Zobacz pełną wersję : Niedoceniane pieluchy
Wiewiórka
15-01-2013, 21:35
Chodzi o takie, które są naprawdę fajne, ale jakoś na bazarku pieluszkowym nie wiadomo czemu nie cieszą się popularnością, a kupowane są inne
No to ja mam kilka takich typów
formowanki little lamb, otlacz nie przypadł mi do gustu
otulacze cotton bottoms
otulacze i formowanki Nature Babies (nie wszystkie). Z formowanek polecam bambusową miłość, Uszatkę (ta to już w ogóle olewana). Kieszonki Nature Babies to porażka
A wy?
magnolia
15-01-2013, 21:38
dla mnie otulacz na napy nature babies jest świetny, mieści każdą pieluchę i choć mam go już od 4 lat wygląda jak nowy, nie przecieka i na nocki jest super nawet dla starszych dzieci
i formowanki mother ease, nikt ich nie chce kupować chyba a są super:) szczególnie w lecie
Kasia.234
15-01-2013, 21:41
formowanki little lamb
otulacze cotton bottoms
pod tym się podpisuję
i dodam jeszcze formowanki tetro
No ja na przykład kupuję (jako początkująca) raczej pieluchy bezpieczne, tzn. takie o których kilka razy usłyszałam/przeczytałam dobrą opinię. Również dlatego, że w razie wtopy łatwiej sprzedać :twisted:
Wiewiórka
15-01-2013, 21:43
O tak, otulacz nature babies jest cudowny, każda formowanka sie w niej zmieści, a w otulaczach nawet tu na forum najbardziej modnych nie każda sie zmieści. Jak widzę taki otulacz, ze wisi na bazarku za 10 czy 15zł i nikt go nie chce to mi smutno. A flip u mnie leży, bo wolę nature babies, na napy też fajny
Formowanki mother easy też są fajne, zwłaszcza sandy's, taka niepozorna, a nadaje się nawet na noc.
Bialawanilia
16-01-2013, 16:25
A ja szukam na bazarku formowanki FluffyFly i jakoś cieżko je dostać :) Mam jedną i jest super w dotyku, pięknie leży na pupci. Chłonność podobno jest rewelacyjna, ale ja jeszcze nie wyprałam jej tyle razy ile potrzeba, bo jest w miarę nowa ;) A może wiele osób ma Fluffa, ale nie chce się pozbyć??? ;)
mother easy bardzo je lubię szczególnie wspomnianą wcześniej sandys
ewaibartek
16-01-2013, 17:44
A ja szukam na bazarku formowanki FluffyFly i jakoś cieżko je dostać :) Mam jedną i jest super w dotyku, pięknie leży na pupci. Chłonność podobno jest rewelacyjna, ale ja jeszcze nie wyprałam jej tyle razy ile potrzeba, bo jest w miarę nowa ;) A może wiele osób ma Fluffa, ale nie chce się pozbyć??? ;)
ja mam i... nie chcę się pozbyć :) i pewnie sprzedam dopiero jak Sara sie odpieluchuje, bo jakby mi się kiedys zapragnęło to nikt nie sprzedaje :)
a niedoceniane chyba trochę ChB, solidna, zgrabna, wąska, raz reguluję się rozmiar , a nie od nowa po każdym praniu-mam 2 czarnulki i raczej do końca z nami zostaną :)
otulacz cotton bottoms bardzo fajny, miałam dla noworodka
ktosikowa
16-01-2013, 18:46
mother easy uwielbiam formowanki.
Mamamaria
16-01-2013, 22:51
mother easy uwielbiam formowanki.
my również :-)
A można opisac pieluchy które chcę sprzedać?:lool:;)
Wiewiórka
17-01-2013, 09:22
A można opisac pieluchy które chcę sprzedać?:lool:;)
lilka, rozwiń, bo nie kumam
lilka, rozwiń, bo nie kumam
Żarcie taki. Skoro nikt nie chce kupić pieluchy które sprzedaje to zamieszcza reklamę w twoim wątku ;-)
spadłamznieba
17-01-2013, 20:28
Chodzi o takie, które są naprawdę fajne, ale jakoś na bazarku pieluszkowym nie wiadomo czemu nie cieszą się popularnością, a kupowane są inne
No to ja mam kilka takich typów
formowanki little lamb, otlacz nie przypadł mi do gustu
otulacze cotton bottoms
podpisuje sie pod tym w 100%
tylko mała zmiana mi otulacz little lamb przypadł do gustu
Wiewiórka
17-01-2013, 20:39
Żarcie taki. Skoro nikt nie chce kupić pieluchy które sprzedaje to zamieszcza reklamę w twoim wątku ;-)
nie po to założyłam ten temat
Jak ktoś bedzie reklamował tu pieluchy, które aktualnie wiszą na bazarku to chyba będzie nie w porządku pisanie o nich tutaj.A może sie mylę?
podpisuje sie pod tym w 100%
tylko mała zmiana mi otulacz little lamb przypadł do gustu
co pupa to opinia
to na forum polecane są otulacze bambino mio, a ja odradzam. Co pupa to opinia
spadłamznieba
17-01-2013, 20:49
bambino mio na wszystko mowie nie
jakis czas temu zastanawiałam się dlaczego dziewczyny tak chetnie kupują bambino mio.
jedyne co mi przychodziło do głowy to, to ze były wyjątkowo niskie ceny.
nie po to założyłam ten temat
Jak ktoś bedzie reklamował tu pieluchy, które aktualnie wiszą na bazarku to chyba będzie nie w porządku pisanie o nich tutaj.A może sie mylę?
Wiewiorka to miał być żart. Serio,serio;)
Wiewiórka
17-01-2013, 21:18
Wiewiorka to miał być żart. Serio,serio;)
wiem
ale troche serio też odpisałam:D
jakis czas temu zastanawiałam się dlaczego dziewczyny tak chetnie kupują bambino mio.
Ja kupiłam owszem ze względu na cenę, ale sprawdziły się doskonale, zaliczyliśmy dużo mniej przecieków niż w np. Teeny Fit. I byłam zdziwiona jak przeczytałam gdzieś, jakie te Bambino Mio straszne, sztywne i w ogóle nie do użytku ;)
Ja kupiłam owszem ze względu na cenę, ale sprawdziły się doskonale, zaliczyliśmy dużo mniej przecieków niż w np. Teeny Fit. I byłam zdziwiona jak przeczytałam gdzieś, jakie te Bambino Mio straszne, sztywne i w ogóle nie do użytku ;)
ech, ja do dzis pamiętam mój pierwszy kontakt z BambinoMio - to była pierwsza moja pieluszka ever, zamówiłam sobie otulacz XS, wyjęłam uchachana z paczki a tu... sztywne foliowe gacie :mrgreen: prawie mnie zniechęciły do wielo na samym początku ;)
Ja podobnie. Używałam i sobie chwaliłam. Faktycznie może były trochę sztywne ale trzymały na mur beton i moje dziecko nie było nigdzie pouciskane.
ewaibartek
18-01-2013, 19:03
I ja baaaaardzo lubilam bo ladnie sie ukladaly na pupie z tetra no i lepiej dopasowac w pasie :-)
spadłamznieba
18-01-2013, 19:54
może trafiłam na jakąś wadliwą partę
ale nic mi nie pasowalo z bambino mio
a miałam wszystko po jednej sztuce
od otulacza po majtki treningowe
wszystko sztywne i szybko traciło na wygladzie
nic mi się tak nie zniszczyło, nie zszarzało jak produkty bambino mio
ale tak jak często sie pisze na forum (nie bede oryginalna i tez to napiszę)
co pupa to inne upodobania ;-)
Mam i używam Bambino mio głównie na formowanke bo nie przecieka i ładnie się dopasowuje ale szału nie ma,pozostałych firm nie używałam i nie znam,totez nie zabieram głosu.A ktoś może się wypowiedzieć na temat formowanek i otulaczy tetro formowanka nie jest taka droga ale nie znam tej firmy zupełnie,a tak jak jedna z poprzedniczek kieruję sięopiniami ludzi którzy mieli z produktem doświadczenia,pewnie jak zwykle co pupa to opinia ale naa ich temat nie znalazłam jeszcze opinii :omg:
na temat Tetro były już ze dwa wątki w recenzjach :)
przepraszam za głupie pytanie, ale szukałaś? Na górze z prawej strony jest wyszukiwarka, i jakkolwiek czasem sobie nie radzi, to akurat recenzje tetro znajduje bez problemu:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php/23086-nowe-Pieluszki-Formowane-Tetro-recenzje?highlight=tetro
http://www.chusty.info/forum/showthread.php/57611-do-mam-uzywajacych-tetro-)?highlight=tetro
http://www.chusty.info/forum/showthread.php/33287-otulacz-we%C5%82niany-TETRO?highlight=tetro
http://www.chusty.info/forum/showthread.php/36650-Otulacz-tetro?highlight=tetro
Podpisuję się dwiema rękami! Już gdzieś pisałam na temat otulacza. Wypakowałam i się przeraziłam. Założyłam raz dziecku i szybko sprzedałam. Dla mnie okropnie sztywny i niewygodny w użytkowaniu.
chinki są niedoceniane:mrgreen:
a flipy przeceniane, mam dwa i tak sobie leżą i szału nie ma...
Wiewiórka
19-01-2013, 20:32
nie zauważyłam na bazarku, żeby chinki były niedoceniane (choc wiadomo, że chinka chince nie równa)
zgadzam sie że flip jest przeceniany,u nas głównie leży, rzadko go zakładam, raczej bardziej zakłdam te niedoceniane otulacze nature babies i cotton bottoms (i wełniaki) bi mi bardziej pasują, i nie rozumiem za co flip jest uwielbiany
spadłamznieba
19-01-2013, 20:55
miałam jednego flipa i kupiłam go dlatego ze był tak chwalony.
Nie podobał mi się od początku ale jak dowiedziałam się że to takie "cudo" stwierdziłam - spróbuje.
Użyty kilka razy i sprzedany.
Moim zdaniem nie dorównują ImseVimse (moje ulubione :-) ), cotton bottoms oraz bummis
ja swoje na razie trzymam - może jak Lew będzie większy docenię na czym ich szałowość polega
Wiewiórka
19-01-2013, 21:03
ja swoje na razie trzymam - może jak Lew będzie większy docenię na czym ich szałowość polega
też na to liczyłam, ale Maciek ma ponad 1,5 roku i jest prawie na pieluchowym wylocie i dalej nie wiem na czym polega ten flipowy szał:roll:
Dzięki za linki byłam tak zdesperowana,że nawet temat zaczęłam,jestem tu nowa więc jeszcze się gubię w prostych rzeczach i jeszcze mam prawo. Nigdy z forów nie korzystałam.Niemniej jednak po przeczytaniu opinii wybiłam sobie z głowy formowanki Tetro,bo na mojego pulpecika posłużyłyby krótko lub wcale co do otulacza to się zastanawiam po przeczytaniu widzę,że są problemy z dopasowaniem,więc waham się między tym a handmade,najlepiej na rzep albo zapinane z boku,bo synuś z tych co nie lubi przebieranek i pół bloku go słyszy przy zmianie pieluchy więc refleks się liczy i szybkość:bliss:.Co do Flipów zgadzam się ,że są przereklamowane,mam trzy i dwa chętnie wymienię na wełniaki nie służą nam poprostu.
koleszna
20-01-2013, 11:55
A ja właśnie lubię flipa:) choć tylko jednego mam:)
A fajne są też formowanki popolini i mam jedną pop in grow -też sobie chwalę:)thristies otulacze kupione na bazarku też mi pasują, mam też little pinquen też fajny otulacz. Chciałabym wełniaka spróbować, może na wiosnę się uda, bo w kolejce Magnoliowej stoję:)
Kilerek_81
20-01-2013, 15:37
Cieszę się, że nie tylko ja mam niezbyt dobra opinię o flipach. Jakoś się z nimi dogadać zupełnie nie mogę. Zakładam je jak już wszystko inne się skończy.
dla mnie na początku flip był objawieniem i przekonał mnie w ogóle do wielo ze względu na zakładki - że można włożyć "prostokąt" w zakładki otulacza i na pupę, potem prostokąt do zmiany a otulacz zostaje (tanio, wygodnie) - nadal nie jestem przekonana do zakładania niepodszytych niczym otulaczy pulowych z prostokątnymi wkładami ze względu na goły pul dotykający do skóry (choć tak na prawdę w zestawie flip+prostokąt też laminat skóry z tyłu dotyka, bo te zakładki trochę za krótkie). Zakładkowych otulaczy nadal jest niewiele - weehuggers, ale tam zakładki nasiąkliwe, więc częściej trzeba zmieniać, CP które lubię, ale grubość starej wersji, gumka na plecach i rzepy mogą zniechęcać no i HM na zamówienie - może stąd dobra sława flipów? Bo na formowankę próbowałam raz czy dwa, nie dałam rady upchnąć jej pod spód i zrezygnowałam z dalszych prób.
tak jak pisałyście - co pupa to opinia. Jak Cypisek był mały używałam bambino mio i bardzo sobie chwalę. A jak podrósł zaczęliśmy używać flipów które jak na razie rządzą. Imse vimse otulacze to była porażka, używany jako awaryjny.
No właśnie jak chodzi o zakładki we flipach to ta tylna zupełnie nic nie trzyma tylko wywija się do góry traktując brzdąca surowym pulem,nie raz mój Jasiek miał potem zaczerwienioną skórę na pleckach kupiłam na allegro otulacz jak się nie mylę od Mariko wygląda niby jak flip ale od flipa jest lepszy i dopracowany w szczególach,jest tez nieco grubszy tak sądzę i bardziej wytrzymały.Natomiast bambino mio stosuję jeszcze nie raz do formowanek ale na drzemkę w dzień nocki nie wytrzymuje od zeszłego miesiąca większy sik chyba.Na noc wróciłam do kieszonek minkie są jednak nie zawodne jak chodzi o przecieki przynajmniej u nas.
farfallina_07
21-01-2013, 20:37
Skoro Bambino mio na topie to mialam 4 otulacze roz M i L -jeden po kilkunastu praniach nie przezyl,pralam na max 60stp,po praniu wyjelam taki jakis rozciagniety.Reszta tez nie przezyla proby czasu.Po odpieluchowaniu sredniej odlozylam do szuflady i ostatnio wyjmuje a one cale pozolkle,gumki sparciale,rzep ciemny,ta guma popekana.Cala reszta pieluch ktora zostala mi po sredniej corce byla w stanie w jakim je odlozylam do szuflady.
Dopisuję się po raz kolejny i to tylko dlatego,że odkryłam u siebie otulacz wyżej wymieniany chwalony nawet a do tej pory nie zdawałam sobie sprawy z tego,że posiadam owo cudo.Chodzi mi mianowicie o otulacz cotton bottoms(7-14kg rozmiar 3)a niespodziewałam się bo kupiłam je w... lumpku leżały sobie porzucone na półce robiłam większe zakupy bo akurat tańszy dzien był patrze dwa otulacze no to bach je do kosza i tak prałam i używałam zadowolona,ze takie niezawodne i miękkie i oddychające i nawet tetrę podwójną wytrzymują bez przecieków(inne wysiadają)dopiero dzisiaj przy zmianie pieluchy przyjrzałam się metce i wróciłam do komentarzy na forum.Widać jak mało są doceniane skoro lądują na lumpkowych półkach i nikogo nie interesują.U nas nie ma żadnego stacjonarnego sklepu z wielo więc to tym bardziej był szok i zdziwienie dla mnie.Rzepy są bez zarzutu otulacz bialutki nie łapie plam,kikko wysiada choć kiedy go kupowałam też miał pozytywne opinie jednak cieżko go dopasowac nie mogąc zapiąć jednego rzepa na drugi co cb jest możliwe.
Wiewiórka
04-02-2013, 19:03
Dopisuję się po raz kolejny i to tylko dlatego,że odkryłam u siebie otulacz wyżej wymieniany chwalony nawet a do tej pory nie zdawałam sobie sprawy z tego,że posiadam owo cudo.Chodzi mi mianowicie o otulacz cotton bottoms(7-14kg rozmiar 3)a niespodziewałam się bo kupiłam je w... lumpku leżały sobie porzucone na półce robiłam większe zakupy bo akurat tańszy dzien był patrze dwa otulacze no to bach je do kosza i tak prałam i używałam zadowolona,ze takie niezawodne i miękkie i oddychające i nawet tetrę podwójną wytrzymują bez przecieków(inne wysiadają)dopiero dzisiaj przy zmianie pieluchy przyjrzałam się metce i wróciłam do komentarzy na forum.Widać jak mało są doceniane skoro lądują na lumpkowych półkach i nikogo nie interesują.U nas nie ma żadnego stacjonarnego sklepu z wielo więc to tym bardziej był szok i zdziwienie dla mnie.Rzepy są bez zarzutu otulacz bialutki nie łapie plam,kikko wysiada choć kiedy go kupowałam też miał pozytywne opinie jednak cieżko go dopasowac nie mogąc zapiąć jednego rzepa na drugi co cb jest możliwe.
też kupiłam jeden w lumpku, zapłaciłam może ze złocisza, niestety był tyko jeden, używa go już drugie dziecko i nic mu nie jest. W/w otulacz wisi tu na bazarku i wisi na allegro i nikt nie kupuje, dziwie sie
ania mania
04-02-2013, 20:27
Wiewiórko, a czy możesz podlinkować? Coś nie mogę namierzyć ani na bazarku ani na all.
Wiewiórka
04-02-2013, 20:28
a to będzie zgodne z regulaminem?
też na to liczyłam, ale Maciek ma ponad 1,5 roku i jest prawie na pieluchowym wylocie i dalej nie wiem na czym polega ten flipowy szał:roll:
Też nie wiem... Ale ja generalnie nie pojmuję, co jest fajnego w otulaczach PULowych - zakładając, że używa się ich do tetry lub innych wkładów. Ja nie cierpię tej gumy przy ciele dziecka. Tolerowałam jedynie Bambino Mio, bo one jakieś takie mało "czepliwe" od środka, ale teraz to i tak używam tylko na rzadkie okazje.
Generalnie uważam, że niedoceniane są POLSKIE pieluchy :D Uwielbiam formowanki KoKoSi, Nappime, Pupeko...
Wiewiórka
04-02-2013, 23:24
Też nie wiem... Ale ja generalnie nie pojmuję, co jest fajnego w otulaczach PULowych - zakładając, że używa się ich do tetry lub innych wkładów. Ja nie cierpię tej gumy przy ciele dziecka. Tolerowałam jedynie Bambino Mio, bo one jakieś takie mało "czepliwe" od środka, ale teraz to i tak używam tylko na rzadkie okazje.
Generalnie uważam, że niedoceniane są POLSKIE pieluchy :D Uwielbiam formowanki KoKoSi, Nappime, Pupeko...
Np. cotton bottoms są kompletnie inne od pula flipa, takie bardziej naturalne się wydają jakby bawełna, ale to nie bawełna ani bawełniany pul-taki kompletnie chyba nigdzie takiego nie widziałam
Bo to tak jest puści się hasło o jakichś pieluchach,że są dobre chlonne i szczelne tylko trochę kosztują,bo to dobra firma i dobra jakość i nikt już na te inne nie patrzy bo jest jakiś przebój na rynku.Chocby trzeba było sobie czegoś odmówić odmówimy i odkładamy na ten hicior.Tak ja miałam z flipem na którego oszczędzałam bo podobno taki wypas,kupiłam w końcu dwa,żeby mieć na zmianę,faktycznie przecieków nie było ale szału żadnego też nie najpierw podrapane nogi od szwów(wewnętrzne strony udek i pachwinki)potem plecki odparzone od pul'a bo się tylna zakładka wywija do góry i dotyka plecków a mój dzieć z tych wrażliwych.Kupiłam CP był w wyprzedaży(sam otulacz)za jakieś 37zł i jest niezawodny co bym nie włożyła nie ma przecieków i odparzeń)Dobre otulacze robi też Pupeko,one size są na tyle duże że posłużą nam do końca są na rzepy i te rzepy są miękkie i trwałe mamy jeden i dzielnie nam służy.Pnę do tego,że nie zawsze to co jest drogie i podoba się bądź służy jednym nie musi być dobre dla drugiego.Długo chorowałam na pieluchę CP ale się wyleczyłam bo 92 zł za pieluchę to jednak przesada i to gruba dla mnie a są tańsze pieluchy często lepsze od tych okrzykniętych dobrą sławą i popularnością.
spadłamznieba
05-02-2013, 09:49
Cotto bottons kupiła mi siostra cioteczna w UK i też byłam z nich zadowolona
Zgodzę się że sa niedocenione
A swoja droga za takie smieszne pieniądze w lumpku dostalyście- Szok!!!
nie wiem czy o tym pisałam czy nie
ale niedocenione są również
Baby Jungel - polskie pieluszki.
Miałam je w swojej sprzedaży i na prawdą długo wisiały na bazarku
Pieluszki były jak nowe albo nowe i nikt sie nimi nie interesował
oraz little lamb formowanki - sa po prostu świetne i w dobrej cenie jak są w promocji w UK
Wiewiórka
05-02-2013, 10:16
W sumie to rozumiem, że pewne pieluchy czy otulacze nie są kupowane, bo jak nie mają recenzji to nie wiadomo jakie są i można sie naciąć (albo miło przekonać). Więc kupujący wolą wydawać pieniądze na pewniaki niż kupić otulacz czy pieluchę która nie wiadomo jak bedzie sie spisywać.
Pamiętam jak na bazarku sprzedawane były ściągnięte z UK nowe formowanki bambusowe little lamb w sumie w śmiesznej cenie 22zł/szt. (za nowiusieńka pieluchę!). Bardzo je lubie, nie wysieją tak jak tots bots bamboozle w starej wersji.
Baby junge nie miałam, aż sobie kupie z ciekawości
ania_przyszłamama
25-02-2013, 18:21
Uważam że jedną z bardziej niedocenianych pieluch jest otulacz tetro, zupełnie nie wiem czemu tak się dzieję. U mnie tetro był pierwszym wełniakiem, od razu mi się spodobał i do dziś go kocham. Jest mięciutki, zrobiony z niegryzącej wełny, ciekawie uszyty, nigdy mi nie przeciekł, nie łapie zapachów ze środka pieluchy. No i nigdy nie miałam potrzeby go lanolinować, a używam go już około 9 miesięcy. Często słyszę opinie że gumka w pasie uciska, u mnie się tak nie dzieje, być może dlatego, że jest używany codziennie i gumka zdążyła się już rozciągnąć.
Jedyną wadą tego otulacza jest według mnie ogromna wkładka chłonna. Ja skróciłam ją ze wszystkich trzech stron i obszyłam na nowo ręcznie. I teraz ją uwielbiam.
Wiewiórka
25-02-2013, 19:21
Uważam że jedną z bardziej niedocenianych pieluch jest otulacz tetro, zupełnie nie wiem czemu tak się dzieję. U mnie tetro był pierwszym wełniakiem, od razu mi się spodobał i do dziś go kocham. Jest mięciutki, zrobiony z niegryzącej wełny, ciekawie uszyty, nigdy mi nie przeciekł, nie łapie zapachów ze środka pieluchy. No i nigdy nie miałam potrzeby go lanolinować, a używam go już około 9 miesięcy. Często słyszę opinie że gumka w pasie uciska, u mnie się tak nie dzieje, być może dlatego, że jest używany codziennie i gumka zdążyła się już rozciągnąć.
Jedyną wadą tego otulacza jest według mnie ogromna wkładka chłonna. Ja skróciłam ją ze wszystkich trzech stron i obszyłam na nowo ręcznie. I teraz ją uwielbiam.
popieram z całej rozciągłości. Tylko ja nigdy nie używałam z oryginalną wkładką lecz z prefoldami pieluszkarniowymi lub frotkami kikko. Gdy prefoldy do zwykłego otulacza są za male to do tetro są akurat bo to otulacz biodrowy. Bardzo lubię wełniak tetro. A odciskane jest kwestiądopasowania zapięcia w pasie. Gdy zabraknie haftek są jeszcze przedłużki do staników, które można dopiąć, choć wolałabym by producent sam wydłużył pas
Ja też w lumpku dorwałam cotton bottomsy, kiedyś, 5 sztuk nowych w malutkim rozmiarze! byłam w szoku,wygrzebywałam i wygrzebywałam..., za 3 zł chyba jeden,mam schowane, choć nie wiem, kiedy mi sie przydadzą...
Te otulacze sa z pula podwojnego, jakby dwa kawałki zwykłego pula skleic ze soba. stad przy skorze nie ma tej gumy, to co na zewnatrz jest i wewnątrz. Wydaje mi sie, ze one takie niedoceniane, bo nie mają ciekawych wzorów, są nijakie z wyglądu.
Dodam, ze rozmiar L (najwiekszy) cudownie nam sie sprawdzał na noce do obszernych formowanek, nie było lepszego otulacza! (mam schowany ;))
Zgadzam się, aczkolwiek ten otulacz ma jedną wadę - jest niski w stanie, co widać nawet na zdjęciach producenta. Ja mam dużych synów, ale jeśli dziecko mi wyrasta z pieluchy w wieku 3 miesięcy, to jest to lekka przesada ;) A szkoda, bo BARDZO lubiłam ten otulacz. Niech by było, że syn by wyrósł rok później - to i tak za szybko jak na pieluchę one size. No i w pasie rzeczywiście zdecydowanie za ciasna.
Reasumując - może dla średniaków czy chudzielców się sprawdza, ale dla dużych dzieci niekoniecznie.
Wiewiórka
25-02-2013, 20:10
Cotton bottoms jest w ciekawe wzorki, ale najłatwiej dostać białe, wzorkowe ciężej. Szczególnie do tetry i prefoldów cud miód i malina:heart:
ja właśnie kupiłam sobie cotton bottoms taki we wzorki niebieski, raczej chłopięcy... ale nie zauważyłam że wzięłam M ten od 7 kg, który podobno jest dopiero od 10 kg realnie...a chciałam s wziąć...czy one rzeczywiście takie duże? jeśli tak to chyba pójdzie na bazarek od razu...
Tak czytam o tym cotton bottoms, ze az poleciałam na bazarek i zakupiłam jedna sztukę na próbę. Recenzja dopiero w czarwcu, bo wtedy sie Groszek wykluje.
ania_przyszłamama
27-02-2013, 06:30
A powiedzcie gdzie można kupić ten "cudowny" otulacz cotton bottom. Chodzi mi o nowy, szukałam w internecie i nic nie znalazłam.
Widziałam na allegro cotton bottoms ale tylko duży 14kg+
Wiewiórka
27-02-2013, 09:30
Widziałam na allegro cotton bottoms ale tylko duży 14kg+
na bazarku też są, małe, średnie i duże
Ja bardzo lubię formowanki mother ease i little lamb i baby kicks.
spadłamznieba
17-03-2013, 12:02
A powiedzcie gdzie można kupić ten "cudowny" otulacz cotton bottom. Chodzi mi o nowy, szukałam w internecie i nic nie znalazłam.
mozna było kupić na amazon.uk
poszukaj na stronach uk
kupowałam własnie tam
lilith83
17-03-2013, 22:22
Ja uwielbiam otulacze motherease air flow,nikt ich nie chce używać,a to chyba jedyny otulacz,który nigdy mi nie przemókł, nie uciska nigdzie i w dodatku jest super przewiewny
Wiewiórka
17-03-2013, 22:24
Ja uwielbiam otulacze motherease air flow,nikt ich nie chce używać,a to chyba jedyny otulacz,który nigdy mi nie przemókł, nie uciska nigdzie i w dodatku jest super przewiewny
a mojego syna uciskał bardzo mocno w uda, nie dało już zapiać luźniej. Aż kilka dni mu pregi schodziły. Poza tym fajny
lilith83
18-03-2013, 13:34
a mojego syna uciskał bardzo mocno w uda, nie dało już zapiać luźniej. Aż kilka dni mu pregi schodziły. Poza tym fajny
to jest właśnie idealny przykład,że każdy musi dopasować pieluchowanie indywidualnie do dziecka :)
Uwielbiam czytać ten wątek. Szczerze mówiąc zakupy robie na podstawie tutejszych wpisów :) Mam AirFlow- rzeczywoście jest przewiewny i @ otulacze cotton bottoms i nigdy nie przeciekly. Aha! mam jeszce sandy's i też chwale :)
Ja mogę jeszcze dopisac formowanki mother easy one size. Mam ich ponad 10 sztuk na moje bliźniaczki. Sa chłonne , duże, ale na moich 6 i 6,5 kg córeczkach ( 7 miesiećy) się dobrze układają. Nie wiem jak to jest możliwe , ale układają się. A na Bazarku to i za 10 pln wiszą . Ja naprawde polecam na dzien.
Też sobie chwaliłam Air-Flow przy pierwszym dziecku, mam nadzieję, że teraz też się dopasuje do drugiego :)
A formowanki Mother Easy są fajne, jeśli chodzi o ich chłonność, ale twardnieją mi okropnie po praniu :/ no ale ja mam mega twardą wodę niestety.
baby jungle formowanka - kieszonka.
wg mnie najlepiej dopasowująca się pieluszka. jak formowanki storcze. tylko storcze na sznurki, których nie znoszę.
wąska w kroku, super dla grubych udek, nie uciska, mała pupka. nasza naj!
Wiewiórka
24-06-2013, 20:08
baby jungle formowanka - kieszonka.
wg mnie najlepiej dopasowująca się pieluszka. jak formowanki storcze. tylko storcze na sznurki, których nie znoszę.
wąska w kroku, super dla grubych udek, nie uciska, mała pupka. nasza naj!
można przecież przerobić na napki albo rzepy, no problem
z wąsich w kroku polecam bambusową formowankę Bambinex, na noc idealna
Storch ma też formowanki na napki :)
Wiewiórka, problem to zaden wymienić na rzepy (napownicy nie mam) tylko czas znaleźć obecnie:duh:
Pat, o storczach na napy wiem:)
Wiewiórka
14-11-2013, 08:35
a podbiję, może ktoś coś nowego i mądrego napisze
Moje ulubione Motherease kupione za małe pieniądze na bazarku. Bardzo chłonne i fajne. Lubię ten system wywijania pieluchy, choć przyznam że za trzecim razem założyłam poprawnie pieluchę (6kg )maluchowi. Teraz są to moje ulubione pieluchy.
Grejpfrutella
16-12-2013, 12:24
chyba najwiekszym dowodem, ze ta pielucha jest niedoceniana, jest to, ze ja jej nie docenilam po kupnie i zaczelam uzywac od niedawna, czyli otulacz od Pupeko! wydal mi sie strasznie wielki, nieatrakcyjny, na tle Kokosi, Milovii czy Babyetty prezentowal sie fatalnie. Teraz to nasz najlepszy otulacz! tylko raz zdarzyl nam sie przeciek, kiedy zle dopasowalam pieluszke z jednej strony. Dzieki temu, ze jest taki duzy pomiesci najwieksza formowanke, do S-ki, nadal miesci nam sie np. onesizowa formowanka OneLife, ktorej pod inny otulacz spiety do rozmiaru S bym nie zmiescila. Swietnie otula nozki, nie wzyna sie w pachwinach, nie mamy zadnych odciskow na nozkach przy braku przeciekow. Swietnie sie sprawdza takze z prefoldami, ostatnio wklad moglam wyciskac, a ubranko suche. Pamietam, ze widzialam jak dlugo wisial u kogos na bazarku. Przy tym cena 49,- za handmade polski otulacz, ktory nie mam watpliwosci - posluzy nam na caly okres pieluchowania, jest niewygorowana.
mamaHani
17-12-2013, 11:28
chyba najwiekszym dowodem, ze ta pielucha jest niedoceniana, jest to, ze ja jej nie docenilam po kupnie i zaczelam uzywac od niedawna, czyli otulacz od Pupeko! wydal mi sie strasznie wielki, nieatrakcyjny, na tle Kokosi, Milovii czy Babyetty prezentowal sie fatalnie. Teraz to nasz najlepszy otulacz! tylko raz zdarzyl nam sie przeciek, kiedy zle dopasowalam pieluszke z jednej strony. Dzieki temu, ze jest taki duzy pomiesci najwieksza formowanke, do S-ki, nadal miesci nam sie np. onesizowa formowanka OneLife, ktorej pod inny otulacz spiety do rozmiaru S bym nie zmiescila. Swietnie otula nozki, nie wzyna sie w pachwinach, nie mamy zadnych odciskow na nozkach przy braku przeciekow. Swietnie sie sprawdza takze z prefoldami, ostatnio wklad moglam wyciskac, a ubranko suche. Pamietam, ze widzialam jak dlugo wisial u kogos na bazarku. Przy tym cena 49,- za handmade polski otulacz, ktory nie mam watpliwosci - posluzy nam na caly okres pieluchowania, jest niewygorowana.
to cieszy :-)
Moje ulubione Motherease kupione za małe pieniądze na bazarku. Bardzo chłonne i fajne. Lubię ten system wywijania pieluchy, choć przyznam że za trzecim razem założyłam poprawnie pieluchę (6kg )maluchowi. Teraz są to moje ulubione pieluchy.
Zgadzam się :) Mothereasy formowanki, sandy's i otulacze! Jedno lepsze od drugiego. Polecam!
madziaaliyah
27-12-2013, 22:55
Pieluchujemy sie wielo od niedawna, ale już zdążyliśmy sobie wyrobić opinię o różnych markach. Myslę, ze niedoceniana jest firma Little Lamb. My mieliśmy otulacz pulowy tej firmy i był to nasz najskuteczniejszy otulacz dla noworodka. Kupiłam go na Tablica.pl za 15zł i jak przyszedł to się załamałam - rzep wydał mi sie zbyt szeroki i sztywny a pul jakiś zbyt gruby. Jednak okazało się później że był to jedyny otulacz który dawał rade wytrzymać 24h bez żadnego przecieku i często nam dzięki temu ratował skórę, jak już wszystkie były brudne. Nie rozumiem z kolei zachwytów nad otulaczami Imse Vimse - dla mnie to była porażka - kupiłam ich aż 5 sztuk (co prawda używane) i przy każdej zmianie pieluchy klęłam na nie jak głupia - bawełniane zakładki ZAWSZE były mokre i wkurzało mnie to okropnie. Co dziwne, w opiniach zachwalane, a potem ze sprzedażą ich miałam nieziemski problem. Może dlatego, że na allegro... Flipa kupiliśmy w końcu i dosyć się lubimy, ale wydaje mi się raczej mały jak na otulacz który ma starczyć do końca okresu pieluchowania. Aaaa, z niedocenianych to jeszcze Econobum bym wymieniła. Mamy dwa - jeden odkupiłam nieużywany przez Tablica.pl a drugi zamówiłam potem w sklepie nowy z wkładem. Uwielbiam go, bo dobrze pokrywa mi wszystkie pieluszki w okolicach ud, inne niestety nie. Jest cieniutki, a to że nie ma wzorów to już sprawa drugorzędna :P
kamyczek
08-10-2015, 10:36
Ja długo nie doceniałam otulacza lollipop. kupiłam go nowego wraz z formowankami i przeleżał w szufladzie. Krój wydawał mi się jakiśdziwny i ten pul jakiś cienki no i zapięcie na bioderkach w dwóch rzędach. Ale kiedyś z braku innych otulaczy suchych na stanie wygrzebałam ten. I byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Nie przemókł w ogóle mimo że pieluszka pod spodem prawie ciekła. Bez problemu pokrywa wszystkie formowanki, nic się nie odciska a ma na tyle fajną gumeczkę w pasie że nie przecieka gdy się śpi na brzuszku :) Cena super- zapłaciłam wtedy za nowego 27 zł. Tylko nie wiem już czy to była cena regularna czy promocja. Ale było warto! Szczerze go polecam. Mam rozmiar 3.
Ja powtórzę: formowanki motherease (onelife jeden krój mają) z otulaczem pulowym nie do zdarcia ;) z zamontowanym wkładem naprawdę długo wytrzymują i kupa siedzi w środku. Tak naprawdę doceniłam je latem: doszyłam panel pul i Młoda latała w samej formowance (już bez wkładu, bo pul usztywnił wszystko i było niewygodnie). Teraz też sama formowanka + spodenki. trenujemy pomału nocnik i ten system się sprawdza nadal :)