Zobacz pełną wersję : Witamy z Krakowa :-)
Kura Samograjka
02-04-2013, 14:15
Witam wszystkich chustorodziców! Bardzo mi miło dołączyć do Waszego grona :D Forum śledzę już od dłuższego czasu i znalazłam tu odpowiedzi na wszystkie moje pytania i wątpliwości. Jestem mamą 9-cio miesięcznej Gabrysi noszonej odkąd skończyła pierwszy miesiąc życia. Muszę przyznać, że na początku byłam chustową ignorantką i chusty wydawały mi się ogromnym nieporozumieniem. No jak można nosić dziecko w takim tobołku! Przecież będzie miało krzywy kręgosłup i na pewno nie może swobodnie oddychać w takiej pozycji! W wózku dzieciom na pewno jest najwygodniej. (Wstyd mi, że tak myślałam.:oops:) Jednak Gabi od początku nie znosiła wózka i wszystkie spacery kończyły się po 15 minutach płaczem. Większość czasu chciała spędzać na rękach lub przy piersi. Na szczęście trafiłam na super położną środowiskową i to właśnie ona przekonała mnie do chust. Nie muszę chyba pisać jak bardzo ułatwiło mi to życie i zmieniło jakość relacji z córeczką. Dzisiaj chusty i to forum polecam wszystkim znajomym i przy każdej okazji :-)
Czeeeeść chustonosząca z Krakowa pozdrawia! wiosna idzie, dobrze że więcej nas będzie na ulicach :)
Ha, brzmi jak moja położna środowiskowa ;) Jesteś z Południa, czy może więcej takich fajnych? :) Pozdrawiam!
My też machamy z Krakowa :hello: a dokładniej z NH :)
Fajnie, że jest nas tyle i coraz więcej :D
Kura Samograjka
02-04-2013, 22:09
Bardzo dziękuję za miłe powitanie! Cieszę się, że jest nas aż tyle :-)
quote"Ha, brzmi jak moja położna środowiskowa Jesteś z Południa, czy może więcej takich fajnych? Pozdrawiam!"quote
Wygląda na to, że chyba jednak więcej :-) Jestem z pn-zach, okolice Bronowic.
Witaj
Swietna sie trafila ta polozna :)
słowianka
05-04-2013, 16:02
Witaj! Ale się Krakowie kolorowo zrobi na wiosnę...:mrgreen:. Słyszałam od jednej chustomanki, że u nas chustomamy są wszędzie i każda nowa jak się na miasto wypuści zostanie zauważona :mrgreen:.
Hej! Kraków też wita :) i też trafiłam na położną zachęcającą do chustonoszenia
dzieckoziemi
05-04-2013, 23:41
Wow, świetna historia! No i faktycznie trafiłaś na dobrą położną. :) Witaj na forum i pisz jak najczęściej. :)
Pomarańcza
05-04-2013, 23:50
Witaj :)
mamaZosiulka
06-04-2013, 00:50
Ciekawe i ciągle zaskakujące jest dla mnie to, że noszenie dzieci zrobiło się czymś "nadzwyczajnym" :o
A to przecież oprócz tego, że dla dziecka w naturalny sposób najlepsze, to przecież sama wygoda i ułatwienie życia rodzicom!
Fajnie, że szybko ktoś Cię przekonał:high:
Jestem z pn-zach, okolice Bronowic.
Witaj
Czyżbyś była moją sąsiadką?:)
Witaj, ja również Kraków, widzę, że jest tutaj całkiem pokaźne grono.:)
Kura Samograjka
18-04-2013, 12:15
Witaj
Czyżbyś była moją sąsiadką?:)
Byłoby cudownie :-) Niestety do tej pory, w okolicy której mieszkam nie natknęłam się na nikogo, kto nosiłby w chuście :-(