pomijając to że do flexi potrzebny jest otulacz
która jest bardziej chłonna? 8))
Wersja do druku
pomijając to że do flexi potrzebny jest otulacz
która jest bardziej chłonna? 8))
Flexi mi coraz bardziej chodzi po głowie, więc podbijam pytanie.
I gdzie je można dostać?
pod koniec tyg .maja juz być NA PEWNO u nas :lol:
Można dostać w Nowa Matka Polka
http://www.nowamatkapolka.pl/go/_catego ... =2&lang=pl
snap in one mnie nie zachwyciły.
Z tym że snap to kieszonki albo albo raczej AIO a flexi to formowanki.
Też mnie interesują. :roll:
mnie interesuje chłonność, czy jest porównywalna
trudno mi powiedzieć czy chłonność jest porównywalna, bo przy Snap in One prawie zawsze wszystko wychodziło bokiem...;)
natomiast Flexi Tot bardzo lubię i choć jest to pieluszka formowana polecana do stosowania z otulaczem, ja używam ją bez otulacza (często również na noc i jak na razie nic nam nie przeciekło i nie przemiękło (moje dziecko ma 3 miesiące)
Ja wam jeszcze napisze od siebie że flexi się wyrobia z chlonnościa jak je sie troche poużywa ;)
a mi bardziej podpasowały snapy :)
ale chyba dlatego że nie lubię formowanek bo z otulaczem sobie nie radziłam. chłonność lepsza wg mnie w snapach.
IB na dzień jest OK. W nocy porażka. ZAWSZE przeciekała. A ja nie z tych co to dziecku jedna pieluchę na noc serwują :ninja:
Flexi w dzień używałam bez otulacza i przy częstym zmienianiu przecieków nie było. W nocy pieluszka też daje radę ale z otulaczem of kors :rolleyes:.
Czy to kwestia chłonności :roll: może raczej budowy :?:
Ja tam lubię i IB i flexi.
Bardzo lubię IB snap, ale ..kupa zawsze wychodzi bokiem, zawsze..ale że wiem kiedy Balbiśka (orientacyjnie ) strzeli kupsztala, to wtedy SNAP nie zakładam!
Flexi tot są ładnie, bardzo ładnie chłonne..powiedzmy ,ze jak około 4/5 rano założę jej flexi to do 9 zupłnie ładnie sobie obie razem z Malutką śpimy. Dłużej nie testowałam - zresztą nigdy dłużej nie siedzimy w żadnej pieluszce bo..bo nie:D
Gumeczki boczne ładnie trzymają w razie niepzrewidywanej kupki..
Z formowanek flexi schnie najszybciej. i jest najzgrabniejsza na pupie.Po kilkudziesięciu praniach nadal w stanie bdb.
Z formowanek to mój faworyt.
Choć M woli bambusowe..