Zobacz pełną wersję : Otulacze
Szybko i zwięźle, gdybyście miały teraz kupić sobie 4 otulacze i używać do tetry, to jakiej były by firmy, muszę w końcu coś wybrać i za chiny nie mogę się zdeydować. I czy w którymś sklepie dostanę wkładki polarowe, bo były jakiś czas emu w gugu-gadze, ale teraz nie ma.
po przetestowaniu wielu mam dwa za chwilę trzy takie same :D
nature babies classic na napy
napy dają możliwość genialnej regulacji przy nóżkach czego nie da żaden rzep
IV :D
ale tylko te z bawełną. Z samym PUL-em kiepskie są.
2 polarowe (genialne są!!!)
i dwa ImseVimse z bawełną. Pozostałe mogę dla mnie nie istnieć.
Nature Babies są dla mnie zbyt plastikowe
A wkladki polarowe zrobisz sama- wystarczy pociąć zwykły polar.
Z czystym sumieniem mogę polecić otulacz z mikrowłókna Lenya (naprawdę oddycha), otulacze polarowe i wełniane gatki (o ile maluszek nie fika nóżkami za bardzo, bo u mojej córeczki nogi same tańczą). Pul w otulaczu do mnie nie przemawia, pupa bywa zaczerwieniona, pieluszki z pulem używamy na wyjścia.
He he Sabciass - chyba Ci wyboru nie ułatwimy ;) Ja mam Ptit's Dessous i Bummis (ale to zdaje się to samo jest) i gatki Storchenkinder - do tetry jak dla mnie najlepsze zestawienie.
Polecam Ci też po domu zestaw majtki + terta i getry zamiast spodenek ;)
wełniane gatki :thumbs up:
poza tym uzywam jako otulaczy kieszonek z wyciagnieta wkladka :hide: Tetry nie chowam do kieszonki tylko kładę na wierzchu.
szczegolnie fajne sa Bitti D'lish snap in one - nie wpinam wkladek, wkladam tetre i juz :)
mam "normalne" otulacze, ale w porownaniu z kieszonkami wydaja sie jakies takie wielkie i sztywne :roll:
zgadzam sie z Kanoko
otulacze sa tez krojone pod formowanki, a wiadomo one sa bardziej obszerne
Jako otulacze dla mnie najlepsze IB SNap in One po zdjeciu wkladki :twisted: tetra i heja :twisted: a jak sie maly raz totalnie zbuntowal na pieluszke to zalozylam samo bez zadnej wkladki i tez bylo dobrze. Na wyjscia i na noc BG kieszonki.
magnolia17
11-03-2009, 20:12
A ja rozkochałam się w Blueberry minki...
choć IV i Bummis też są ok :)
mam Ptit's Dessous i Imse Vimse bawelniane i welniane rozmiar New Born (do 6 kg)- stanowczo wole Imse Vimse - i nastepny rozmiar bedzie Imse i bawelniane i welniane :)
I BG :)
po przetestowaniu wielu mam dwa za chwilę trzy takie same :D
nature babies classic na napy
napy dają możliwość genialnej regulacji przy nóżkach czego nie da żaden rzep
właśnie domówiłam kolejne dwa dla Mariana,naturalnie na napy.dla najmłodszego będą dwa na rzepy (tatuś :evil: ),reszta też na napy-po wymacaniu wielkiej ilości otulaczy muszę zaznaczyć,że prędzej BG jest dla mnie plastikowy niż otulacz NBC.
do tego naprawdę świetna jakość-przez kilka miesięcy uzywane non-stop i zero śladów zuzycia.no i nie ma mowy przy napach,że otulacz na brzuszku się podwinie i bedzie drapał skórę maluszka,do tego zero odcisków na udach.
szorty wełniane dla leżącego niewysadzanego dziecka to nie jest dobra opcja.
poza tym trudniej się je zakłada niż takie "otwarte" otulacze. co innego na stojącym dzieciu.
polaquinha
18-03-2009, 12:15
nature babies classic na napy -w ktorym sklepie sa?
EDIT: juz znalazlam :)
Mialam ostatnio w reku -fajny. Choc zwykly pulowy od IV tez nam odpowiada.
Marcel mial czerwona pupcie tylko raz -i to pampka.
Natomiast dobrze znosi nawet bambino mio majtaski.
Polaquina,bo otulacze BM są w porządku,PUL jak w większości otulaczy,te z bawełną drukowaną naturalnie,bo ostatnio miałam z białą bawełną tańszy i jest o niebo gorszy.
NBC są na ekobaby.
rozmiar L na ponad 12-kilowcu nadal zapinany jest na ostatnie napki przy brzuszku i przedostatnie na udach-mają bardzo dużą rozpiętość wagowo-rozmiarową.do tego najlepsze są do formowanek, bo objętościowo są spore.sama wkładka czy składana pieluszka w prostokąt może się przesuwać czasem.