PDA

Zobacz pełną wersję : witam!

rialdha
25-02-2013, 17:15
Czas najwyższy się ujawnić bo podczytuję Was już od dłuższego czasu :)
Mam na imię Ania i mieszkam w Borkowie pod Gdańskiem. Jestem mamą półtorarocznej Zosi, a teraz czekam na przyjście na świat drugiej córeczki - termin już za miesiąc! Z Zosią nosiłyśmy się od trzeciego tygodnia jej życia, chusta to było dla mnie wybawienie, ponieważ okazało się, że przez długi czas tylko w chuście córka potrafiła zasnąć bez płaczu. A poza tym dzięki chuście mogłam po narodzeniu Zosi dalej aktywnie spędzać czas w stajni... No właśnie, bo my wraz z mężem tacy mocno zwierzakowi jesteśmy - obecnie nasz zwierzyniec to dwa konie i trzy koty ;)
To właśnie na tym forum pierwszy raz zapoznałam się z pojęciem AP i okazało się, że dokładnie takie podejście jest bliskie mojemu sercu. Nie powiem, żeby było mi łatwo - mam dość wybuchowy charakter i mało cierpliwości - ale się staram i czasami nawet mi wychodzi :>
Ostatnio miałam dłuższą przerwę w czytaniu forum, ale wróciłam tutaj szukając jakiejś fajnej chusty do noszenia niemowlaka latem... Chusta już znaleziona i czeka w szafie na drugą córeczkę, a ja z nudów zaczęłam czytać o pieluchowaniu wielorazowym... No i wpadłam. Kiedyś już przyszło mi do głowy, że może byłoby fajnie tego spróbować, ale jakoś pomysł nie został zrealizowany. A teraz, zmobilizowana zbliżającymi narodzinami drugiego dziecka, postanowiłam spróbować - zarówno z Zosią jak i z drugą córcią. Stosik pieluchowy powoli się kompletuje, Zosia już biega w wielorazówkach, a ja przyzwyczajam się powoli do zwiększonych ilości prania :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

mamaUlki
27-02-2013, 21:00
witaj :) super,w końcu ktoś z moich okolic :)

Linus
01-03-2013, 10:07
witaj!

ja pracuję w Gdańsku, więc niedaleko
zazdroszczę zwierzyńca :)
macie tam jakąś agroturystykę czy zwierzaki tylko na użytek własny?

dzieckoziemi
01-03-2013, 16:31
Witaj, witaj. Życzę Ci udanego porodu i owocnego noszenia. :) A jaką chustę kupiłaś dla drugiej córki? (tak z ciekawości pytam...).

Konie! <3

reni
01-03-2013, 17:13
witaj
podpowiem że prania nie jest tak dużo więcej przy dzieciach i tak sporo pierzemy

rialdha
02-03-2013, 10:33
witaj!

ja pracuję w Gdańsku, więc niedaleko
zazdroszczę zwierzyńca :)
macie tam jakąś agroturystykę czy zwierzaki tylko na użytek własny?

trzymamy nasze dwa kopytne u znajomej w końskim pensjonacie i oba są zdecydowanie do użytku własnego :) co prawda teraz znowu mają kolejne dłuuugie wakacje spowodowane brakiem czasu i moją drugą ciążą, ale mam nadzieję, że latem uda nam się wrócić do regularnej jazdy ;)

A jaką chustę kupiłaś dla drugiej córki? (tak z ciekawości pytam...).

Vatanai Maruyama ;) do tej pory miałam tylko Hoppka i teraz marzyło mi się coś cieńszego i bardziej przewiewnego na lato...

podpowiem że prania nie jest tak dużo więcej przy dzieciach i tak sporo pierzemy

prawda, ale jakoś zdążyłam się już odzwyczaić od tak częstego uruchamiania pralki - Zosia już tyle prania nie generuje, a teraz z racji niezbyt obszernego stosiku pieluchowego, pralka chodzi codziennie żebym następnego dnia miała co młodej na pupę założyć :)

a jeszcze na koniec może się pochwalę - na zdjęciu pierwsze zapoznanie mojego arabka z córcią:
http://i18.photobucket.com/albums/b124/rialdha/IMG_6863_1.jpg
[tylko proszę nie zwracajcie uwagi na jakość wiązania bo to był pierwszy raz poza domem bez lustra do pomocy :P]

Podlasianka
02-03-2013, 13:11
Dzień dobry :hey:

krolowajola
02-03-2013, 16:16
Witaj na naszym forum :)

hajda
02-03-2013, 19:15
cześć, śliczne zdjęcie :)