Zobacz pełną wersję : a może to opisać?
Witajcie!
Tak jak część z Was zamiast rozpocząć przygodę z tym portalem od wpisu tutaj poczęłam w pierwszej kolejności penetrować jego zakątki. Przepraszam serdecznie i dotarwszy tutaj spieszę naprawić ów błąd :)
Mam na imię Małgorzata i jestem mamą dwójki kochanych dzieciaczków: Franka (2007) i Michalinki (2009).
Chustuję od 2 lat ale ten okres uznaję za niepełny, bo do wczoraj ograniczał się do chusty kółkowej, która nie w pełni nasyciła moje oczekiwania. Może nieudolność w zastosowaniu sprawiała, że byłam niepewna bezpieczeństwa Franka i pogotowie rąk jednak musiało być w ciągłym odwodzie. Od wczoraj jestem, wraz z Michasią, szczęśliwą i zachwyconą posiadaczką chusty wiązanej :D Data to o tyle przełomowa, że z racji mieszkania na 5 piętrze bez windy, odkryła przed nami pole możliwości samodzielnego poruszania się po świecie pozadomowym z dwójką dzieciaków. Cud! :D
Przy okazji przywitania powiem Wam o pomyśle, który zakiełkował w mojej głowie. Mianowicie jak zapewne wiecie publikacji na temat chustonoszenia w Polsce jest jak na lekarstwo a mi zbliża się pisanie pracy magisterskiej. Co prawda mam temat niezwiązany z chustami ale przeglądając różniste strony na ten temat zaczęłam się zastanawiać nad zmianą. Może chciałybyście wspomóc mnie w takim zamyśle? :)
:kiss: powitalne! :lool:
calineczka
13-03-2009, 23:38
Witajcie!!! :hello:
Nymphadora
13-03-2009, 23:40
witaj!
pulcheria
13-03-2009, 23:59
Witaj i realizuj pomysł :hello:
Przy okazji przywitania powiem Wam o pomyśle, który zakiełkował w mojej głowie. Mianowicie jak zapewne wiecie publikacji na temat chustonoszenia w Polsce jest jak na lekarstwo a mi zbliża się pisanie pracy magisterskiej. Co prawda mam temat niezwiązany z chustami ale przeglądając różniste strony na ten temat zaczęłam się zastanawiać nad zmianą. Może chciałybyście wspomóc mnie w takim zamyśle? :)
Napisz koniecznie jak juz wymyślisz temat :) Pomoc myślę że się znajdzie, a jaka to specjalizacja?
Witaj i rozgość się :)
bubusita
14-03-2009, 09:56
Napisz koniecznie jak juz wymyślisz temat :) Pomoc myślę że się znajdzie, a jaka to specjalizacja?
Witaj i rozgość się :)
Tak, tak koniecznie napisz(ja teraz też jestem na etampe magisterki :wink: ). Witamy serdecznie! :hello: :hello:
witaj :hello:
uwazam ze to swietny pomysl :thumbs up:
Witajcie! A pomysł fajny!
miedziana
14-03-2009, 20:33
Witaj :) Koniecznie realizuj pomysł - warto przecierać szlaki ;)
PodwójnaMama
14-03-2009, 22:14
Witamy serdecznie :) Po pierwsze- to prawda- chusta wiązana sprawia, że poznajemy świat od nowa i z nowej perspektywy :D :mrgreen: Po drugie- powodzenia z pisaniem pracy, myślę, ze moznaby powaznie zastanowić się nad zmianą tematu bo chustowanie to temat bardzo ciekawy :) A jaki kierunek studiow jesli moge spytać?
No i milego buszowania w forumowni :)
witaj, gomamo :D
kiedyś założyłam wątek o tym, że dopiero wiązanka pozwala w pełni poznać smak chustonoszenia i poczuć się chustomamą (też zaczynałam od kółkowej). cieszę się, że masz już swoją wiązankę :)
dziękuję wszystkim za ciepłe przyjęcie :)
kierunek na której zdobywam "magazyniera" to kulturoznawstwo. zatem temat mógłby poruszać np.: kwestie społecznościowe chustomam. Kto wybiera, zaraża się ideą chustonoszenia i dlaczego; albo jak są ze swym słodkim ciężarem przyjmowane w społeczeństwie, może też poruszać związek chust z eko-życiem... sama nie wiem. Może macie jakieś sugesie?
gomma, załóż osobny wątek, a z pewnością pomysły się posypią :)
Witaj :hello: Temat świetny!
witaj serdecznie :hello:
też mam synka Franka;)
dziękuję wszystkim za ciepłe przyjęcie :)
kierunek na której zdobywam "magazyniera" to kulturoznawstwo. zatem temat mógłby poruszać np.: kwestie społecznościowe chustomam. Kto wybiera, zaraża się ideą chustonoszenia i dlaczego; albo jak są ze swym słodkim ciężarem przyjmowane w społeczeństwie, może też poruszać związek chust z eko-życiem... sama nie wiem. Może macie jakieś sugesie?
Czesc!
Dobry pomysl!
Mozesz wyjsc od "historii" noszenia w chustach w innych kulturach (niemoznosc rezygnacji z pracy i obowiazkow, potrzena wolnych rak, ciagla obecnosc starszych dzieci wokol), i przeniesc to do naszych realiow. Czy cos sie zmienilo czy sa podobne potrzeby nawet w tak "techniczym i latwiejszym swiecie" jak dzisiejszy? I czy w sumie mamy decydujace sie na noszenie w chustach nie maja tych samych potrzeb, co mamy (kurcze - to babcie i prababcie, i pra pra), ktore nosily kiedys lub ktore nosza w innych kulturach.
Samo pojdzie.
A ile zdjec mozesz dolaczyc.
Poszperaj po watkach i juz samo Ci sie ulozy.
Mozesz czasem na zajecia z promotoerem zabrac dziecie w chuscie i wtedy powiedza, ze jestes calkiem w temacie.
;)
Witaj gomamo! Świetny pomysł, a na takim kierunku to w ogóle bomba. Łącz przyjemne z pożytecznym. Nawet kupowanie kolejnych chust będziesz mogła wytłumaczyć "zbieram materiały do magisterki" :wink:
czukczynska
20-03-2009, 06:40
Witaj :hello: Masz świetny pomysl :D
kamilcia.xt
20-03-2009, 10:21
Witaj :hey:
pomysł jest super!
iskierka76
20-03-2009, 10:46
:applause: witaj!!!
niesamowity pomysł...pisanie pracy mgr. na ten temat to wspaniała przygoda i sama przyjemność... a więc do dzieła...
Dziękuję wszystkim za wsparcie w temacie pracy i za niezwykle cenne sugestie :) Zobaczymy jak to się rozwinie. Najbliższy termin spotkania z promotorem w przyszlym miesiącu... Trochę się boję, że to zbyt mało jak na magisterkę. Nic to. Zobaczymy, co powie profesor. :)
świetny pomysł :thumbs up:
ja ostatnio tłumaczyłam u mnie na zajęciach chustowe publikacje na polski :wink:
agrescik
05-04-2009, 22:05
Witaj!
Mam nadzieję, że promotora skuszą Twoje sugestie :thumbs up: