Zobacz pełną wersję : Borneo - zielono-niebieski pasiaczek
Łaaaaadny imo :) Oddech od ultra-hiper limitów
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/c0.0.842.402.52194543298/p843x403/602999_564786560212131_516071417_n.jpg
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/734161_564786526878801_289025518_n.jpg
sensibileanima
17-01-2013, 15:17
taki wiosenny :) ładny
taki wiosenny :) ładny
Dokładnie,czuć pierwszy powiew wiosny :mrgreen:
ładny
szkoda, że te natki teraz to nie są tak solidne jak te stare
Łaaaaadny imo :) Oddech od ultra-hiper limitów
:iagree:
fajowy, widzę się w nim na Malediwach :mrgreen:
tylko czy ja tam kiedyś pojadę? :whistle:
fajowy, widzę się w nim na Malediwach :mrgreen:
tylko czy ja tam kiedyś pojadę? :whistle:
zawsze to jakaś motywacja do wyjazdu ;)
fajna - świeża i wiosenna :)
Dla mnie piękny! :love:
No tak, Iris to było moje marzenie, a tutaj te same kolory.
super :love:,
a jaka cena i skład wie ktoś ?
też mi się z iris kojarzy, to jeden z moich ulubionych zestawów kolorystycznych
super :love:,
a jaka cena i skład wie ktoś ?
Bawełna, 189 zł za 6 i 209 zł za 7.
Jest w sklepie.
sylvetta
17-01-2013, 22:53
the freshmaker ;)
noooo;)
ładny
szkoda, że te natki teraz to nie są tak solidne jak te stare
pao brazowo turkusowe to tez sama bawełna a to dość porządna szmata , gruba i mięsista ;)
ciekawe jaki jest ten pasiaczek ?
mam na niego ogromną ochotę :D
kupuje ktoś ?
ślimaczuś
18-01-2013, 09:57
Jak na osobę, która za niebieskim nie przepada to ta mi się podoba :D
no mam na niego ochotę, ale boję się, że zaraz będzie wyglądać jak szmata do podłogi:roll:
nie wiem jak teraz te nowe natki, nie chodzi mi o nośność, tylko jak się zachowują przy korzystaniu. Bo pamiętam moja amazonię jak szybko się zmechaciła mimo, że dbałam o nią bardzo. Kusi mnie bardzo ta chusta ale nie jestem pewna czy to będą dobrze wydane pieniądze...
no mam na niego ochotę, ale boję się, że zaraz będzie wyglądać jak szmata do podłogi:roll:
nie wiem jak teraz te nowe natki, nie chodzi mi o nośność, tylko jak się zachowują przy korzystaniu. Bo pamiętam moja amazonię jak szybko się zmechaciła mimo, że dbałam o nią bardzo. Kusi mnie bardzo ta chusta ale nie jestem pewna czy to będą dobrze wydane pieniądze...
bo amazonia się szmaciła to fakt, ale pao jest cudne i sie nie szmaci ;)
Belfe kusisz
ale na moje szczęście jest tylko maxi i standard czyli kompletnie nie moje długości :D
Belfe kusisz
ale na moje szczęście jest tylko maxi i standard czyli kompletnie nie moje długości :D
niestety chusta jest taka sama cienka jak inne pasiaki :( nati
Jak ją zobaczyłam to sobie pomyślałam, że to idealna chusta do noszenia mojego Starszaka. Tyle, że on będzie miał za chwilę 6 lat... :-)
niestety chusta jest taka sama cienka jak inne pasiaki :( nati
no i mnie skutecznie wyleczyłaś
a taka piękna :(
ciut jak iris :) Ładny :) ale nie dla mnie już cieniutkie pasiaczki natkowe...
Co do grubości i innych właściwości pasiaków Nati to w sumie nie wiem do końca, które wersje z którymi zostały porównane w tym wątku, ale warto chyba trochę dopowiedzieć do tego tematu. Kilka lat temu na forach internetowych w Polsce była moda i ogromna presja na producentów, aby chusty były cienkie oraz bardzo, bardzo miękkie. Niestety, żeby to osiągnąć parametry produkcyjne są takie, że powoduje to skłonność materiału do szybszego mechacenia. Z tamtego okresu pochodziło część naszych pasiaków produkowanych według takich wytycznych. Na szczęście środowisko chustowe po jakimś czasie dojrzało, że sztywniejsze chusty mają swoją wartość, chociażby z punktu widzenia ich większej trwałości. Pasiaki, które przyjeżdżają do nas od długiego już czasu, są produkowane według innych, bardziej rygorystycznych parametrów i jak do tej pory nie mieliśmy sygnałów o ich niszczeniu. Jeśli Pao i inne żakardy zachowują się dobrze, to pasiaki powinny się zachowywać podobnie, bo przędze są podobne. Istnieją spore różnice w splotach, które maja wpływ na trwałość chust, ale to długi temat.
Śliczna :thumbs up:
Do tej pory z pasiaków Nati naj naj była dla mnie stara Laguna. Jeśli uda mi się zobaczyc Borneo na żywo, kto wie czy nie zawalczy o pierwsze miejsce ;)
Co do grubości i innych właściwości pasiaków Nati to w sumie nie wiem do końca, które wersje z którymi zostały porównane w tym wątku, ale warto chyba trochę dopowiedzieć do tego tematu. Kilka lat temu na forach internetowych w Polsce była moda i ogromna presja na producentów, aby chusty były cienkie oraz bardzo, bardzo miękkie. Niestety, żeby to osiągnąć parametry produkcyjne są takie, że powoduje to skłonność materiału do szybszego mechacenia. Z tamtego okresu pochodziło część naszych pasiaków produkowanych według takich wytycznych. Na szczęście środowisko chustowe po jakimś czasie dojrzało, że sztywniejsze chusty mają swoją wartość, chociażby z punktu widzenia ich większej trwałości. Pasiaki, które przyjeżdżają do nas od długiego już czasu, są produkowane według innych, bardziej rygorystycznych parametrów i jak do tej pory nie mieliśmy sygnałów o ich niszczeniu. Jeśli Pao i inne żakardy zachowują się dobrze, to pasiaki powinny się zachowywać podobnie, bo przędze są podobne. Istnieją spore różnice w splotach, które maja wpływ na trwałość chust, ale to długi temat.
z tym ze pao podobno są grubsze a ten pasiaczek jest cienki jak pozostałe :(
pao to niezły szmatan :twisted:
super energetyzująca szmata :thumbs up:
Kilerek_81
20-01-2013, 08:35
Bardzo lubię pasiaczki, a ten jeszcze w moich kolorach :)
Mnie też zauroczyła kolorystyka. Ale wchodzę na stronkę (żeby pooglądać oczywiście...) i już nie ma.
Mnie też zauroczyła kolorystyka. Ale wchodzę na stronkę (żeby pooglądać oczywiście...) i już nie ma.
Rzeczywiście, już nie ma. :shock:
Ciekawe, czy tak mało ich było, czy takim oszałamiającym powodzeniem się cieszą... No, ale w takim razie na pewno dotkają, przecież to nie limit.
jest jeszcze jeden pasiak:
http://www.natibaby.pl/chusta-manhattan-standard-duplikat-1.html
:)
a ja już chyba "wyrosłam" z takich zestawień, w ogóle mi się nie podoba, mimo, że Iris w zielonościach to mój faworyt, a tu coś mi zgrzyta
Mayka1981
23-01-2013, 19:11
A ma ktoś fotkę w akcji? Bo gugiel nie ma ;)