Zobacz pełną wersję : Rozmiary wiadra Bambino Mio
Bialawanilia
19-12-2012, 15:17
Pliss niech ktoś mi zmierzy i poda rozmiary wiadra Bambino Mio.
Wymiary podstawy, wysokość i wymiary pokrywy. Myślę nad zakupem, ale nie wiem czy mi się do łazienki zmieści.
I ile tam wejdzie pieluszek biorąc pod uwagę np. same kieszonki plus wkłady?
Czy sprawdza się Wam to wiadro? A może polecacie jakiś inny pojemnik, tylko proszę konkretnie który i z jakiej firmy?
Z góry dziękuję pięknie :-)
Sprawdza się kazdy z przykrywką (jak wolisz majtaną to moze byc majtana, a moze byc tez zwykla z raczka)- zmierz sobie i kup jakikolwiel w pierwszym lepszym markecie
kupilam najzwyklejszy w biedronce
sylvetta
19-12-2012, 15:38
Z tego co pamietam to wiaderko jest z tych mniejszych.
jak szukałam zawzięcie wiaderka to mi podchodziło wizualnie, ale jego rozmiar mnie zniechęcił. Ale nie moge sobie przypomniec ile miało, al cos mi sie kojarzy , ze jeden z bokó ma 11, lub 13 cm. Ale moge sie mylic.
Bialawanilia
19-12-2012, 15:39
A nie będzie śmierdziało jeśli pokrywa nie będzie zbyt szczelna? Mam słabą wentylację.
Myślę że nie powinno śmierdzieć ja używam wiaderek zwykłych z supermarketu z nieszczelną pokrywką i nic nie śmierdzi, nieraz też nie przykrywam wcale wtedy pieluchy tak smrodkiem nie przechodzą i w łazience jakoś szczególnie nie czuć.
Nie powinno smierdziec. Ja nie dorobilam sie jeszcze wiadra :hide: ( moze mi w koncu M kupi :rolleyes::rolleyes: bo nie moge wylezc z domu :bfing:
trzymam w misce, piore codziennie,tak pod wieczor cos tam zalatuje ale nie jakis potworny smrod.Jak bede kupowac to zwykle wiadro z pokrywka, szkoda kasy na te "specjalne" do pieluch.
Ja mam wiadro Bambino Mio i bardzo sobie je chwalę ze względu na blokadę. Teraz Blanka marzy o tym by w nim pogrzebać, a tu niespodzianka - nie da się. To z kolei jest jedyną wadą mojego drugiego wiadra Plast team (mam dwa, gdyż przez pół roku pieluchowałam dwójkę, teraz piorąc co 3 dni bywa, ze również nie mieszczę się w jednym. Albo używam drugiego zanim zdążę umyć pierwsze:rolleye:)
Podaję wymiary:
dno: 20cm na 20cm
góra (pokrywka plus uchwyt) : 32cm na 33cm
wysokość : 30cm
sylvetta
19-12-2012, 19:30
czyli nie miałam racji z 13 cm;)...
Ale blokada moze być faktycznie przydatna;)
Bialawanilia
19-12-2012, 21:30
Dzięki dziewczęta. Powinno wejść na styk ;-) Jestem mistrzynią w upychaniu, więc dam radę.