Zobacz pełną wersję : Będę uczyć wiązać..
Ja, która sama ledwie umie :lol: Zaczepiła mnie węgierska dziewczyna na ulicy. Szłam w pawiach, więc byłam dumna jak... :lol:
Powiedziała że ma kółkową chustę i czy słyszałam o jakichś spotkaniach chustowych i całym tym ambarasie 8)) Tak się zakręciłam że w końcu przychodzi do mnie we wtorek i mam jej pokazać co i jak :jump:
Ma 4 tygodniową córeczkę i kółkową chustę. Ja mam pawie więc mamy dwa typy chust do wiązania.
Mogę Was prosić o pomoc? Takiego malusiego dziecia to chyba tylko pozycja kołyski w kółkowej?
Wszelkie porady mile widziane bo ja mało doświadczona jestem :lol:
Takie maleństwo to najlepiej kieszonka :).
Kołyska tylko pod warunkiem, że ma stawy biodrowe w porządku. Kołyska może być w kółkowej a może być z wiązanki.
ithilhin
07-03-2009, 19:01
jesli kolkowa pewnie sie dociaga to mozesz jej pokaac jak sie usadza dziecko na biodrze. ale tylko jesli obie bedziecie tego pewne, bo takiego malucha jednak na biodrze to w dlugiej wiazanej lepiej nosic.
kolyske na pewno pokaz w kokowej i w tkanej te wiaznia, w ktorych sie pewnie czujesz.
powodzenia!
sciagawka: http://klubkangura.com.pl/jak-i-w-czym-nosic
Kurka, sama z doświadzcenia wiem,ze trudno do kókowej zapakowac maleństwo...a jeszcze komuś....
Moze jej kieszonke pokaz,bo łatwa i pewnie nie odstraszy dziewczyny.....I trzymam serdecznie kciuki i koniecznie,koniecznie daj znac!!!
Fajna ta sciąga od ithitin.
Szkoda, że elastyka nie macie. Takie maleństwa drobniutkie najłatwiej w chuście elastycznej zamotać, ma się wtedy pewność, że chusta dokładnie okala dzidziusia, szczególnie jeśli dopiero uczymy się wiązać. Ale w kieszonce w tkanej małego mojego nosiłam prawie od urodzenia i czuł się super. Na pewno sobie poradzisz :D , poza tym najważniejsze są chęci i fajne to musi być uczucie, gdy ktoś nieznajomy chce brać z Ciebie przykład.... :mrgreen: :applause:
Jeszcze może być 2X. Aczkolwiek wg mnie lepiej żeby takiego malucha jeszcze nie pionizować i nie obciążać mu takiego malutkiego kręgosłupa i go w kołysce wiązać. No ale to jest moje zdanie.
Można pionizować. W przypadku dysplazji to poziom w zasadzie odpada. 2X jest kontrowersyjne. Na biodrze - też są zdania podzielone. Kieszonka albo kangurek IMHO.