przed wypraniem - dzielić na dwa wiadra/pojemniki? abstrakcja dla mnie...
a jak z przechowywaniem? czy praktyczniej jest przechowywać pieluchy dla malucha osobno czy razem z pieluchami dla starszej? nie mam na to pomysłu :(
dla jasności dodam, że badania nie wykazały żeby starsza miała pasożyty no i pytam o sytuacje modelowe, a nie o czas choroby/infekcji/biegunek itp.
za rady w stylu "odpieluchować starszą" z góry dziękuję