PDA

Zobacz pełną wersję : Pytania totalnego amatora

onka
01-05-2013, 21:58
Na poczatek nadmienie ze dzisiaj motalam po raz pierwszy. Dziecko ma troche ponad 2 tygodnie. Bede wdzieczna za ocene tego co nam wyszlo.

Na poczatek kieszonka:
https://lh6.googleusercontent.com/-tVChjy-L8dY/UYFx5brD6NI/AAAAAAAABHc/BUeQPh-nwRM/s288/IMG_1568.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-f5voSEx_A1E/UYFx62nBuvI/AAAAAAAABHk/Z0qxyFwCiQM/s288/IMG_1569.JPG

Z kieszonka mam problem, bo po ciazy niestety jeszcze sporo mnie zostalo, wiec okazuje sie ze w chuste 4.6m ledwo sie zawiazalam. Nie wiem czy wiazanie nie traci na tym na bezpieczenstwie noszenia.

No i kangurek:
https://lh5.googleusercontent.com/-Ikc6ifFmYco/UYFx8e_OlLI/AAAAAAAABHs/XnxeBuc_mvU/s288/IMG_1575.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-etczYnzsSJ4/UYFx9t5en6I/AAAAAAAABH0/c6GCC2IG4WA/s288/IMG_1577.JPG

W obu przypadkach nie jestem pewna, czy dziecko ma odpowiednia pozycje, czy nie jest za bardzo wyprostowane.

Bede wdzieczna za wszelkie sugestie i uwagi. Dodatkowo zapytam czy moze jeszcze jakies wiazanie bedzie dla nas odpowiednie z uwagi na chwilowa "przykrotkosc" chusty?

amefa
01-05-2013, 22:13
Ja zbyt zaawansowana nie jestem, ale moge Ci powiedziec, ze Maluszek powinien miec bardziej zaokraglone plecki. No i chusta (chyba) nie jest dosc dociagnieta. Tyle potrafie powiedziec, pewnie niedlugo wypowiedza sie bardziej doswiadczone kolezanki :-)

inka
01-05-2013, 22:21
poczekaj na forumowych ekspertow :znaika:.

Ja tez tak srednio zaawansowana jestem, wydaje mi sie,ze jak na pierwsze proby bardzo fajnie i nawet kangura zamotalas :).
Postaraj sie bardziej podociagac,powinnas miec wrazenie,ze dziecko jest do Ciebie przyklejone, tak jakby byliscie jednym cialem.Ja wiazac kieszonke, jak juz skoncze to pochylam sie lekko do przodu i jezeli dziecko nie "odstaje" to wiem ze jest :thumbs up:.Mysle,ze jak dociagniesz mocniej to i wezel bedzie z czego zawiazac.

Nozki zakrylas reka i nie widac czy rowno ?
Kilogramami sie nie przejmuj, zgubisz za jakis czas, fajna dzidzia :)

jul
01-05-2013, 22:28
na prawdę niezłe motania jak na pierwszy raz :)

chusta na pewno powinna być bardziej dociągnięta, zwłaszcza przy szyi - nawet nie jestem pewna, czy plecki nie są ładnie wygięte, tylko nadmiar chusty na górze to fałszuje.
żeby plecki były bardziej zaokrąglone kolanka muszą być wyżej od pupy (no i nóżki nie za szeroko) - możesz trzymając za uda Karolki kciukami pociągnąć trochę kolana w górę
mniej chustożerny i bardziej wskazany dla malucha jest oczywiście kangurek. Mało chustożerny jest też plecak prosty, ale ja się nie odważyłam na aż takim maluchu (teraz po domu już mi się zdarza) ;)

ps. fajny maluszek, na zdjęciu trochę podobna do mojego najmłodszego :)

onka
02-05-2013, 11:07
Dziekuje za uwagi.

jul, do plecaczka to nie doroslam jeszcze :-)

Dzisiaj bedziemy cwiczyc dociaganie kangurka.

Stella
02-05-2013, 17:56
Chusta z pewnością ma dobrą długość, wystarczy że mocniej dociągniesz! duż dużo mocniej, dziecko ledwo się trzyma a musi być otulone chustą niczym drugą skórą, jak się pochylisz nie moze nawet na milimetr od Ciebie się odkleić. Przy dociąganiu chusty pomagaj sobie ramieniem i pamiętaj zeby każdy pas chusty dociągać kilka razy. Dupka powinna być bardziej wpadnięta a nóżki na tej samej wysokości. Ćwicz próbuj, bo noszenie w chuście to naprawdę świetna sprawa, wiele ułatwia i daje tą jedyną bliskość.

nautika
02-05-2013, 20:15
Według mnie dobrze zawiązane, ale nie dociągniete strannie. Jak pisały dziewczyny powyżej.
Jak na pierwszy raz naprawdę super:thumbs up:

owieczka33
02-05-2013, 22:59
Onka, powtórzę za dziewczynami- zbyt słabo dociągnięte i postaraj się aby pupka wpadła głębiej w chustę wówczas kręgosłupik się zaokragli.

onka
05-05-2013, 17:24
Cwiczymy dzielnie, ale moje dziecko strasznie sie denerwuje jak ja zamotam i probuje mi zjesc dekold. Prezy sie jakby jej za ciasno bylo. Staram sie probowac po spaniu i karmieniu. Czy to normalne na poczatku? Czy jest szansa ze sie przyzwyczai z czasem?

Anyczka
05-05-2013, 17:30
Hmm, może wkładasz do chusty trochę głodne...? Bo jak je dekolt, to znaczy, że cyca szuka...? Mi chyba najlepiej się wkładało w chustę, jak Jadzia się najadła - tzn. po odbiciu, czy co tam Twoja Karolka robi;)) Wtedy nie szukała cyca, tylko uderzała w kimę, i o to wszystkim chodziło....;)

onka
05-05-2013, 17:45
No wlasnie tez tak myslalam, ale moje dziecko to jak mnie widzi to dzioba otwiera i chce cyca, a jak ja przytule to juz w ogole koniec :)

Anyczka
05-05-2013, 18:32
No wlasnie tez tak myslalam, ale moje dziecko to jak mnie widzi to dzioba otwiera i chce cyca, a jak ja przytule to juz w ogole koniec :)

W sumie, dobra reakcja;)) Może jak jej się troszkę wyregulują cykle spania i jedzenia, będzie łatwiej...

onka
05-05-2013, 18:39
Udalo sie, obalila dwa cycki i chyba w koncu sie najadla. Teraz kima w chuscie :)

Anyczka
05-05-2013, 18:44
Udalo sie, obalila dwa cycki i chyba w koncu sie najadla. Teraz kima w chuscie :)

I tak trzymać;)