Zobacz pełną wersję : Kto zgadnie co to za chusta? zagadka rozwiazana :)
Taka sobie chustozagadka :D
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/jf/ci/rrys/YKaa9qV5hqLdalV5bB.jpg
Spostrzegawcze osoby dosc szybko znajda odpowiedz :wink:
mam powiedziec? widziałam w innym wątku :D
i to nie hibiscus :P
cynober! ale piękny :love:
Bystre kobitki :thumbs up: :thumbs up:
Prawda, ze troche przypomina hibiscusa :D Ciesze sie, ze udalo sie uzyskac kontrast :D
nooo kontrast pierwsza klasa :D
dla miłośników czerwieni rarytas!! i to lepsze niż hibiscus bo z wełenką :D
:applause:
Kolor tej chusty jest troche inny niz na taj fotce, moze jutro w swietle dziennym uda mi sie lepiej uchwycic cynoberka po liftingu :D
szeszunia
01-03-2009, 00:38
slicznie cynoberkowi w tym nowym kolorku!
a mozna zapytac jaka to farbka, kolor i brand? no, wiem ze mozna zapytac :lol: ale czy mozna uzyskac odpowiedz?
milorzab
01-03-2009, 00:39
Ale ładny :) Przywieziesz go w poniedziałek do Artbemu?
:szok: LIndo,cuuuuudddny cynober by Linda!!!!Jak ja pożadam takich energetycznych kolorów!!!!!!!
Ania z Tulikowa
01-03-2009, 10:33
:applause:
jak zwykle cudeńko smakowite!
rangiroa
01-03-2009, 11:01
Ja zwykle cudo :love:
Cynoberek zostal zafarbowany 2 sloiczkami Prociona Acid dye (farbki do welny, jedwabiu..), farba nazywa sie burgund. Myslalam, ze wyjdzie duzo ciemniejszy odcien, ale cieze sie, ze udalo sie uzyskac konrast nitek :D
Milorzab, chusta nie jest moja... ale przywioze ja do pomacania w poniedzialek.
:love: :love: :love: :love: :love:
Piękna chusta :love:
choć wolalabym Nino w tym kolorze to i tak wełenka Indio jest cudna... w dotyku pewnie też ;)
Jak zwykle Lindo nieziemsko czarujesz kolorami :applause:
A kto jest szczęśliwym posiadaczem tego cynoberka?
szeszunia
02-03-2009, 06:19
Lindo, dzieki za info. A cala ta dyskusja na TBW, jak to Procion moze nie dzialac na welnie i splukac sie kompletnie, co o tym myslisz? Czy Twoja jeszcze farbuje, myslisz ze bedzie?
Ja mam cynoberka i narazie zostawiam go "golego" ale przyznam ze zdjecia cynoberka a'la zimt/kobalt sa kuszace...
ALe dyskusja na TBW jest o farbach procion MX reactive dyes... farbkach do bawelny uzywanych do farbowania welny. Ja uzywam acid dyes, specjalnych farbek do welny, do farbowania w niskich temperaturach.
karolinka251
02-03-2009, 11:06
pięny kolor. Mój cynoberek jeszcze nie do mnie nie przybył a już myślę o zakupie farbki :lool:
szeszunia
02-03-2009, 21:27
Lindo, dzieki za sprostowanie, zdecydowanie zle zrozumialam, i zarazem ciesze sie ze sa farbki do welny. ktore zabarwia ja bezpiecznie, i nie sfilcuja. Mam tez szalik cynober ktory przyszedl jako bonus, wiec na nim bede probowac kolorkow, kiedys tam jak mi sie znudzi ten losos-brzoskwinka-cegla cynoberka golego.