PDA

Zobacz pełną wersję : czy dobrze wymysliłam :)

commoni
13-03-2009, 14:51
perspektywa 22% VAT-u na pieluchy jednorazowe zmusiła nas do działania :wink:
będziemy próbowac z wielorazowymi pieluchami ale po przestudiowaniu wątków mam mały mętlik :confused: więc oceńcie czy dobrze kombinuję
- zakupiłam otulacze bawełniane Imse Vimse sztuk 2 w rozmiarze L
- zakupiłam wkładki jednorazowe sztuk 200 (za rozsądną cenę :wink: )
- posiadam pieluchy tetrowe sztuk 20
planuję tetrę w prostokąt na to wkładkę wszystko na pupę Bimbasi i całość schować w otulacz ale mam pytania:
1. czy rozmiar L (Bimbasia waży 9500) na noc tez dobry, bo chyba na noc to więcej powinnam powpychać w ten otulacz (dwie tetry???) czy lepszy rozmiar większy
2. czy jednorazowe wkładki tylko po zasiusianiu tez są do wyrzucenia czy może.. mozna uprac i użyć raz jeszcze
3. czytałam o ręcznikach z ikei :D czy to jakieś konkretne ręczniki i jak je ciąć składać?
4. czy 20 pieluch tetrowych to dobra ilość
5. czy jest cos lepszego od tetry a równie taniego

jesli pytania tendencyjne :wink: i dawno "przerobione" to prosze o wyrozumiałość bo ja raczej z doskoku czytam i czasem śliptam śliptam a efekt mizerny :rolleye:

ala
13-03-2009, 16:36
ręczniczki z Ikea to Nackten, te mniejsze kosztują 1,29 i uważam że są lepsze i tańsze od tetry

niektóre papierki można prać po siku, ja mam canpola i piorę, jest ok
innych nie znam

na noc przyda sie coś bardziej chłonnego, możesz kupić ściery z mikrofibry :)

mnie przy roczniaku raczej 2 otulacze nie starczają :roll:

poza pieluszką nocną, czyli BG ze ścierą z mikrofibry, zuzywam dziennie ok 10 pieluch
a piorę codziennie - pieluch mam tyle ze mogłabym spokojnie raz w tygodniu puszczać pranie, ale jakoś produkują mi się rajstopki, body, bluzeczki :evil:

polecam jeszcze wkładki polarkowe

commoni
13-03-2009, 20:04
dziekuję za szczegółowe odpowiedzi :kiss: , zatem do dzieła 8)) 8)) 8)) jak w "praniu" jeszcze coś wyjdzie będę pytac albo dokładniej czytać :wink:

yoarashi
14-03-2009, 13:29
5. Na pewno bardziej chlonna od tetry bedzie frota. Mam taka z Mothercare, ale moze gdzies sie taniej uda kupic. Kupowalam tez w Bootsie, ale szorstka jak papier scierny i zadne moje zabiegi zmiekczajace na nia nie dzialaja. Takze jak bedziesz kupowac frote patrz czy jest wystarczajaco miekka. O recznikach z ikei sie nie wypowiadam, bo nie widzialam.

Iwanna.T
14-03-2009, 20:54
ad 2.
prac, jak najbardziej prac :)
Prałam te z ekobaby - grube i wytrzymałe.
teraz przetestuję te z pieluszkarni, ale na oko o połowę cieńsze, nie wiem czy wytrzymają pranie...