Zobacz pełną wersję : Pomocy w zakupie chusty!!!!
AnulaBus
21-05-2013, 17:05
Drogie mamusie!!! Postanowiłam zakupić chustę do noszenia córeczki, ponieważ idą jej ząbki jest marudna i chce ciągle być noszona a ja już nie mam siły bo ona ma 4 miesiące i jest ciężka... Proszę Was o pomoc jaka chusta byłaby dla nas najlepsza? Chciałabym ją nosić na leżąco... Przejrzałam tu różne tematy ale nic mi to nie mówi. Z góry dziękuję za pomoc
na leżąco się nie nosi :nono:
bez względu na to kto miałby leżeć ;)
na leżąco się nie nosi :nono:
bez względu na to kto miałby leżeć ;)
No właśnie.
Na początek jakiś pasiak dobry, choćby Nati, Lenny Lamb, Little Frog bawełniana. Pewnie za 100zł jakąś na bazarku znajdziesz.
A tak najlepiej to skontakotować się z jakąś dziewczyną z okolicy lub z Klubem Kangura. Lepiej najpierw spróbować. Zaczynanie noszenie kiedy córa ma 4 miesiąca i sporo waży może nie być łatwe. Lepiej skorzystać z bezpośredniej pomocy kogoś. Skąd jesteś? Ile waży córa? Bo jeśłi dużo naprawdę - dzieci nawet 4 miesiączne mogą ważyć ze 7-8kg, to pewnie trzeba by się było przyłożyć od razu do noszenia na plecach :)
to pewnie trzeba by się było przyłożyć od razu do noszenia na plecach :)
Potwierdzam!
Gdybym miała zaczynać raz jeszcze przygodę z chustami to nauczyłabym się kangura i plecaka, bo kieszonka mnie zniechęciła przy 9..10...11 kilogramach a tak to bym starszego dłużej ponosiła :)