Podoba mi się ta chusta okrutnie, tylko chciałabym wiedzieć jak długo by nam posłużyła?
No i czy trudno się z nią dogadać?
Podzielcie się proszę doświadczeniami :mrgreen:
Wersja do druku
Podoba mi się ta chusta okrutnie, tylko chciałabym wiedzieć jak długo by nam posłużyła?
No i czy trudno się z nią dogadać?
Podzielcie się proszę doświadczeniami :mrgreen:
sama nie nosilam ale swego czasu tez sie dowiadywalam na temat ysabel i dziewczyny mnie ostrzegaly ze nie nadaje sie na ciezsze dziecko - takie powyzej 10 kg, gdyz jest tkana zwyczajnie, nie skosnokrzyzowo. choc na lato chyba najwygodniejsza...
Hmmm... No do końca lata raczej do 10 kg nie dobijemy, więc by się nadawała.Cytat:
Zamieszczone przez anialodz
Poszukam, może ktoś będzie sprzedawał.
Ja mam nadal Ellaroo Maija. Dziecko 10 kg wazy. Czasem nosze w niej w domu na krótko i jest spoko. Nie wiem jak na dluzsze dystanse. W zeszłe lato nosilam niemal tylko w niej i byłam bardzo zadowolona. Mały ważył mniej to fakt. Chusta jest lekka, przewiewna, po złozeniu zajmuje malo miejsca. I ma piekne fredzelki :) Polecam na lato!
Czy chusta, o którą pytasz ma czerwone paski? Byl kiedyś watek o tym, że Ellaroo z czerwonym barwnikiem trochę farbują podczas prania. Piszę to na wszelki wypadek gdybyś chciała z nią coś innego wyprać ;)
ja miałam Ysabel w zeszłe lato, Zuzka miała ok.6-9 miesięcy i ważyła na pewno mniej niż 10kg, nosiło mi się bardzo dobrze, choć z pewnością gdybym musiała wiele godzin w niej spędzić bez rozwiązywania, odczułabym to w ramionach (ale raczej wynikałoby to z niedoskonałości wiązania niż z nośności chusty).
problemów z praniem nie miałam, ale ja wszystkie chusty piorę osobno (a nie z innym praniem) w cyklu dla tkanin delikatnych.
bardzo miło ją wspominam, Ysabel ma takie energetyzujące kolory i naprawdę jest malutka po złożeniu :)
a tu na zachętę nasze zdjęcia na blogu zamotanej:
http://zamotana.blogspot.com/2008/05/kr ... iosna.html
alina - pozdrawiam ! a pokaż jak teraz Zuzia wygląda ! zdjecia wiankowe były cudne - dobrze je pamietam.
w sprawie nosności - jak dobrze zawiązesz to i 12 kg nie bedzie czuc (oczywicie zalezy po ilu godzinach noszenia ;-) )
Farbuja, dlugo farbuja... jestem trzecia wlascicielka i puszczaCytat:
Zamieszczone przez lemonka
No to dojrzałam :) Idę na chustostragan :)
wiecej na temat ellaroo tutaj
viewtopic.php?f=23&t=279