ma ktos?
ja zamowilam i jeszcze jedna forumka ma. ale moze ktos juz uzywa i ma opinie?
w uk maka dobre opinie jak narazie ;)
Wersja do druku
ma ktos?
ja zamowilam i jeszcze jedna forumka ma. ale moze ktos juz uzywa i ma opinie?
w uk maka dobre opinie jak narazie ;)
Daj znać, jak dojdzie zamówienie. I tak to ja będę bazować na twoich doświadczeniach in vivo, sądząc po terminie porodu :wink:
Widziałam, że teraz są przecenione te ulepszone wersje OS, chyba się skuszę :)
dobrze ze tylko OS sa na przecenie a nie TB bo bym sie niezle wkurzyla ;);)
Troche jestem w szoku ale juz sa!! Zamawialam hmmm w zeszlym tygodniu (6.08 bodajrze) z wysylka do uk 2-6 tygodni ;)
No wiec w gratisie dostalam sliniaczek i probki papierkow biodegradowalnych ;)
Co do jakosci- na moje oko super. Choc teraz bym dolozyla te kilka groszy i zamowila same minky- ten zwykly pul taki bardziej ceratkowy w sumie a minky jak dla mnie super i w minky latwiej zatrzaski chodza a w pul balam sie by maz nie irwal bo wiadomo ze facet to bez wyczucia i nie przytrzyma drugiej czesci jak odpina ;)
Co do rozmiaru ja mam ten Tiny baby i w najmniejszym spieciu jest mniejszy niz BM <5KG :omg::omg: ale to super jak dla mnie tj. jest ciut nizsza i w brzuszku duuzo wezsza. w najwiekszym zestawieniu natomiast jest mniej wiecej jak BM rozm 1 (5-7kg) ale mysle ze spokojnie posluzy dluzej bo to tylko tak na oko. Tez ma falbanki przy nozkach wiec nie powinno nic wyciekac. No nic, teraz czekac na corcie i testowac ;)
http://images62.fotosik.pl/68/c21c0a97f9f32bc6med.jpg
najciasniej w brzuszku
http://images63.fotosik.pl/68/936beca6eefc9931med.jpg
najmniejsze zestawienie zapiete najciasniej i mniej wiecej jak BM NB
http://images63.fotosik.pl/68/0d4d196b98adbbb1med.jpg
Tots Bots AIO w najmniejszym zestawieniu jest ciut nizszy niz ASSUNTA w najwiekszym spieciu i ciut szerszy niz assunta.
Rozowe kropki najwieksze zestawienie a nad nim BM1
http://images65.fotosik.pl/68/5d5a825d66a0a377med.jpg
Sliniaczek gratis- w srodku czuje ze ma pul ;)
Aha mam jeszcze wklad babmus/ mikrofibra i jakosc chyba poprawna na moje niewprawne oko
Wiec jak najbardziej polecam pieluszki tej firmy a szczegolnie minky ;)
Te z OS tez mysle ze beda oki. te sa bardzo fajne bo mimo ze taki OS noworodkowy to starczy na dluzej niz rozmiarowe a dopasowany tez powinien byc super. No i cena super ;D Mi wyszlo ok 19-22zl za otulacz juz z wysylka.
Super, no to teraz już tylko czekamy na dzidzie i bierzemy się do testowania :) A próbkę papierków i śliniaczek też dostałam, z kaczuszką.
Ale do UK faktycznie ekspresowa wysyłka, ja czekałam 2 tygodnie od daty nadania.
mist jak twoje odczucia? u mnie sprawdzaja sie, jednak grubszej corci ciezko jest dopasowac otulacz w brzuchu i ona uzywa bm a szczuplejsza uwielbia assunty
Ekhm... na razie uzywalam 2 dni i sie chwilowo zniechecilam do wielo. Ilosc kup mojego dziecka mnie wykonczyla, moze przy kolejnym dziecku bede juz wdrozona i bedzie mi latwiej od samego poczatku wielopieluchowac ;) Teraz czekam, az jej sie troche dzialanie przewodu pokarmowego wreszcie wyreguluje i ponownie wroce do pomyslu.
Ale same Assunty super. Nic mi gora ani bokiem nie wylatywalo (znakomite rozwiazanie z podwojna falbanka przy nozkach), sam otulacz nie przeciekal, no i cena przy tym wyjatkowo atrakcyjna :) Zdecydowanie moge polecac innym.
Kryzys już mi minął, znowu się wielopieluchujemy. Podtrzymuję opinie o otulaczach Assunty - są super. Córa właśnie wyrasta z rozmiaru NB, czekam aż dojdą OS (mam nadzieję, że już niedługo).
Tylko dlaczego nikt inny na forum ich nie używa :confused: Na zagranicznych forach mają bardzo dobre recenzje, a u nas zupełnie nie są popularne...
Kornflejka, ale wysyłka jest bardzo tania - przy 4 otulaczach to koszt 5$, a jeśli się nie zamówi za dużo rzeczy, to nawet na cło się nie łapie. Ja właśnie zamówiłam 4 otulacze, razem z wysyłką zapłaciłam niecałe 85zł (mogłabym jeszcze mniej, ale jeden otulacz był droższy, w zawrotnej cenie 21zł ;) ).
To nie duzo faktycznie... A Wy nie wyrastacie i nie bedziesz sprzedawać?:ninja:
Edit. Oglądam na stronie ich i fajnie wygladaja. Moze sobie zamówie za jakis czas cos :)
otulacze wygladaja bardzo fajnie!
Wlasnie nie wiem, czy sobie wszystkiego nie zostawic dla kolejnego potomka, tak wiec chyba raczej nie bede sprzedawac ;)
Te drozsze otulacze podobno sa dokladnie wzorowane na Flipie (wg komentujacych, firma sie do tego nie przyznaje).
A tak w ogole kupowanie w Assuncie ma jeszcze jedna zalete - to jest fundacja pomocy dzieciom, za pieniadze z zakupionych pieluch sa utrzymywane osrodki dla chorych i osieroconych dzieci.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Stanowczo przyjrzę sie bliżej ich ofercie. Bo rzeczywiście powodów coraz wiecej zeby u nich kupować :)
Fajnie, ze je masz i jak cos bedzie sie Ciebie mozna popytać o opinie ;)
Zaciekawily mnie te otulacze. Mist, bedziesz moze zamawiac w najblizszym czasie? Gdzie zamawiasz? moge prosic o linka?
Asioczka, bede chyba niedlugo zamawiac kieszonki na probe. A otulacze chyba wlasnie 2 wystawie na bazarek, za duzo kupilam, bo jednak teraz bardziej sie przekonuje do kieszonek... moze bys byla chetna? :)
OS? chetnie:)
link do sklepu: http://www.assuntastore.com/Diapering-c24/
moje poszly w swiat. oby nowym uzytkowniczkom podpasowaly
Ja zamówiłam otulacze NB, OS i 2 wkłady na próbę (jeden mikrofibrowy, drugi mikrofibra/bawełna NB) i wszystko ładnie doszło choć na przesyłkę czekałam równo 3 tygodnie a wybrałam tą szybszą przesyłkę (hehehehe).
Na razie nie mam ich na kim testować, ale otulacze wyglądają w porządku - zwykły pul jest taki sam jak we Flipie, a pul z minky jest milutki :).
Z NB mam oba rodzaje - Tiny Tuckable oprócz tego, że ma trochę inny wykrój ma też delikatniejszą gumkę przy plecach.
OS w porównaniu z Flipem jest ciut krótszy i sprawia wrażenie ciut szerszego - możliwe, że to przez podwójne gumki.
Płaciłam przez paypal i za 1$ = 3,1zł więc cenowo wyszło baaardzo korzystnie
Gratis dostałam sliniaczek i 2 papierki.
Za jakies 3 miesiące napisze jak się sprawdzają w praktyce :D