PDA

Zobacz pełną wersję : Wełniak Ecodidi czy Podaj Dalej ?

larwunia
27-06-2013, 16:56
Dziewczyny proszę o pomoc, bo nie mogę się zdecydować. Mały zaczyna już przesypiać nocki, więc przymierzam się do wielorazówek w nocy. Nie mogę się zdecydować, którego wełniaka kupić:

Za gatkami Magnolii przemawia:
+ kolorowy wzór + aplikacja
+ wciąganie, a więc nie mnożą się napki na brzuszku ( mały uwielbia spać na brzuszku, często z boczku i tak się przekulnie na brzuszek )
+ cena

Za wełniakiem Ecodidi:
+ piękny krój i kolorowe napki
+ wydaje mi się, że lepsze dopasowanie
+ wielu osobom ten otulacz wytrzymuje w nocy

Z punktu widzenia takiego, że ma to być otulacz na noc, a więc musi dobrze trzymać i być wygodny, to co byście radziły? Nie ma opcji, że kupię obydwa, bo i tak podchodzę do wełny jak do jeża i na razie kwestia lanolinowania nielanolinowania mnie przeraża.

ewaibartek
27-06-2013, 17:00
Pod gacie schowasz kazda formowanke, a pod ecodidi raczej te zgrabne.

agatkan
27-06-2013, 17:07
ja na noc wybierałam podaj dalej, jak bedziesz miec z długimi nogawkami to sprawa piżamki odpada;)
ecodidi uwielbiam i moim zdaniem na noc też się nadają:)

Pat
27-06-2013, 17:36
Jeśli do formowanek, to polecam beznapkowe otulacze, czyli tutaj raczej podaj dalej.
Zaznaczę, że obie firmy uwielbiam :)

larwunia
27-06-2013, 17:42
No właśnie, macie rację, ja w pierwszym rzucie też bardziej myślałam o gatkach.... :) A Podaj Dalej też tak ładnie trzymają ?

rialdha
27-06-2013, 17:58
mam gatki podaj dalej i wełniaka ecodidi. i jakoś tak wyszło, że gatki zakładam na dzienne drzemki, a wełniaka na noc :) Zośka kręci się sporo w nocy, dużo śpi na brzuchu albo na boku i napki się jej nie odciskają. lanolinowałam oba w ten sam sposób, ale wełniak trzyma na mur beton, a gatki jeszcze nie. gatki (przynajmniej moje) mają od środka taką bardziej delikatną wełnę i mi ona wilgoć łapie jeszcze, może po kilku lanolinowaniach przestanie? w każdym razie dlatego wełniaka mam na noc, on w ogóle wilgoci nie łapie! :)
ja pod wełniaka używam formowanek bambusowych ecodidi, kokosi i Agny i wszystkie ładnie się mieszczą :) ale jeśli masz duże formowanki to rzeczywiście łatwiej będzie schować je pod gatkami...

Pat
27-06-2013, 20:05
No właśnie, macie rację, ja w pierwszym rzucie też bardziej myślałam o gatkach.... :) A Podaj Dalej też tak ładnie trzymają ?

Wszystko zależy, z czego są zrobione, bo magnolia szyje je z surowców wtórnych (czyt. swetrów ;)) i zależy, czego akurat użyje. Ale można się zawsze dogadać i poprosić, żeby gatki były może z jakiejś lekko podfilcowanej wełny lub żeby przynajmniej miały taką wkładkę w środku.

Mój starszak śpi tylko w gaciach od magnolii. Jest naprawdę ok :) Mamy dwie pary. Jakoś nie lubię otulaczy napkowych do formowanek.

joasia
27-06-2013, 20:37
według mnie ten i ten się sprawdzi:)

_agata89
27-06-2013, 20:40
my używamy częsciej gatek na noc , bo spod otulacza przeważnie coś , gdzieś nam się wydostanie ;) najczęściej jakiś skrawek formowanki górą i wtedy już jest nieco mokro
ale jeśli chodzi o wytrzymałość samego "materiału" to i podaj dalej i ecodidi daje rade ;)

Losanna
27-06-2013, 21:10
Ja co prawda nie posiadam gatek od magnolii, ale mam Storcheny i kilka wełniaków ecodidi, które z powodzeniem używam na noc. Nigdy nic nam nie przeciekło, nawet nie był zawilgocony. A używam do formowanek i mam też wpinane kieszonki, do których pakuję coś bambusowego na noc.

I mam wrażenie, że na lato chyba lepszy wełniaczek od gatek. Ale na pewno zależy też z czego zrobiony. Akurat Storcheny są grube. Być może magnolia szyje z cieńszych materiałów.

larwunia
27-06-2013, 21:48
Dzięki dziewczyny, jesteście nieocenione, bardzo pomogłyście :kiss:

oli-vka
27-06-2013, 21:56
Ja się jeszcze wypowiem, może komuś się przyda. Mnie ani otulacz Ecodidi ani gatki Podaj Dalej nie wytrzymują nocy. Ale mój Tymek dużo w nocy pije i sika. Ecodidi przesiąka na wylot, a gatki puszczają, bo nasiąkają ściągacze. Rozwiązaniem w przypadku Ecodidi może być dodatkowa wkładka wełniana - nam się sprawdza.
Jeszcze jedno - nowe wełniaki Ecodidi są duże i mieszczą spokojnie wiele formowanek.

kamyczek
08-10-2015, 10:47
Ja mam i jedne i drugie i oba bardzo cenię. Z tym że podaj dalej to są longi nie gatki. Dla mnie super na jesienno- zimowe noce. Już się nie martwię że syn się ciągle rozkopuje. U mnie wytrzymują nawet gdy formowanka jest już cała nasiąknieta. Z tym że ja przewijam w nocy bo żadna formowanka nie wytrzymała by całej nocki, gdyż dziecko dużo pije. Ecodidi z dodatkową wkładką wełnianą i kieszonką snap in one pocket też się sprawdzają, choć longi to opcja pewniejsza. No i zawsze też można je wykorzystać jako zwykłe ciepłe spodenki :)