Zobacz pełną wersję : jak DZiS ubrac noworodka pod bambusa - poinstruujcie babę, proszę
pytanie wytarte jak stary dywan, aż mi wstyd, ale zabijcie mnie, straciłam pewność, a wyczuciu nie ufam, jestem od kilku dni podziębionym zmarźlakiem,i strasznie się gryzę,
jak będzie dobrze dzis ubrac miesięcznego synka pod chustę, znów nie wiem,
wiązanie kieszonka
cierpliwym z góry dziękuję :duh:
jaka u Ciebie pogoda?
u mnie np słonecznie ale wietrznie, ja założyłabym noworodkowi/małemu niemowlakowi body/koszulkę + dresik z mikropolaru
mamru, oo dziękuję za odzew, bałam się, że zostanę uff z tą niepewewnością,
pogoda - słonecznie, czasem mikro-wietrzyk, ok 26 st c w słońcu,
myślałam, że na polar już za gorąco, i np wczoraj założyłam body+koszulkę, spodenki - wszystko z bawełny, i grubsze skarpetki, no i czapeczkę
26stopni mówisz
no to załozyłabym dresik z grubszej bawełny
A ja bym założyła body+ rajstopki+ czapeczka i już :) Bardzo ciepło jest, baaardzo :)
A ja bym założyła body+ rajstopki+ czapeczka i już :) Bardzo ciepło jest, baaardzo :)
Ja też, zwłaszcza, że dochodzi jeszcze chusta przecież.
Bonita, rajstopy - nigdy na to nie wpadłam przy takim małym bąblu, jakoś rajstopki zaczynam ubierac później, dlaczego, nie wiem, może że takie one oblepiające, a mogą byc te spodenki bawełniane zamiast rajstopek? albo spodenki ze stopkami i skarpeta,
o ludzie, nigdy tak nie pytałam, ale co robic, jak się nie wie ;-)
maroussia
08-05-2013, 15:53
A ja widziałam dziś chuścioszka z gołymi rączkami i nóżkami. :) Moja w spacerówce na długi rękaw - zgrzana cała. Wiało, więc bałam się, że zmarznie. Zdjęłam skarpetki, spodenki zsunęły się w górę i było OK.
ewaibartek
08-05-2013, 15:54
ja bym założyła body krotki rekaw i półśpiochy,żeby nogi były przykryte i nie zawracac sobie glowy skarpetkami
Ja założyłam tylko krótkie body - ale młoda ma tuż 7 tygodni. I tak się obie ugotowałyśmy
Wiewiórka
08-05-2013, 16:43
w rajstopkach potem będzie za gorąco, warto kupić (i taniej nawet wyjdzie!) bawełniane półśpiochy, są różnej grubości bawełny, nawet cienkie, a rajstopy są grubsze. Bardzo lubiłam do chusty ubierać maluszka w pajacyk lub body+ półśpiochy/śpiochy
Marciula
08-05-2013, 16:44
Ja pod bawełnianą chustę na spacer dzisiaj o 15, 17 założyłam jedynie body z krótkim rękawkiem i cienką czapkę, bo wiało. Nawet gołe nóżki cały czas były ciepłe :) stopni było coś około 25.
dziewczyny, dziękuję za porady, dziś już pewniej ubrałam człowieka,
miernikiem była jazda autobusem, poszło bez upocki,
pozdrawiam