PDA

Zobacz pełną wersję : Przedsprzedaż u Nati - EARLY SPRING PREORDER

aliona
01-02-2013, 16:34
http://www.natibaby.pl/category/przedsprzedaz-na-pao/2

ceny :roll:

ale chustusie ładne
ja chyba zacznę płacić podatek od głupoty i będę grać w totka :razz:

MonikaK
01-02-2013, 16:47
pao piękne... Kurczaki ale ceny faktycznie trochę z kosmosu...

macierzanka
01-02-2013, 16:49
Te ceny to chyba pokłosie cen Róż LL:lool::lool::lool:

samuela
01-02-2013, 16:52
Może żyrafy :roll:. Albo te pseudoróże. Inne mi się w ogóle nie widzą.

aliona
01-02-2013, 16:52

patrzeć tylko aż cena róż ciętych w hurcie skoczy :lol:

a może zaczniemy tworzyć jakieś kolektywy (tfu!) i będziemy te chusty na spółę kupować :roll:

zoana
01-02-2013, 16:58
To jest jakaś masakra! Czysta bawełna 3,5 stówy a jedwab ponad 500zł :roll:
co się dzieje z tymi cenami...
na szczęście nie ma tam nic co muszę mieć
ładnie się zredukowałam i dobrze mi z tym :)

Kreska
01-02-2013, 17:40
Ten eliptyczny wzorek całkiem całkiem :-)
Ale te ceny?!?!?!?! gruba przesada!

Serfen
01-02-2013, 17:44
Skąd takie ceny:confused:

Roma
01-02-2013, 17:49
fioletowe żyrafy z lnem, rozpływam się przed kompem:love: :jump::jump::jump:

aliona
01-02-2013, 17:58
fioletowe żyrafy z lnem, rozpływam się przed kompem:love: :jump::jump::jump:

Ty zdaje się ich szukałaś? no to utrafili :D

alinoe
01-02-2013, 18:00
To nie ceny są za wysokie tylko my za mało zarabiamy ;)

Na szczęście nic mnie rusza (może troche pawie) więc mogę spać spokojnie :ninja:

mamaslon
01-02-2013, 18:01
w sumie tez mam spokój:ninja:
po co mi kolejna szmata:ninja:

jborowa
01-02-2013, 18:10
:omg: :szok:

paooooooooooooooooo :love:

mamaslon
01-02-2013, 18:18
no pao pao
no dobra, jest ok
hihi
tam ogolnie mozna coś wybrac, ale moje dziecko ma 2lata:duh:

jborowa
01-02-2013, 18:30

:thumbs up: ;-)

ale to pao z wrzosem, ojej.!

Kreska
01-02-2013, 18:34

Jakie były ceny róż LL? Też takie kosmiczne?

Marciula
01-02-2013, 19:04
uff... na szczęście nic dla mnie :)

masha
01-02-2013, 19:11
Może żyrafy :roll:. Albo te pseudoróże. Inne mi się w ogóle nie widzą.

samuela bierz zyrafy, bo są genialne, a pseudoróże kupisz sobie Oschowe ;)

Ja na szczęście pasuje :cool:

belfe
01-02-2013, 19:23
Zyrafy braz z zoltym :love: i pao z wrzosem , ale pao mam sztuk 3 :hide:

Filippa
01-02-2013, 19:29
Zyrafy braz z zoltym :love:

Ja do przedostatniej strony robiłam uff, nic tu po mnie, ale zobaczyłam je i ehh wszystko mi się w nich podoba, wzór jest taki trochę z jajem, dziecięcy, ale nie infantylny :-) No wow. Teraz tylko muszę pomyśleć nad składem :-)

edit: ooo, nie ma bawełny, problem z głowy, będzie jedwabik :-)

macierzanka
01-02-2013, 19:37
Jakie były ceny róż LL? Też takie kosmiczne?
Noo

Gabriela1999
01-02-2013, 21:08
Ufff, tym razem nic do mnie nie mówi

Bonita
01-02-2013, 21:24
Ładne kombinacje kolorów i z jedwabiem też są..... Tylko ja się wyleczyłam z nati!!!! Cena dodatkowo mnie w tym utwierdza!!!

:roll:

belfe
01-02-2013, 21:29
Ładne kombinacje kolorów i z jedwabiem też są..... Tylko ja się wyleczyłam z nati!!!! Cena dodatkowo mnie w tym utwierdza!!!

:roll:

ja od momentu jak kupiłam jaskółki i pao zakochałam sie w nati od nowa ;)
ale z cena to fakt - lipa :/

Mariion
01-02-2013, 21:30
hmm, nooo, żyrafy i pao czemu nie ;)

ale ceny, fakt, masakryczne :?

matysia
01-02-2013, 21:48
ceny koszmarne, tak wysokich chyba jeszcze nir było ale chyba zgrzesze i kupie ròże:love: dużo ładnych wzoròw i kolorów. Niestety.

jborowa
01-02-2013, 21:51
ja od momentu jak kupiłam jaskółki i pao zakochałam sie w nati od nowa ;)

ja też przerabiam nati. nawet mając w domu i oschę i didki. jakos tak.

Agut
01-02-2013, 21:59
Kurcze te różyczki to nie są te co wygrały konkurs?? Hmmm chybe tamte będą jakoś osobno co?

Natalio jak tu zaglądasz PLS daj znać.

Kurcze żyrafy mi się widzą :) i pawie zielone :)

matysia
01-02-2013, 22:14
tak jak by tu Natalia zajrzała to ja mam pytanie o grubość. Czy lny i jedwabie nadaja sie dla +13 plus na plecak prosty. Która chusta jest najgrubsza,najgęściej tkana?

Karusek
01-02-2013, 22:59
strasznie drogo :(
(zwłaszcza jak na chusty z przedpłatą :ninja: zamówione co do sztuki i opłacone częściowo z góry :ninja:)

essmay
01-02-2013, 23:53
żyrafy i kameleony-na któreś bym się zdecydowała, gdybym mogła:D:duh:
róże i elipsy też fajne

dominiq
02-02-2013, 12:13
Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi z okazją cenową przy przedsprzedaży? :hmm: Bo ja myślałam, że chusty z ok. cen. to takie które mają jakąś niedoskonałość. A skoro można taką zamówić, to co, ona specjalnie z defektem zrobiona będzie?

milorzab
02-02-2013, 12:18
Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi z okazją cenową przy przedsprzedaży? :hmm: Bo ja myślałam, że chusty z ok. cen. to takie które mają jakąś niedoskonałość. A skoro można taką zamówić, to co, ona specjalnie z defektem zrobiona będzie?

Myślę, że to statystyka - na takiej maszynie, takiej przędzy - jakiś procent wychodzi z defektem.

dita
02-02-2013, 13:00
o ja Cię, faktycznie ceny mało fajne. Ja tym razem podziękuję

glo
02-02-2013, 14:31
wzory nawet, nawet (oprócz tych żyraf, z żyjątek lubię tylko ptaki), ale ja też nati podziękuję. za to, że mi rozwiała wątpliwości, czy kupować didka ;)

FatalFuchsia
02-02-2013, 15:03
Bardzo fajne wzory, róże świetne, choć szkoda że nie ma kombinacji brąz-turkus, takiej jak w pao.

Szkoda, że sklep jest taki fatalny dla klientów mieszkających za granicą - jeżeli żaden sprzedawca w Holandii nie będzie prowadził preorderu, to ja podziękuję serdecznie.

Ceny właściwie jak u Didymosa, zwłaszcza te w euro, które tylko luźno nawiązują do tych w złotówkach:roll:, a w sklepie nie ma ani możliwości płacenia kartą, ani podanych cen przesyłek, ani automatycznego checkoutu.
Szczerze nie cierpię takich oszczędności kosztem wygody klientów, tym bardziej że ceny chust raczej ich nie usprawiedliwiają.

No to sobie ulałam.

matysia
02-02-2013, 16:16
skusiłam się na róże jedwabne czarne

deviltya
02-02-2013, 17:08
ciekawe kto się pokusi na kameleony?

Natalia
02-02-2013, 18:03
Dziękuję za wszystkie uwagi i komentarze, dziewczyny.:)
Przykro mi, że musieliśmy podnieść ceny, baaaardzo tego nie lubię i dość długo to odwlekaliśmy. Ceny Natibaby dość mocno odstają w dół w porównaniu do innych producentów chust żakardowych, co jest wyraźnie dla nas odczuwalne zwłaszcza przy chustach z kolorowym lnem, jedwabiem, kaszmirem, wełną merynos (najlepsza i najdroższa wełna na świecie), konopiami. Sprowadzamy te przędze ze Szwajcarii, Niemiec, Włoch, Belgii itp. krajów. Niczego nie sprowadzamy z Chin czy Indii. Padłybyście, gdybym napisała, ile wynoszą faktury, które płacę za np. jedwab czy kaszmir. Za 3 kartony takiej przędzy można kupić nowy samochód średniej klasy (nie mamy takiego). :roll: Ceny tego wszystkiego stopniowo idą w górę, niestety.

Nie wiadomo, czy model, który wygrał konkurs, będzie tkany. Wzbudził sporo komentarzy o podobieństwie do Oschy, a nie było to naszą intencją. Nasza projektantka miała początkowo na myśli nieregularne spirale, ale faktycznie wyszły różopodobnie.:) Quadroses to taki kompromis. Sporo naszych pomysłów jest podpatrywanych, poza tym trudno unikać podobieństw przy takiej ilości wzorów na rynku - to głos z drugiej strony dyskusji. Jeszcze zobaczymy, co będzie z tym wzorem. W sumie to byłabym ciekawa Waszego zdania w tej sprawie. :roll: :)

Pomysł z Quadroses w kolorach brąz / turkus jest świetny. :thumbs up: Dodamy taki model do preorderu w przyszłym tygodniu. :) Dzięki Fusia. :) Wydaje mi się, że mamy jakiegoś dystrybutora w Holandii, a koszty transportu faktycznie trzeba dodać do opisu.

Natalia
02-02-2013, 18:08

Zawsze jakaś ilość chust ma defekty, niektórzy wolą takie w zamian za niższą cenę.

czerwień
02-02-2013, 18:30
jakbym się mogła zdecydować na kolor to bym wzięła kameleony, a jak się nie zdecyduję to wezmę żyrafy :hide:

livada
02-02-2013, 18:34
A kiedy mniej więcej chusty powinny być gotowe?

dominiq
02-02-2013, 18:43
Dziewczyny, dzięki za oświecenie w temacie okazji cenowych ;)

matysia
02-02-2013, 18:53
A mnie nadal nurtuje temat grubości i szerokości. :hmm:

Gugu
02-02-2013, 19:29
Ponosiłabym bardzo w Żyrafach i Różach:whistle: ach, pomarzyć można.

Roma
02-02-2013, 20:51
A mnie nadal nurtuje temat grubości i szerokości. :hmm:

Zuz w wątku o żyrafach lnianych pisała, że sa nośne na miarę jaskółek, i było też zdjęcie porównujące szerokość 3 róznych natek.

FatalFuchsia
02-02-2013, 21:15
Dziękuję za wszystkie uwagi i komentarze, dziewczyny.:)
Przykro mi, że musieliśmy podnieść ceny, baaaardzo tego nie lubię i dość długo to odwlekaliśmy. Ceny Natibaby dość mocno odstają w dół w porównaniu do innych producentów chust żakardowych, co jest wyraźnie dla nas odczuwalne zwłaszcza przy chustach z kolorowym lnem, jedwabiem, kaszmirem, wełną merynos (najlepsza i najdroższa wełna na świecie), konopiami. Sprowadzamy te przędze ze Szwajcarii, Niemiec, Włoch, Belgii itp. krajów. Niczego nie sprowadzamy z Chin czy Indii. Padłybyście, gdybym napisała, ile wynoszą faktury, które płacę za np. jedwab czy kaszmir. Za 3 kartony takiej przędzy można kupić nowy samochód średniej klasy (nie mamy takiego). :roll: Ceny tego wszystkiego stopniowo idą w górę, niestety.

Nie wiadomo, czy model, który wygrał konkurs, będzie tkany. Wzbudził sporo komentarzy o podobieństwie do Oschy, a nie było to naszą intencją. Nasza projektantka miała początkowo na myśli nieregularne spirale, ale faktycznie wyszły różopodobnie.:) Quadroses to taki kompromis. Sporo naszych pomysłów jest podpatrywanych, poza tym trudno unikać podobieństw przy takiej ilości wzorów na rynku - to głos z drugiej strony dyskusji. Jeszcze zobaczymy, co będzie z tym wzorem. W sumie to byłabym ciekawa Waszego zdania w tej sprawie. :roll: :)

Pomysł z Quadroses w kolorach brąz / turkus jest świetny. :thumbs up: Dodamy taki model do preorderu w przyszłym tygodniu. :) Dzięki Fusia. :) Wydaje mi się, że mamy jakiegoś dystrybutora w Holandii, a koszty transportu faktycznie trzeba dodać do opisu.

Faktycznie, dystrybutorem jest PuurSamen, zamawiałam tam koła z wełną, ale obecnej przedsprzedaży jeszcze tam nie widziałam. Planują mieć? Na róże brąz/turkus chętnie bym się skusiła.

belfe
03-02-2013, 12:26
A kiedy mniej więcej chusty powinny być gotowe?

podepnę sie pod pytanie :)

poza tym Natalio - nie dało by się utkać pao czarny z wrzosem ? :)

zaczyna mnie kusic pao - czarny z zielenią:hide:

matysia
03-02-2013, 17:29
Zuz w wątku o żyrafach lnianych pisała, że sa nośne na miarę jaskółek, i było też zdjęcie porównujące szerokość 3 róznych natek.
Na miarę jaskółek lnianych ? Ale ja sie o jedwab pytam, chyba sie Nati zapytam, bo kasa taka,ze muszę miec pewność.

czerwień
04-02-2013, 21:51
Myślicie, że bawełniany żakard (kameleony) da radę przy ok 14 kilowcu?

czerwień
04-02-2013, 22:03
I zastanawiam mnie, jak kameleony duże będą? I czy oliwka to taka zieleń jak w żyrafach, a zieleń (z czarnym) to taka bardziej zieleń?:oops:

Karusek
04-02-2013, 23:12

szczerze mówiąc, myślę, że nie :(
edit: ale zestawy kolorystyczne z lnem masz takie same - a len powinien sobie poradzić (wiem, cena inna)

jborowa
05-02-2013, 00:51
podbijacie, podbijacie... i kusicie. :nono: :lol:

Natalia
05-02-2013, 17:21
Chusty powinny być gotowe za jakieś 2-3 miesiące. Szerokość powinna być taka jak Jaskółek, Pao, Kół zębatych i tym podobnych chust, czyli standardowa. Grubość chust z jedwabiem, lnem czy chust 100 % bawełna powinna być raczej podobna do Jaskółek, Pao, czyli ok. 223-235 g/ m.kw. Kameleony powinny mieć ok. 10 cm jeden, ale jeszcze sprawdzę dokładnie. W każdym razie nie będą tak małe jak na projektach graficznych. Największa róża powinna mieć ok. 5-6 cm. Dorobimy róże brązowo-turkusowe oraz Pao czarno-wrzosowe. Może jutro się uda.

Natalia
05-02-2013, 17:23
I zastanawiam mnie, jak kameleony duże będą? I czy oliwka to taka zieleń jak w żyrafach, a zieleń (z czarnym) to taka bardziej zieleń?:oops:

Ta oliwka to raczej taka jak w Jaskółkach z zeszłego roku. Zieleń z czarnym będzie raczej podobna do zieleni z chusty Dinofun czarno-zielonej.

Natalia
05-02-2013, 17:24

Przy tak ciężkich dzieciach najlepiej sprawdzają się generalnie raczej niecienkie chusty z domieszkami.

Quenya
05-02-2013, 18:54
Kameleony :love: Generalnie wolę abstrakcyjne wzory, ale te do mnie mówią... Oj mówią.

matysia
05-02-2013, 19:01
Chusty powinny być gotowe za jakieś 2-3 miesiące. Szerokość powinna być taka jak Jaskółek, Pao, Kół zębatych i tym podobnych chust, czyli standardowa. Grubość chust z jedwabiem, lnem czy chust 100 % bawełna powinna być raczej podobna do Jaskółek, Pao, czyli ok. 223-235 g/ m.kw. Kameleony powinny mieć ok. 10 cm jeden, ale jeszcze sprawdzę dokładnie. W każdym razie nie będą tak małe jak na projektach graficznych. Największa róża powinna mieć ok. 5-6 cm. Dorobimy róże brązowo-turkusowe oraz Pao czarno-wrzosowe. Może jutro się uda.
Dziekuję za odpowiedz, czyli przyzwoicie grube będą.

dita
05-02-2013, 23:01
czyli podwyżka nieunikniona i ceny nati będą się kształtować już na takim poziome?

oj niedobrze :-(

Roma
06-02-2013, 12:53
Zamówiłam żyrafki fiolet/żółty z lnem :D Tylko nie wiem dlaczego 4,2 a nie 3,6 :duh:

Mariion
06-02-2013, 13:33
Zamówiłam żyrafki fiolet/żółty z lnem :D Tylko nie wiem dlaczego 4,2 a nie 3,6 :duh:

Hmmm, żyrafki fiolet/żółty mnie też kuszą :hmm: Chyba albo te albo fiolet/zieleń :rolleye:

deviltya
06-02-2013, 14:31
hej,a te z okazji cenowych jaki mają rozmiar???

Natalia
06-02-2013, 14:47

Wybierasz sobie rozmiar, jaki chcesz. Trzeba go nam podać mailem po kliknięciu zamówienia. Potem, jeśli znajdzie się miejsce z niedoskonałością na materiale, to się ucina ten rozmiar, który jest potrzebny. Jeśli się nie znajdzie, to osoby, które zamówiły chustę z okazji cenowych, otrzymają chustę pierwszego gatunku bez zmiany ceny.

greeneddie
06-02-2013, 14:48

Napisz do Nati, nie powinno być problemu ze zmianą :)

Każdy, który zamówisz :)

Fajne te wzory i kolory, tylko skąd kasę na wszystko brać :duh:

Judyta
06-02-2013, 22:22
A które domieszki lepiej noszą? Len czy jedwab?
Wiem już, że jedwab z ramią i bawełną nosi super, a co jak nie ma tej ramii? Sam jedwab będzie nosił lepiej od lnu?

madzi
06-02-2013, 23:13
Len natkowy nosi lepiej niż jedwab.
Ale jedwab też jest niczego sobie, no i przede wszystkim nasycenie kolorów jest większe, ten cudowny smordek jedwabiu :p

jborowa
06-02-2013, 23:18
ja też uważam, że len nosi lepiej niż jedwab. ale jedwab zdecydowanie ładniej wygląda.

z lnu robi się taka szmat(an)ka ;)

madzi
06-02-2013, 23:34
z lnu robi się taka szmat(an)ka ;)

oj to zależy od chusty - nigdy bym nie nazwała (szmatką) motyli fioletowo-beżowych z lnem, były takie "inne" niż reszta lnów; takie nie szmatkowe ;)

jborowa
06-02-2013, 23:35
oj to zależy od chusty - nigdy bym nie nazwała (szmatką) motyli fioletowo-beżowych z lnem, były takie "inne" niż reszta lnów; takie nie szmatkowe ;)

to ja może właśnie tych motyli szukam? ;)

FatalFuchsia
07-02-2013, 13:56
Ja również się zastanawiam jaką opcję wziąć. Mam jeden natkowy jedwab (Irysy) i muszę przyznać, że nie szaleję za nim. Jest śliczny, błyszczy, wiąże się bardzo fajnie, ale mam wrażenie, że chusta jest lekko elastyczna, nie lubię tego uczucia na ramionach. No i młoda mi w niej minimalnie opada, muszę ją dociągać.

Waham się między bawełną a lnem. Mówicie, że len bardziej przyszłościowy?

Może mi ktoś obeznany porównać len natkowy do Didymosa (mam i grubsze, i ciensze lniane indiacze)? I co to znaczy, że "szmatka" się robi?

Karusek
07-02-2013, 14:01
gniecie się po prostu ;)

lny nati są bardzo różne w zależności od wzoru i ilości lnu
trudno je zatem porównać do didków, bo po prostu musiałabyś podać konkretny len (choćby same motyle "stare" były dość cienkie, a "nowe" grube i bardzo porządne)

deviltya
07-02-2013, 16:07
kurcze, mnie czarne pao bierze, a tylko jedwab, ponosi mi 10 kg?

belfe
07-02-2013, 16:09
kurcze, mnie czarne pao bierze, a tylko jedwab, ponosi mi 10 kg?

ja bym nie ryzykowała

deviltya
07-02-2013, 16:13
:(

belfe
07-02-2013, 18:05
Natalio - a pao czarny wrzos z lnem bedzie, lub indygo turkus ?

deviltya
07-02-2013, 21:13
o właśnie

Judyta
07-02-2013, 22:10
Dziękuję za odpowiedzi :D
Myślałam, że jedwab jest taki delikatny, a to ostatnie pao z jedwabiem i ramią mnie uświadomiło jak bardzo się mylę :rolleyes:

belfe
07-02-2013, 22:35
Dziękuję za odpowiedzi :D
Myślałam, że jedwab jest taki delikatny, a to ostatnie pao z jedwabiem i ramią mnie uświadomiło jak bardzo się mylę :rolleyes:

bo to ost pao ma wiecej rami w sobie niz jedwabiu, sam jedwab raczej nie podoła 10kg

greeneddie
07-02-2013, 22:48
bo to ost pao ma wiecej rami w sobie niz jedwabiu, sam jedwab raczej nie podoła 10kg

Moim zdaniem spokojnie da radę. Jedwabie Nati są mocne i zwarte, nie tylko dla maluszków :D

madzi
08-02-2013, 09:31

też uważam jak greeneddie. Spokojnie poniosą. Nie są przewiewne, latem pod takim się człek upoci, ale nośność mają fajną.
A co do pao i "mieszanki" ramie+jedwab - tak jak "edukowała" Demona - te chusty nie można traktować jak chusty jedwabne, to ramie jest tutaj główną domieszką, jedwab jest dodawany aby ramię nie kąsało, bo przeca to pokrzywa ;)

Karusek
08-02-2013, 10:10
tez sie zgadzam, ze jedwab nati spokojnie da rade - Domika 13kg bardzo czesto nosilam wygodnie w jedwabnym japanie :thumbs up:
tylko to nie jedwab didka - nie jest przewiewny (ale za to wiekszosc silkow didka wysiada przy 10kg)

belfe
08-02-2013, 14:45
ja sie nie znam, jedwabiu nati nie miałam, miałam didkowy i nie wydawal mi sie nosny na 10kg

greeneddie
08-02-2013, 14:52
ja sie nie znam, jedwabiu nati nie miałam, miałam didkowy i nie wydawal mi sie nosny na 10kg

Didkowe jedwabie są kiepskie dla starszaków, ale Natkowe są super :D

ifinoe
08-02-2013, 14:56
Didkowe jedwabie są kiepskie dla starszaków, ale Natkowe są super :D

to zależy które didkowe - nosiłam starszą i w skowronkach i w NSI, i naprawdę nosiły świetnie

FatalFuchsia
08-02-2013, 15:00
Ja mam póki co dylematy z głowy, bo holenderski sprzedawca nie prowadzi tego preorderu.

Może to i dobrze bo moja karta kredytowa nie jest z gumy:oops:

aliona
14-02-2013, 16:53
nie wiecie dziewczyny czy ta przedsprzedaż jeszcze trwa? bo pisali, że do 12tego lutego a chusty cały czas sa wystawione :bduh:
mam miszung we łbie ;)

Natalia
14-02-2013, 21:55
nie wiecie dziewczyny czy ta przedsprzedaż jeszcze trwa? bo pisali, że do 12tego lutego a chusty cały czas sa wystawione :bduh:
mam miszung we łbie ;)

Jeszcze spływają ostatnie zamówienia. Póki ich ostatecznie nie zliczymy i nie przygotujemy produkcji, to można jeszcze się dołączyć. Pewnie tak do końca tygodnia.

aliona
14-02-2013, 22:14
Jeszcze spływają ostatnie zamówienia. Póki ich ostatecznie nie zliczymy i nie przygotujemy produkcji, to można jeszcze się dołączyć. Pewnie tak do końca tygodnia.

dzięki wielkie! :kiss:

arbuzove.love
23-02-2013, 20:06
Jeśli to przedsprzedaż była to rozumiem, że "stadardowa" sprzedaż też będzie dla tych za zaspali? :oops:
Kameleony jedne do noszenia z lnem bym wzięła i jedne bawełniane na torbę...:duh::heart:

Natalia
25-02-2013, 10:35
Jeśli to przedsprzedaż była to rozumiem, że "stadardowa" sprzedaż też będzie dla tych za zaspali? :oops:
Kameleony jedne do noszenia z lnem bym wzięła i jedne bawełniane na torbę...:duh::heart:

Standardowa sprzedaż będzie, ale ograniczona. Tkamy zawsze z nadmiarem, ale nie za dużym. Można się jeszcze dopisać, bo przędze się barwią. Musiałabyś napisać na biuro@natibaby.pl.

aroma
14-04-2013, 06:12
Coś wiadomo już o konkretniejszych terminach? 2 miesiące już mykają powoli, a ja nie mogę się doczekać:duh:

Natalia
15-04-2013, 22:56
Coś wiadomo już o konkretniejszych terminach? 2 miesiące już mykają powoli, a ja nie mogę się doczekać:duh:

Pierwsze Kameleony już się tkają, więc, mam nadzieję, że w kwietniu-maju cały preorder będzie utkany.

essmay
15-04-2013, 22:59
Pierwsze Kameleony już się tkają, więc, mam nadzieję, że w kwietniu-maju cały preorder będzie utkany.

jestem ciekawa tych kameleonów :)

Roma
09-05-2013, 13:22
Eh... jakieś info kiedy chusty będą gotowe ... ???

Natalia
10-05-2013, 10:33
Eh... jakieś info kiedy chusty będą gotowe ... ???

Chusty oliwkowe i brązowe są już gotowe, czekamy na resztę. Fiolety i reszta ma być utkana w tym miesiącu.

yvona
10-05-2013, 10:52
Na babymumma.com.au jest duzo nati, wydaje mi sie, ze sporo nowych, ten Ispir to tylko na Australie poszedl, czy wszedzie? Africa czerwona mi sie podoba (chyba stara) nie wiedzialam, ze czerwona tez utkaliscie ;)

Natalia
10-05-2013, 10:57
Na babymumma.com.au jest duzo nati, wydaje mi sie, ze sporo nowych, ten Ispir to tylko na Australie poszedl, czy wszedzie? Africa czerwona mi sie podoba (chyba stara) nie wiedzialam, ze czerwona tez utkaliscie ;)

Ispir był ogólnodostępny. Będziemy go na dniach wrzucać do sklepu, bo część przyjechała do nas po czasie. Afryka czerwona jest na naszej stronie. Trzeba w wyszukiwarce wrzucić hasło "Afryka".

yvona
10-05-2013, 11:02
Dzieki za odpowiedz :)
No wlasnie wczesniej tak pobieznie lukalam na strone, a teraz te mumme sobie obejrzalam i mi sie rzucilo w oczy. Ien Ispir szmaragdowy zwlaszcza, pieknosci :D Bije sie z myslami....

natala
11-05-2013, 11:21
Chusty oliwkowe i brązowe są już gotowe, czekamy na resztę. Fiolety i reszta ma być utkana w tym miesiącu.

:) (czyli moje juz sa ;))

yvona
18-05-2013, 03:12
Ze co samemu zrobic, chuste utkac? Jak najbardziej, jak umiesz i masz krosna (to dosc duze ustrojstwo, malo kto posiada ;) ) to czemu nie.

Nezumi
29-05-2013, 10:29
Czy wiadomo już kiedy chusty wylecą:lol: do nowych właścicieli?

sensibileanima
20-06-2013, 13:50
ZDJĘCIA :)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1002239_638088316215288_2026927861_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/270431_638088552881931_1643795090_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/296132_638088636215256_875010092_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/936426_638088626215257_2035471231_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1005400_638088799548573_1260235237_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/17499_638088896215230_281259590_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/971617_638088869548566_1871579670_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/992848_638088866215233_2135791361_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/8549_638088956215224_787300565_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/7938_638089052881881_1560510396_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1017285_638089216215198_723101307_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/7947_638089269548526_1272850061_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1017291_638089686215151_884643458_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1012108_638089919548461_338175302_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1016198_638089989548454_1182054879_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1012130_638090072881779_2142967194_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1005046_638090096215110_256142157_n.jpg

FatalFuchsia
20-06-2013, 13:55
Moje Quadróże! Prześliczne:applause::high: Ciekawe kiedy dotrą do holenderskiego przedstawiciela, bo zamawiałam przez Puursamen.

Filippa
20-06-2013, 13:59
Zielone pao :love:

edit: w zasadzie wszystkie pao :love: Chyba wzór do mnie przemówił :-)

aliona
20-06-2013, 14:02
Zielone pao :love:

edit: w zasadzie wszystkie pao :love: Chyba wzór do mnie przemówił :-)

o tak! wszystkie pao!
żaluję, że musiałam zrezygnowac z mojego preorderu :(

Natalia
20-06-2013, 14:32
Większość chust już wyjechała, czekamy na część wpłat. Nadmiary będą wstawiane do sklepu, więc jeszcze nic straconego dla tych, którzy się nie załapali. Mam nadzieję, że zrobicie piękne fotki (będzie konkurs na fotki w tych wzorach). :)

kashinka
20-06-2013, 14:44
quadroses i pao to hity, jesli chodzi o wzor, zwlaszcza quadroses, mam karminowe, wzielabym kazde z powyzszych!

natala
20-06-2013, 15:42
moje dotarly w zeszlym tygodniu (zamawialam u miejscowego przedstawiciela).

mam brazowo-wrozsowe roze i brazowo-zolte zyrafy. (za to zdjec na razie brak).

roze cudne, ociupinke sie moze gubia w calosci - takie mialam wrazenie po zamotaniu brazowa strona na wierzch, ale ladne sa. cudnie wygladaja jak swieci slonce :)

zyrafki - jak W ma wybor w co motamy to slysze 'zyrafy oczywiscie' :) odrobine za ciemne, ale tylko odrobinke. w sumie to chyba wolalabym, zeby wzor byl jak w SP, bo mi sie ciezko przyzwyczaic do zyraf do gory nogami :rolleye: (jakby szly przezsrodek to tez bylyby do gory, wiem, ale tak bardziej pod pupa by sie to chowalo). i jak sie juz czepiac to na calego ;) - jakos im oczu brakuje.

nosza super - i jedne i drugie (co len to len) i zdecydowanie zostaja w stosiku :)

edit: chetnie bym jeszcze roze brazowo-blekitne na zywo zobaczyla, bo sie zdecydowac nie moglam dlugo, dlugo ktore brac...

Marciula
20-06-2013, 15:45
zielone pao jest przepiękne!!! :love:

essmay
20-06-2013, 21:51
dla odmiany: podobają mi się elipsy i kameleony, chętnie bym zobaczyła zamotane

natala masz zdjęcia swoich?:ninja:

Roma
25-06-2013, 12:19
A ja mam quadroses indygo-wrzos. Kto widział na zlocie wie jakie są piękne. Muszę się sama w nich obfocić :) Noszą miodzio, nie sa bardzo grube, szybko się złamały!!
Kuszą mnie jeszcze te czarno-wrzosowe, równie piękne!

Natalia
25-06-2013, 12:33
A ja mam quadroses indygo-wrzos. Kto widział na zlocie wie jakie są piękne. Muszę się sama w nich obfocić :) Noszą miodzio, nie sa bardzo grube, szybko się złamały!!
Kuszą mnie jeszcze te czarno-wrzosowe, równie piękne!

Z tym obfoceniem to bardzo dobra myśl. :)

yvona
25-06-2013, 12:50
W sklepie Nati sa chusty Galaxia indygo/turkus, pieeekne.... Siedze i wzdycham, jakbym miala budzet....
Pieknosci, naprawde :)

yanettee
25-06-2013, 12:53
ach, piękne te brązowe kameleony !
che je!

Roma
25-06-2013, 17:45
Z tym obfoceniem to bardzo dobra myśl. :)

A proszę!: (lewa strona, wg mnie dużo piękniejsza od prawej) Eh... ale żałuję, że nie mogłam sobie dziś pozwolić na kolejne quadroses, czarny-wrzos:(

https://lh5.googleusercontent.com/-j2dvrTq8EXU/UcmsRVD-vFI/AAAAAAAAC_8/MVj7C_rkBwI/s640/DW1.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-yrKs-KmpjJE/UcmsSZEEq1I/AAAAAAAADAE/DCOVWzfkHwY/s640/dw2.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-MF2D0AIbLRc/UcmsSL2uy_I/AAAAAAAADAI/shk7LXMbQr8/s640/dw3.jpg

Judyta
25-06-2013, 19:32
Śliczne te różyczki! Mnie kuszą z jedwabiem..
A wzięłam kameleony zielone :ninja:

scarlet
27-06-2013, 09:49
Roma tutaj tez napiszę - boskie te róże! :heart:

Roma
28-06-2013, 14:21
Dziś o 20:00 będą dostępne w naszym sklepie następujące chusty:

Galaxia granat/indygo 30% len 70% bawełna
Galaxia granat/indygo 30% jedwab 70% bawełna
Quadroses turkus/indygo 30% len 70% bawełna
Quadroses turkus/indygo 30% jedwab 70% bawełna
Quadroses indygo/wrzos 30% jedwab 70% bawełna
Pao turkus/brąz 100% bawełna
Pao turkus/brąz 30% len 70% bawełna
Pao czarny/wrzos 30% len 70% bawełna
Pao czarny/wrzos 30% jedwab 70% bawełna

scarlet
28-06-2013, 14:41
Pao turkus/brąz 100% bawełna orientacyjnie ile może kosztować? 5 bym chciała, ktoś będzie polował?

aliona
28-06-2013, 14:59
Pao turkus/brąz 100% bawełna orientacyjnie ile może kosztować? 5 bym chciała, ktoś będzie polował?

około 270. tak myślę
mogę spróbować zapolować :)

scarlet
28-06-2013, 15:03
około 270. tak myślę
mogę spróbować zapolować :)

To ja chcę :) Pisze pw

Roma
29-06-2013, 08:50

I jak, masz ?
Ja nie widziałam nic takiego :(

A dlaczego quadroses błękit-indygo wiszą w sklepie ?? Są równie cudne jak moje:)

_agata89
29-06-2013, 09:18
są w sklepie np
http://www.natibaby.pl/pao-turkus-braz-bawelna-maxi.html

aliona
29-06-2013, 15:23
I jak, masz ?
Ja nie widziałam nic takiego :(

A dlaczego quadroses błękit-indygo wiszą w sklepie ?? Są równie cudne jak moje:)

oh, te nie są tak ładne jak Twoje.

ja złapałam paosy dla scarlet. gdyby ktoś chciał takie same (brąz-turkus) tylko w rozmiarze 4, to tez mam zamówione, ale zamierzam zwolnić.

scarlet
29-06-2013, 22:56
Strasznie się cieszę! I bardzo dziękuje :vagen:
Już pisałam do nati.

Quadroses oglądałam ale nie pasuje mi do noszenia chłopaka... Dziwne ale tak mam, ech
Roma Tobie pasują idealnie :-)

owieczka33
02-07-2013, 22:19
Jest preorder Leoparda:
http://www.natibaby.eu/category/przedsprzedaz-lampart
Fajny skład wizkoza bamusowa+konopie. :thumbs up:
Ktoś kupuje? bo ja na odwyku, z reszta- mało "zwierzęca".
http://www.natibaby.eu/category/przedsprzedaz-lamparthttp://www.natibaby.eu/category/przedsprzedaz-lampart

Justine
04-07-2013, 02:06
MI SIĘ PODOBA GALAXIA, TYLKO TE CENY...:?

margarita
31-07-2013, 10:48
Cześć dziewczyny! Czy któraś ma kameleony oliwka-fiolet? Czy one wyszły tak mało fioletowe, wybkalnięte? Czy jednak są ładne? :P