Zobacz pełną wersję : Zwrot chusty - kiedy oddac pieniadze?
Sprzedalam na innym forum chuste, ktora miala kilka wad - przesunietych nitek (obfoconych, kupujaca o nich wiedziala). Po otrzymaniu chusty napisala do mnie, ze jednak tych wad jest wiecej niz myslala i ze nie jest pewna czy chce chuste. Napisalam, zeby sprobowala wyprac a jesli wciaz bedzie niezadowolona to moze mi chuste odeslac.
Po dwoch dniach napisala, ze wyprala, ze nitki sie nie przesunely, ze jednak chce oddac. Ok, trudno.
I teraz, czy dobrze mysle, ze powinnam poczekac az chusta do mnie wroci zanim oddam pieniadze? Pytam, bo tak sformulowala swoje ostatnie pw, jakby oczekiwala zwrotu kasy juz teraz, zanim chuste wysle. A ja sie troche boje szczerze mowiac.
Ja bym oddała kasę dopiero po otrzymaniu chusty.Nie wyobrażam sobie inaczej.
Ja też bym oddała po otrzymaniu chusty. Zresztą w sklepach wysyłkowych tak chyba właśnie robią.
Pieniadze po otrzymaniu chusty. Inaczej mozesz zostac i bez chusty i bez pieniedzy.
Chusta powinna byc koniecznie wyslana przesylka ubezpieczona.
Wroci chusta - obejrzyj czy jest w takim samym stanie jak ja wysylalas. Jesli tak to odeslij pieniazki.
Sprawdz komentarze tej pani na tamtym forum.
Prze paypala robilas zaplate?
Zdecydowanie po odesłaniu chusty, minus za przesylke, bo rozumiem że przesyłka byla ok?
tez bym oddała dopiero jak chusta by do mnie wróciła!
Dzięki. Niby wiem, że to logiczne, ale tak jakoś... Zamotalam się.
Ale minus przesyłka to nie pomyślałam.
JJ, pani nie ma komentarzy i dwa posty tylko. Wiem, wiem, nad czym ja się w ogóle zastanawiam.
Dzięki. Niby wiem, że to logiczne, ale tak jakoś... Zamotalam się.
Ale minus przesyłka to nie pomyślałam.
JJ, pani nie ma komentarzy i dwa posty tylko. Wiem, wiem, nad czym ja się w ogóle zastanawiam.
oczywiście ze minus koszty wysyłki, przeciez wiedziała i widziała co kupuje , zwrot kasy tylko za sama chustę i to dopiero po jej otrzymaniu
Głupia sytuacja taka, ale tez twierdze,ze po tym ja chuste otrzymasz :)
myślę, że to zależy od dogadania się z kupująca i od zaufania.. ale chyba odesłałabym pieniądze po otrzymaniu chusty, albo niech ona wyśle pobraniowo..?
owieczka33
24-03-2013, 21:34
Zgadzam się z dziewczynami- wyślij kaskę dopiero jak chusta będzie u Ciebie.
myślę, że to zależy od dogadania się z kupująca i od zaufania.. ale chyba odesłałabym pieniądze po otrzymaniu chusty, albo niech ona wyśle pobraniowo..?
na pewno nie od pani bez komentarzy i z dwoma postami