Chciałam je kupić na początek do szpitala (te 3-6kg). Czy ktoś je miał? Jak się sprawdzają na 3kg noworodku? Czy one są bez tego poliakrylanu? No i jak nie te to jakie? Chciałam żeby były jak najbardziej naturalne..
Wersja do druku
Chciałam je kupić na początek do szpitala (te 3-6kg). Czy ktoś je miał? Jak się sprawdzają na 3kg noworodku? Czy one są bez tego poliakrylanu? No i jak nie te to jakie? Chciałam żeby były jak najbardziej naturalne..
Używałam jednorazówek kikko przy prawie półrocznej Niuni (na działkę do Dziadków). Bardzo je sobie chwaliłam, bo jak wówczas się dowiadywałam, Kikko jako jedyne sa w 100% biodegradowalne (trzeba tylko zapięcie urwać), pozostałe nie są. Pani coś mówia o kukurydzy, z której się składają, ale nie pamiętam dokładnie co....
W każdym razie my bylismy baaaaaardzo zadowoleni- łatwo się zakładają, nie ma przecieków, nie ma odparzeń. Nie próbowałam innych, ale te sa bardzo fajne. :)
Ja miałam jedną paczkę, dla noworodka w szpitalu, także szybko się skończyły:wink: W każdym razie pamiętam że fajnie się dopasowywały na mojej 2,5 kg córeczce.
No ja pierwszego synka urodziłam 2,5kg i teraz też nie spodziewam się kolosa, dlatego bałam się, że będą za duże, ale fajnie jak nie. Czyli jednak mówicie, że warto je kupić? A da się je dostać taniej niż 80zł (zielonamama.pl)?
Z tego co pisze to mimo wszystko zawieraja poliakrylan sodu.
Ale jedyne eko bez SAP to chyba Tushies. Chcialam sie w nie zaopatrzyc ale nie znalazlam w PL (zamowienie z UK) :/
Ten SAP to właśnie jest ten poliakrylan? Bo ja czytałam, że to jakiś wkład z kukurydzy..
Ja kupowałam w Czechach stacjonarnie, wyszło taniej, jakieś 67 zł.
Ale które kupowałaś w tych Czechach kikko czy tushies?
Mama_Asia, a ile kosztują te Tushies i znasz jakąś stronę z której można je zamówić?
Beaming Baby mają wkład naturalny (z celulozy chyba) i są biodegradowalne, tylko trochę kosztują. Ale przy noworodku mi się fajnie spisywały w szpitalu (niestety z przyczyn finansowych musiałam przejść na "zwykłe" pampki, póki nie zaczęliśmy używać wielo).
Z tego co mi wiadomo SAP to poliakrylan. W eko jest go zazwyczaj mniej.
Tushies mozna kupic w:
http://www.beamingbaby.co.uk/baby_pr...egradable.html
12 funtow przesylka.
Prawda jest taka, ze beaming babies wielopak z przesylka i tak wychodzi taniej niz w Polsce ;)
Beaming tez ma troche SAP.
Na tej stronie, co zalinkowałaś, piszą "a gel free absorbent core". A poliakrylan, to chyba ten żel, nie?
Ja tych używałam http://www.beamingbaby.co.uk/baby_pr...ni_30001K.html
z tego, co się wczytywałam na opakowaniu, były bez tego żelu chłonnego.
Mama_Asia a Ty chciałaś zamówić te najmniejsze Tushies? I będziesz je zamawiać? Jeśli tak to skąd jesteś?
Gel free czyli bez zelu.
"Beyond being SAP-free, Tushies disposable diapers are also…
- Latex-Free
- Perfume-Free
- Dye-Free
- TBT-Free
- GMO-Free"
Ja poki co nie zamawiam z UK, mam zapas Beaming Babies z eko sklepu :( Trafila nam sie felerna paczka i dali kolejna w zamian. Do tego zaczynamy z wielo + nocnik wiec na razie nie mam potrzeby. Przy kolejnym dziecku bede moze zamawiac ale to jeszcze 5 miesiecy :)
Calkiem fajne wydaje sie rozwiazanie zamowienia probek w celu sprawdzenia co bedzie dla dzidzi dobre.
http://ekomaluch.pl/pieluszki-testow...ml?podstrona=3
No bo właśnie ja mam termin na luty, więc też mam jeszcze trochę czasu. Szkoda, że nie ma ich w Polsce. Pewnie będę musiała wziąć te kikko. A w UK można te Tushies normalnie dostać w marketach? Czy też są tam dość ciężko dostępne, Bo tak myślę, że jeszcze może znajoma by je przywiozła..
Nie wiem jak w UK.
Ja tez na luty wiec bede myslec o pieluchach pewnie dopiero w styczniu. Jakby co to daj znac ;)
FYI Beaming baby sa bardzo chlonne, nie przeciekaja w nocy (przy 1,5 roczniaku). Mialam pecha bo trafilam na w pol felerna partie ale poza tym wydaja sie byc super.
No tylko mają ten żel w środku :/ Nie wiem czemu oni go tak pakują do tych eko pieluszek.
Dla Waszej wiadomosci zrobilam test parowy powloki zewnetrznej Bella Happy i Beaming Baby.
Niestety rownie kiepsko przepuszczaja pare :/
PS. na pierwszy rzut oka rzeczywiscie BB maja o wiele mniej Poliakrylanu.