PDA

Zobacz pełną wersję : Dobry wieczór:)

allionei
21-01-2013, 19:45
Witam serdecznie!!
Jestem na forum zupełnie nowa, świeżo po rejestracji:)
Jestem mamą półrocznego Kacperka i od dawna noszę się z zamiarem noszenia Małego w chuście, bardzo mi się to podoba, ale jakoś do tej pory się nie zdecydowałam i żałuję. Już od kilku osób słyszałam że w tym wieku nie ma już sensu zaczynać noszenia i lepiej zainwestować w dobre nosidło. Trochę szkoda, ale może i to lepsze rozwiązanie. Zrobiłam rozeznanie i planuję kupić Tuli lub Manducę. Kacperka pewnie już nie będę nosić w chuście, jest bardzo bardzo ruchliwy i nie wiem czy mu się to spodoba, ale przy kolejnym dziecku już na pewno kupię chustę:)

Atorianna
21-01-2013, 20:45
witaj:)

Szczuru
21-01-2013, 20:57
Kochana,ja moja Lilę zaczęłam nosić jak skończyła 5 miesięcy i jakos nie narzekała. ;) no może już zaczęła później jak nie mogłam jej nosić,bo jednak Nasze Małe Cuda rosną ;)

ale wszystko zależy od dziecka,ja bym spróbowała,moze jednak mu się spodoba ;)

Linus
22-01-2013, 13:34
witaj!
pól roku to jeszcze wcześnie
może na początek pożycz chustę, zobaczysz czy Wam to jakoś idzie
używane chusty można kupić za naprawdę niewielkie pieniądze
a radocha ogromna
a Tula jest boska, my mamy i uwielbiamy :)

allionei
22-01-2013, 13:40
właśnie rozważam też jeszcze chustę , mam mętlik w głowie:) ogólnie napaliłam się na ta manducę ewentualnie tuli:)
o chuście myślałam najpierw elastycznej, ale mi odradzono na półroczne dziecko, więc tak myślę, że tkana, myślałam o Hoppeditz, koleżanka ma i jest zadowolona już 2 dzieci w niej nosiła.
A w ogóle jaką na poczatęk polecacie?
Tylko ciekawe czy mój Mały zechce w chuście siedzieć, ogólnie straszny wiercipiętek z niego.
Dodam, że Kacperek jest szczupły i długi, ma ok 80cm i waży 8kg.

ellie
22-01-2013, 14:22
:hey:

Ja polecam spotkanie się z kimś chustowym w twojej okolicy, pomacasz chusty, spróbujesz czy Młodemu pasuje i będzie Ci łatwiej zdecydować...
A na forum witamy, rozgość się :hello:

magnus
22-01-2013, 15:50
Witaj :)
Chusty mają niepowtarzalny urok, no i są piękne, kolorowe. A nosidła są za to mega praktyczne. Ja się z chustami nie dogadałam, a w manducę ostatnio zapakowałam próbnie 4 latka i dawała radę :)

dzieckoziemi
28-01-2013, 22:46
Witaj na forum!

Też jestem za opcją wypożyczenia chusty od doradcy albo zakupienia jakiejś używanej, żeby sprawdzić, jak synek współpracuje. Pół roczku to wcale jeszcze nie dużo, a chusty takie pięęęękne...

hajda
31-01-2013, 18:42
witam i także namawiam do chusty, wiosna przyjdzie wrzucisz małego na plecy i jeszcze długo się ponosicie, a i hamak można latem zrobić ;)