Zobacz pełną wersję : Jaką i czy kupić?
ilewinka
01-03-2009, 17:27
Mam pytanie! Mam wielką ochotę kupić chustę Nati z bambusem. Nie wiem tylko po pierwsze czy moje dziecko będzie chciało się w niej nosić. Gabi ma 6 miesięcy waży 8,5 kg i do tej pory nosiłam ją w nosidełku Womara ( sporadycznie bo bolą mnie po nim plecy i mała tak jakoś wisi choć nie protestuje gdy ją tak noszę). Więc to będzie moja pierwsza chusta. Poza tym chcę się dowiedzieć czy ta Nati sprawdzi się latem i jak z tą długością. Ja mam 175 cm ale chciałabym żeby mąż też nosił?? Dzięki za odpowiedzi :)
Na lato bambus będzie świetny, nie wiem tyko jak z nośnością, bo mnie na przykład mojego 11 kg smyka nosiło się w niej wyśmienicie, ale tu zdania są podzielone - myślę jednak że i tak będzie 100000 razy lepiej niż w wisiadle 8)) Co do długości pewnie standard, chyba, że mąż jest bardzo wysoki ;)
Pozdrawiam serdecznie :mrgreen:
ilewinka
01-03-2009, 18:55
To jaka jest dobra tak żebym mogła małą dłużej ponosić i kilogramów nie czuła :?: Myślałam też o didkach ale nowy trochę drogi a jak na razie nigdzie używanego do sprzedania nie znalazłam.
To jaka jest dobra tak żebym mogła małą dłużej ponosić i kilogramów nie czuła :?: Myślałam też o didkach ale nowy trochę drogi a jak na razie nigdzie używanego do sprzedania nie znalazłam.
Tu różnie bo jak pisałam mnie nośność bambusa odpowiada. Dobrze noszą np. Lany, Pawie Didka, indio z domieszkami, oraz Nati żakardy i pasiaki!
Ilewinka, do góry jest podobny wątek o chustach. Mylse,że babmus bedzie wyśmienity na lato i dobrze się go wiąże,dociąga itp. Wiesz, z tym ubywaniem kilkgramów to naprawde subtelna róznica jest, zwłaszcza przy tak małym dziecku. To chyba czuje sie dopiero u 2-3 latków.
JA moje dzieci nosiłam w nosidełkach,bo wcześniej o chustach nie słyszałam.Obojętnie która chusta lepiej nosi od nosidełka. Wiesz, tu na forum sa chustopasjonatki, znające meandry tkanin itd. To piękne jest i wciąga szalenie,ale...mysle,że dla zwykłego noszenia ,przynjamniej na początek,zanim Cie to nie wciągnie :wink: . to nati bambus jest wspaniała. Wiem co mówię, bo mam i przez ostatni czas intensywnie testowłam wiele chust. NAti bambus jest mięciutka, nie wrzyna się, łatwo ją zamotac i fajna jest. Podobnie inne NAti.
Jeli byś chciała uzywane chusty, to na tym foreum jest "chustostragan" i dziewczyny sprzedają. Nie polecam kupowc na allegro i gazecie (forum chustowe na portalu gazeta.pl), bo sama sie,niestety,nacięłam.
Mam podobny wzrost do Twojego i jeśli Twój małz z wyższych jest,to polecam Ci długość 5,20.
Mam nadzieję,ze Ci sie spodoba chustowanie, bo to piękna rzecz.Acha, polecam Ci podforum o chustowiązaniach.Dziewczyny chcętnie pomagają.
Ilewinko - a zastanawiałaś się nad mei-taiem albo nad nosidłem ergonomicznym? Zwłaszcza jeśli ma być to nabytek pod kątem lata i jeśli M ma nosić. A Twoje dziecię już spore jest - do lata będzie zapewne samo siadać, więc w tego typu nosidłach jak najbardziej byłoby można.
Ale Bambusik Nati podobno fajny i na lato jak najbardziej.
No i chusty wywołują większe poruszenie wśród gawiedzi niż ergonomiki i MT.
Na marginesie: Wrotecka sprzedaje na Bazarku Bambus turkusowy, więc jeśli lubisz niebieskości, to cena też atrakcyjna za nową chustę. Tyle, że to rozmiar 4,7.
viewtopic.php?f=11&t=13919&st=0&sk=t&sd=a (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=13919&st=0&sk=t&sd=a)
A jelsi masz czas i ochotę,to moze w poblizu Twojego miasta sa jakies mamy chustowe,to cos Ci pożyczą?Albo jakieś chustowe warsztaty. Zobacz na podforum o spotkaniach.
ilewinka
02-03-2009, 08:20
Dziękuję za odpowiedzi. Co do MT to się zastanawiałam ale chusta ma więcej zastosowań. Jednak nati bambus. :P