jak się sprawują?? czy ta wkładka dopinana ma z jednej strony polar ?
Wersja do druku
jak się sprawują?? czy ta wkładka dopinana ma z jednej strony polar ?
rozumiem że sama muszę sprawdzić ?? :wink:
O ile dobrze pamiętam, to na forum pieluszkarni coś pisały dziewczyny o bambinexach
a gdzie jest to forum ? bo ze strony pieluszkarni nie mogę znaleźćCytat:
Zamieszczone przez pasquda
hanti nie mam bambinexów u siebie ale z tego co pamietam nie maja polarku
sa mieciuteńkie i fajnie chlonna bo to bambus
link masz w moim podpisie
stronkę sklepu to ja znam, o to forum mi chodziło, ale jak nie ma żadnej warstwy izolującej wilgoć od skóry to już po ptokach :lol:
to kliknij na strone pieluszkarni i jak byk po prawekj stronie jest napis FORUM :lol: :wink:Cytat:
Zamieszczone przez hanti
a żeby zniwelować wilgoć próbowałaś zwykłego kawalka polaru ?
bardzo fajnie działa
o matko, ale wstyd :hide: :hide: :hide:
Biedronka a można gdzieś w Wawie ot tak po prostu zobaczyć te pieluchy ??
Kiedyś mieli swoje półki w Świecie Dziecka, a teraz ??
hmmm...a nie fajniej np. umówic sie z Ewcią i przyjechac do nich na kawe i takie spotkania na temat pieluszek ekologicznych ?Cytat:
Zamieszczone przez hanti
Jest baaaaardzo sympatycznie .ok 5 rodzin z maluchami .Dzieciaki sie bawią a rodzice rozmawiaja na temat pieluszek :)
Takie spotkania dadzą odpowiedz na wszytkie pytania :)
prosze tu masz linka do takich spotkań :)
http://pieluszkarnia.pl/index.php?d=informacje&id=13
a tu gdzie znajdziesz pieluszki z pieluszkarni :
http://pieluszkarnia.pl/index.php?i4,gdzie-kupic
dzięki za rozjaśnienia wszelkie :D
dział "gdzie kupić" widziałam ale tekst "wybrane produkty Imse Vimse" nie zachęca do wycieczki z czwórką dzieci :wink:
więc jedyny sklep to ten w Pyrach, a z mojego końca Warszawy to 1,5 godzinki jazdy.
Tak na marginesie, to jeden z powodów, dla których używanie pieluch wielorazowych i chust nie jest popularne, bo nie dość że to drogie "zabawki" to jeszcze z dostępnością kiepsko.
Najzwyklejszy kawałek polaru wystarczy ? A jakiego polaru? Takiego zwykłego np choćby od bluzy? I jaki kawałek? Taki jak np wkładki "sucha pielucha"? I po prostu wystarczy włożyć do każdej pieluszki formowanej? A do tetry też można?Cytat:
Zamieszczone przez Biedronka
ja mam na wkładkach i to wystarczy żeby mała nie miała wilgotnej pupyCytat:
Zamieszczone przez yetta
myślę ze zwykły polar będzie ok, polar po prostu daje uczucie suchości przy skórze.
Gdyby nie to że Kamyk wrażliwiec jest i od razu ma czerwone krosty na tyłku, to ja bym się wogóle nie bawiła, ale ona w bambusie bez polaku odparzyła sobie solidnie tyłek, a przewijam ją baaardzo często
a może jest uczulona na bambusa?
w tetrze muślinowej i zwykłej to samo :roll: księżniczka na ziarnku grochu :lol:Cytat:
Zamieszczone przez pasquda
Delikatna pupencja i musi miec sucho:-)
Bo od proszku to to nie jest reakcja, bo jak tylko polarkowa warstwa jest to wszystko elegancko wygląda?
A jest jakaś różnica pomiędzy zwykłym polarem a mikropolarem?
I jeszcze czy kolor nie ma znaczenia? Może być np granatowy polar z bluzy? Czy lepiej jakiś jasny? A jaka duża wkładka do formowanej pieluchy?
też najpierw posądziłam o to płyn do prania, ale ubranka ma w tym samym prane, a tylko pod pieluszką się skóra paskudzi i tylko wtedy kiedy polarku nie ma
Kurcze mam niewielki kocyk, wydaje mi sie, że z polaru, ale pewności nie mam. Czy 100% polyester to będzie polar ?
Ja pocięłam zwykły polarkowy dziecięcy szalik na wkładki. Wyszły z niego 3 szt. - troszkę krótsze niż wkładki z pieluchy one size ale sprawdzają się super.Cytat:
Zamieszczone przez yetta
Planuję sobie kupić kawał polaru w sklepie z materiałami i naprodukować więcej wkładek :)
Kocyk będzie OK.
Ten kocyk jednak oszczędzę. Ale szalik gdzieś powinnam mieć, czerwony i biały. Co z kolorem? Obojętne, czerwony i granatowy może być, czy lepiej jakiś jasny ??? Czyli wielkość taka np jak wkładka do bum geniusa ta większa czy ta mniejsza?