Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Cudeńka z chust

owieczka33
28-02-2013, 10:53
Znalazłam stronkę kobitki, która robi róże, różnosci z chust.
http://www.etsy.com/shop/blissedoutgypsy
Fajne co? :thumbs up:

yvona
28-02-2013, 12:04
Fajowe :)
Czy to tez sie kwalifikuje pod snobizm? :D (kupowanie, nie wykonawstwo)

alinoe
28-02-2013, 12:16
Fajna ciekawostka, znam takie co by się skusiły na zakup :ninja:
Kiecka z girasola :lol: jest niezła.

madzi
28-02-2013, 12:33
a ja pamiętam piękne buty z jakiegoś didka, jeśli mnie pamięć nie myli jakaś szalona Rosjanka robiła najróżniejsze rzeczy z didka

margaretka
28-02-2013, 12:42
Ładne, tylko ja nie miałabym serca tak chustę potraktować. Jak mam skrócić to mi jej szkoda, a co dopiero tak pociąć. No ale zobaczymy, jak już nie będę nosić, pewnie wtedy z sentymentu sobie szaliki porobię;)

Jóna
28-02-2013, 13:08
też bym ciachnąć nie potrafiła, wprawdzie wielkiego chustoszaleństwa nie mam, ale jakoś tak kroić na kawałeczki :hmm: nie nie to nie dla mnie
ale popatrzeć moge, natkowe słoniki mi się podobają:rolleyes:

magda-sh
28-02-2013, 16:36
słodkie te słoniki:)

guzik
28-02-2013, 16:46
fajne maskotki :)

lampka
28-02-2013, 21:06
Ale ona może to ze ścinków robi? Słoniki fajne :)

sakahet
28-02-2013, 22:47
spódnice są super :)
i nawet zachciało mi się zrobić spódnicę z chusty :D

owieczka33
28-02-2013, 23:18
No własnie tez jak spojrzałam na słonika z chusty za którą sie bezskutecznie uganiam, to mi się dziwnie zrobiło...
Niemniej- cudeńka i gdyby ktoś w Polsce szył takie słoniki z chust i trafiłoby się coś z którejś z moich- biorę! :D

A najbardziej marzy mi się torba na dwóch długich ramionach, pojemna (aby mi pielucha wielo i inne skarby się zmieściła), z chusty. Tylko ile musiałbym ich mieć aby mi do każdej torba pasowała?! :cool:

sakahet
28-02-2013, 23:32
No własnie tez jak spojrzałam na słonika z chusty za którą sie bezskutecznie uganiam, to mi się dziwnie zrobiło...
Niemniej- cudeńka i gdyby ktoś w Polsce szył takie słoniki z chust i trafiłoby się coś z którejś z moich- biorę! :D

A najbardziej marzy mi się torba na dwóch długich ramionach, pojemna (aby mi pielucha wielo i inne skarby się zmieściła), z chusty. Tylko ile musiałbym ich mieć aby mi do każdej torba pasowała?! :cool:

a jakie to są Twoje chusty, z których byś chciała słonika mieć?

owieczka33
01-03-2013, 19:48
W tej chwili to chyba najbardziej Nati Lutea bo w niej najczęściej obecnie noszę, ale obawiam się, że to się niedługo zmieni. :cool:

Pewnie jakiś girasol tęcza, bo sa piękne same z siebie, a będę mieć 3 girasolki (samba, najnowsza tęcza i coś jeszcze...).:)

panthera
01-03-2013, 19:59
ja mam torbę z chusty. od kiedy już nie noszę zawsze to jakaś pociecha że coś mnie łączy z "chustoświatem" :)

sheana
01-03-2013, 20:48
Ja mam sentymentalną, niesprzedawalną Inkę. Długaśną pod 4.8 sięgającą. I...nie używam, bo jak noszę w chuście to tylko plecak. I nawet myślałam, że może by ciachnąć a z kawałków jakieś maskotki dla dzieci, żeby im potem do pamiątkowego pudełeczka dorzucić. Na myśleniu się skończyło, ale może, może...

sakahet
02-03-2013, 12:24
W tej chwili to chyba najbardziej Nati Lutea bo w niej najczęściej obecnie noszę, ale obawiam się, że to się niedługo zmieni. :cool:

Pewnie jakiś girasol tęcza, bo sa piękne same z siebie, a będę mieć 3 girasolki (samba, najnowsza tęcza i coś jeszcze...).:)

z tych chust niestety nie posiadam żadnego kawałka

ale ten wątek jest dla mnie mobilizacją, by zasiąść znów do maszyny i dokończyć szycie torebki chustowej :D

kofeina
02-03-2013, 13:10
Fajne :)
Szyłam słonie, skrawki chustowe mam, ale do głowy mi nie przyszło połączenie jednego z drugim ;)

Kreska
02-03-2013, 13:24
Fajne!
Całej chusty bym nie pociela, ale mam skrawki ;-)
Kto wie, może wykorzystać inspirację ;-)

owieczka33
02-03-2013, 14:24
A gdzie poza Nati mozna scinki kupic?

madlles
02-03-2013, 14:33
Jeśli skrawki to jak najbardziej coby do kosza nie wyrzucać..ale całej chusty chyba bym nie pocieła, nie sądzę, żeby ta pani to robiła :) Przede wszystkim za drogi interes, a właściwości splotów mają fajne zastosowanie poza chustonoszeniem np. przy torbach..i tu widzę potencjał :D

odynka
02-03-2013, 15:59
u Didka kiedys dziewczyny ścinki zamawiały - nie wiem jak jest teraz;) i były na forum maskotki szyte no i torby z chust Monika szyje:)

owieczka33
02-03-2013, 19:33
u Didka kiedys dziewczyny ścinki zamawiały - nie wiem jak jest teraz;) i były na forum maskotki szyte no i torby z chust Monika szyje:)

A mogę poprosić linka do Jej prac, bo szukam, szukam i znleźć nie mogę :(

hajda
02-03-2013, 20:08
Madlles do torebek dorzuciłabym jeszcze sukienki ...... od 3 lat przymierzam się do bawełniano-bambusowej, może i mnie wątek zmobilizuje do realizacji tego marzenia, jak dotąd udało mi się uszyć bambusowe podpaski, kiedyś myślałam jeszcze o letnich bodziakach dla maluszków, w mój gust trafiają także chustki na głowę oraz apaszki
a maskoty przecudnej urody, bierzcie się dziewczyny do szycia :)