Zobacz pełną wersję : Jakie wiązanie dla 7-miesięczniaka?
Madzinka
10-04-2013, 22:01
Dziewczyny poradźcie, jakie wiązanie będzie najlepsze dla mnie i mojego dziecka - ma 7 i pół miesiąca, waży pewnie pod 9 kilo. Sama nie siada, a sadzana jest jedynie do posiłków i siedzi stabilnie.
Najpierw wiązałam kieszonkę, potem 2x (ale doczytałam, że jednak to wiązanie nie jest najlepsze), a mnie urzekło tym, że tak szybko się je wiąże. Ostatnio już mój kręgosłup zaczyna protestować, jak dłużej młodą ponoszę. Może spróbować wrzucić ją na plecy? Na bok? Od czego zacząć, żeby w miarę prosto było.
na plecy w plecak prosty
dlaczego nie 2x? :hmm: dla noworodka nie jest polecane, ale Twoja panna całkiem spora już
wrzuc na plecy,będzie wygodnie:)
ja nosiłam w 2x z powodzeniem,ale teraz tego wiązania się nie poleca - choć takie duże dziecko na trochę spokojnie bym zawiązała.
Jesli przesadzisz młodą na biodro, to niestety w niczym nie ulżysz swojemu kręgosłupowi.
Plecak prosty wygląda na najlepsze rozwiązanie dla Was :)
FatalFuchsia
14-04-2013, 23:29
Na biodrze, żeby kręgosłup odpoczął musiałabyś nosić symetrycznie, tj. pamiętać o regularnym zmienianiu stron - bioder. Np. ja mam z tym problem, jestem praworęczna - na prawym boku trudniej mi się wiąże, a przede wszystkim trudniej manewruje potem ręką.
rodzynka007
14-04-2013, 23:32
na plecy najwygodniej, moj ma 14 miesiecy i waży 10,5 kg i od 8 miesiąca noszę go na pleckach, a na biodrze sprobowałam moze z 2 razy i po 10 minutach przenosilam odrazu na plecy, bo niewygodnie mi bylo
wrzucaj na plecy! :) ja swojego 3,5 miesięczniaka zaczęłam nosić z tyłu, ważne by główka była dooobrze dociągnięta..a jak mu dobrze tam :thumbs up: