Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Moje dziecko przestało sikać w majtki

zapominajka
02-02-2013, 21:38
Młody już od dawna (kilka mies) latał po domu w majtkach i spodniach
stwierdziłam, że skoro mam i tak i tak prać to co za róznica co
starałam się stosować EC, ale im starszy tym gorzej szło

no i niespodzianka
jakis tydzień temu przestał siusiać w nocy, do tej pory budził się na 1/2 siusiu
a od 3 dni nie siusia w majtki w dzień, no muszę mu jeszcze podpowiadać czasem, że mu sie chce

ale jestem w szoku, że to sie tak samo stało

szczególnie, że jeszcze nie wyszłam z szoku, że się sam prawie całkowicie odstawił od piersi

Padthai
02-02-2013, 21:49
brawo:applause:

bansza
02-02-2013, 22:39
Brawo! Inteligentny model Ci się trafił :)

Mój sam się odstawił, ale niestety sika nadal nie tam, gdzie bym chciała :/

Kasandra
02-02-2013, 23:30
Napawsz mnie nadzieją. Ja również czekam takowej chwili, bo póki co moje dziecię wisi na cycu, a mokra pielucha, albo kupa w gaciach jej nie straszna :oops:, ale teraz będę wierzyć i czekać;-)

annagdynia
05-02-2013, 14:01
a ile młody ma lat?

ja też muszę pochwalić mojego synka :)

Gabriela1999
05-02-2013, 14:09
Pozazdrościć......u nas cyc na pierwszym miejscu, a pielucha, może wazyć 3 kg i nic:-(

Justyn
05-02-2013, 15:13
:high:
ja ostatnio widzę, że P. sygnalizuje czasem chęć siku, też lata w majtach lub bez:) i zaczyna zauważać jak robi siku...mówi " o o " zdziwiony. Także mam nadzieję, że do wakacji pieluchy pójdą w odstawkę:)

spadłamznieba
05-02-2013, 21:00
Gratuluję odpieluchowania syna
Ile ma miesięcy?
To wielka wygoda i mniej prania :-)

guzik
05-02-2013, 21:57
gratuluję :applause:

annagdynia
05-02-2013, 22:15
Gratuluję odpieluchowania syna
Ile ma miesięcy?
To wielka wygoda i mniej prania :-)

mój 22 m-ce nawet niecałe :) a teraz już coraz częściej w nocy sucha pieluszka :)
musimy przejść na jednorazówki, bo nie mam tyle prania, tzn. mam za mało :P

Chava
05-02-2013, 22:31
Pozazdrościć......u nas cyc na pierwszym miejscu, a pielucha, może wazyć 3 kg i nic:-(

To tak jak i u nas, a były już chwile że cały dzień bez cyca i nocnik w użyciu, a teraz.....eh
Pozazdrościć

buba
13-02-2013, 14:22
Mój 22miesięczniak siku komunikuje, jak już jest w trakcie niestety ;) dlatego trzeba go pilnować- wtedy wpadki są rzadkie. chociaż on ostatnio się bawi w kaktusa i potrafi nie sikać przez 3-4 godz. ale grubszy ładunek zawsze ląduje w wc, to ładnie komunikuje. ale tego sikania jakoś nie chce..

a noce jakiś czas temu były w 90% suche, a teraz znów mokre. szkoda.

Dewiś
17-02-2013, 00:21
No to i ja się pochwalę , nasz ma 22,5 miesiąca i od dziś zaczął wołać , prosić siusia , normalnie poczas kąpieli wstał w wanience i zaczął krzyczeć " siusiu , siusiu " normalnie umarłam , mąż wspominał że pare dni temu prosił ale nie zdążył złapać ,ja też nie zdążyłam

tylko nie rozumiem jak ma pieluchę to nie woła bo czuje się bezpiecznie?

jak jest w majtusiach albo gołą pupę ma to stoi łapię się rączką za siusiaka i krzyczy siusiu , zaciska nóżki

ale nie udaje nam się złapać, jeszcze nigdy , nie potrafi się rozluźnić? czy jakaś zapora

bo prosić prosi jeszcze przed na minutę przed zani zrobi , więc o co chodzi :hmm: