Zobacz pełną wersję : Witam serdecznie! :)
wolfchild
01-03-2013, 11:28
jestem mamą dwumiesięcznej Matyldy. Na forum trafiłam szukając opinii i informacji o chustach i pieluszkach wielorazowych. Z pieluszek wielorazowych próbowałyśmy tylko małe me - ale zawsze się nam przeleje (Mała waży teraz 4,5kg). Z chust próbowałyśmy tylko elastyczną tuli - no i chyba, albo elastyczna nie dla nas, albo coś źle robię - jak wkładam ją śpiącą, to śpi, ale jak spokojną, ale nie śpiącą, to zawsze mi zaczyna płakać :(
No i tyle na razie. Powoli zaczynam myśleć o chuście tkanej, może bardziej nam przypasuje. A może macie dla mnie jakieś podpowiedzi, co może być nie tak?
pozdrawiam serdecznie,
Ola
Kocia_mama
01-03-2013, 13:51
Witaj Olu,
co do elastyka nie podpowiem, bo nie mialam :dunno:
Ja radze od razu ruszac z tkana :thumbs up:
dzieckoziemi
01-03-2013, 16:16
Witaj Olu! :)
Jeśli chodzi o chustowanie elastykiem to u nas sprawdził się znakomicie, jak Ala była maleńka - tak ja fajnie opatulał z każdej strony. Jak córcia robiła się zmęczona, to najpierw cyc, a potem w elastyka i zasypiała jak złoto. :)
Teraz nosimy się w tkanej, też jest git, ale Ala przywyczajona jest do noszenia, bo w sumie nosimy się non-stop od urodzenia, a jej chyba wsio jedno, czy to taka chusta czy inna. ;)
witaj Olu:hey: ja polecam zmianę chusty na tkaną; a co do pieluszek- spróbuj może innych, bo niektórym dzieciom dany krój po prostu nie pasuje
Podlasianka
01-03-2013, 22:03
Witaj! fajnie, że dołączyłaś do forum :) Pewnie za chwilę zostaniesz zasypana poradami, co z tą chustą i tymi pieluchami :) Małe me są jednymi z najfajnieszych pieluch, z jakimi miałam do czynienia, ale co pupcia, to inne przypadki. Może smarowałaś pupkę dzieciątka tłustymi kremami? Albo prałaś w środku, który je zatłuścił? Albo po prostu fason jest nie ten :)
sweetrose
01-03-2013, 22:19
witaj i rozgość się ;) w sprawie chust nie pomogę bo my przeczekaliśmy do czasu mt i ergo ;)
ale jeśli chodzi o pieluszki to do niektórych trzeba dojrzeć ;) zdarza się, że na każdym etapie pieluszkowania i rozwoju co innego nam pasuje ;) nam na początku najlepiej pasowały otulacze + wkłady lub formowanki, z czasem AIO/SIO i kieszonki ;) trzeba niektórych kombinacji popróbować, zanim się swój idealny stosik pieluch uzbiera ;) my czasem zmieniamy co nieco ;) małe me niestety nie znam... choć zawsze chciałam wypróbować, ale nowe są dosyć drogie a tu na bazarku ciężko trafić ;p także trzymam kciuki ;) nie zrażaj się ;) spróbuj także innych pieluszek... a może rozmiarowe będą lepiej leżały?? dziewczyny szyjące tu na forum może coś na zamówienie wyczarują ;) my bardzo lubimy pieluszki kokosi, Agny (ZuFiZo) czy nappime ;)
wolfchild
02-03-2013, 09:51
Dzięki za powitanie i rady! :)
No, to będziemy próbować i innych pieluch i chusty tkanej.
Co do pieluch - to muszę doczytać tutaj jak prać, żeby było dobrze, bo o tym nie pomyślałam, kurcze :hmm:
W przyszłym tygodniu spróbujemy bawełnianej LL. Zobaczymy, czy uda mi się ją dobrze zawiązać :roll: i jak Mała będzie się czuła.
Pozdrawiam!
krolowajola
02-03-2013, 16:24
Witam, czuj się jak u siebie :)