PDA

Zobacz pełną wersję : Zwrot chusty - kiedy oddac pieniadze?

Ananke
24-03-2013, 12:22
Sprzedalam na innym forum chuste, ktora miala kilka wad - przesunietych nitek (obfoconych, kupujaca o nich wiedziala). Po otrzymaniu chusty napisala do mnie, ze jednak tych wad jest wiecej niz myslala i ze nie jest pewna czy chce chuste. Napisalam, zeby sprobowala wyprac a jesli wciaz bedzie niezadowolona to moze mi chuste odeslac.
Po dwoch dniach napisala, ze wyprala, ze nitki sie nie przesunely, ze jednak chce oddac. Ok, trudno.
I teraz, czy dobrze mysle, ze powinnam poczekac az chusta do mnie wroci zanim oddam pieniadze? Pytam, bo tak sformulowala swoje ostatnie pw, jakby oczekiwala zwrotu kasy juz teraz, zanim chuste wysle. A ja sie troche boje szczerze mowiac.

zoana
24-03-2013, 12:25
Ja bym oddała kasę dopiero po otrzymaniu chusty.Nie wyobrażam sobie inaczej.

samuela
24-03-2013, 12:57
Ja też bym oddała po otrzymaniu chusty. Zresztą w sklepach wysyłkowych tak chyba właśnie robią.

Guest
24-03-2013, 13:00
Pieniadze po otrzymaniu chusty. Inaczej mozesz zostac i bez chusty i bez pieniedzy.

Chusta powinna byc koniecznie wyslana przesylka ubezpieczona.

JJ
24-03-2013, 13:16
Wroci chusta - obejrzyj czy jest w takim samym stanie jak ja wysylalas. Jesli tak to odeslij pieniazki.
Sprawdz komentarze tej pani na tamtym forum.
Prze paypala robilas zaplate?

amst
24-03-2013, 13:30
Zdecydowanie po odesłaniu chusty, minus za przesylke, bo rozumiem że przesyłka byla ok?

Agut
24-03-2013, 13:44
tez bym oddała dopiero jak chusta by do mnie wróciła!

Ananke
24-03-2013, 14:29
Dzięki. Niby wiem, że to logiczne, ale tak jakoś... Zamotalam się.

Ale minus przesyłka to nie pomyślałam.

JJ, pani nie ma komentarzy i dwa posty tylko. Wiem, wiem, nad czym ja się w ogóle zastanawiam.

belfe
24-03-2013, 14:46
Dzięki. Niby wiem, że to logiczne, ale tak jakoś... Zamotalam się.

Ale minus przesyłka to nie pomyślałam.

JJ, pani nie ma komentarzy i dwa posty tylko. Wiem, wiem, nad czym ja się w ogóle zastanawiam.

oczywiście ze minus koszty wysyłki, przeciez wiedziała i widziała co kupuje , zwrot kasy tylko za sama chustę i to dopiero po jej otrzymaniu

melodi
24-03-2013, 20:21
Głupia sytuacja taka, ale tez twierdze,ze po tym ja chuste otrzymasz :)

urticea
24-03-2013, 21:33
myślę, że to zależy od dogadania się z kupująca i od zaufania.. ale chyba odesłałabym pieniądze po otrzymaniu chusty, albo niech ona wyśle pobraniowo..?

owieczka33
24-03-2013, 21:34
Zgadzam się z dziewczynami- wyślij kaskę dopiero jak chusta będzie u Ciebie.

Olapio
24-03-2013, 21:55
myślę, że to zależy od dogadania się z kupująca i od zaufania.. ale chyba odesłałabym pieniądze po otrzymaniu chusty, albo niech ona wyśle pobraniowo..?

na pewno nie od pani bez komentarzy i z dwoma postami