Tetra pupulki 80x80 - 140gr czy ktoś ma, używa/ł, poleca, czy może sobie darować.
Szukam czegoś na wyjazd i padło na tetrę, ale taką która też ma w miarę cenę czyli bambusowe odpadają... i tą wypatrzyłam;)
Wersja do druku
Tetra pupulki 80x80 - 140gr czy ktoś ma, używa/ł, poleca, czy może sobie darować.
Szukam czegoś na wyjazd i padło na tetrę, ale taką która też ma w miarę cenę czyli bambusowe odpadają... i tą wypatrzyłam;)
Ja mam. Czy warto - zależy z czym porównywać :confused: Na pewno lepsza od mniejszej gramatury, (wg mnie jest nawet lepsza od tetry bambusowej Kikko bo większa płaszczyzna = więcej warstw po złożeniu (więc chłonność podobna do bambusowych) a dużo szybciej schnie. Nie mówiąc o cenie..., tania jak przysłowiowy barszcz.
Ja jestem bardzo zadowolona, wydaje mi się, że jest nawet lepsza od 140 gr firmy Perfect (która też jest wg mnie świetna, ale Pupulki lepsze - jakoś tak mniej się wyciągają po praniu).
A poza tym bardzo polecam tetrę bawełnianą Kikko LUX (występują pod nazwą "pieluszki bawełniane LUX"), kupiłam na próbę 70x70 (bo dla noworodka, ale jest też 80x80) i jestem pod wrażeniem jej splotu :D pieluchy 140gr mogą się przy niej schować. Minusem jest to, że jest dostępna tylko na stronie producenta :mad Widziałam jedynie w Ekomaluchu niebieloną 80x80 ale niebielonej nie znam (jeszcze, bo mam już zamówioną:mrgreen: ) no i cena też wyższa ok. 8 zł.
Ja właśnie wczoraj zamówiłam tetrę pupulki,po testach opiszę szukałam czegoś mega chłonnego do kieszonek,może się uda jestem dobrej myśli jak się sparawdzi dokupię więcej
Już po pierwszych testach tetry Pupulki,wyprana i kilkukrotnie użyta w kieszonkach pulowych jako wkład jest chłonna i potrafi więcej przyjąć niż nie jedna wkładka.
Nie testowałam jej jeszcze w otulaczu bo rzadko po nie sięgam ale powinno być dobrze.