PDA

Zobacz pełną wersję : Ergo dla dwulatka ( prawie ;))

buba
11-12-2012, 14:31
Potrzebuję porady w kwestii egro dla 20-miesięczniaka, 11kg.
Nie mam zupełnie rozeznania z temacie, bo do tej pory wiązaliśmy się w chusty i trochę w MT, ale to poszło w odstawkę, bo Hubi się za bardzo wiercący zrobił i w nic z powyższych już się nie pozwala włożyć.
Dlatego pomyślałam o egro. Zależy mi bardzo, żeby się dało błyskawicznie zakładać.

pyzata
11-12-2012, 14:44
u nas super się sprawdza Boba

AS
11-12-2012, 15:24
Co konkretnie chcesz wiedzieć? świeżo kupiłam dla dwulatka, może coś podpowiem?
Zakłada się szybko, fakt. Wygoda pewno zależy od modelu. Czy będziesz kupowała na wymiar, czy coś gotowego?

mamaslon
11-12-2012, 15:25
ja ma tule
todlera

Falka
11-12-2012, 15:55
Mam Nubigo comfort, które ma specjalną "półeczkę" na pupę. Przeznaczone jest dla większego dziecka.
Zapina się na klamry - pas biodrowy i z tyłu szelki się spina.
Cała operacja to zapięcie pasa biodrowego zanim włożysz dziecko, włożenie dziecka, nałożenie szelek na ramiona i na koniec zapięcie paska na plecach.

buba
11-12-2012, 22:56
Potrzebuję podpowiedzi, jak dobrać rozmiar- tak jak w MT? I na co zwracać uwagę ogólnie. Hubi ma 90 cm i ok. 11 kg. Myślałam o Tuli Toddler- ale zastanawiam się, czy nie za drobny trochę do toddlera. Niby jest od 11 kg, ale nie wiem, jak to wypada w praktyce.

AS - a ty co kupiłaś? Zadowolona jesteś?

Niestety tu, gdzie mieszkam, nie mogę zupełnie nic zmierzyć. A zależy mi tak właściwie na szybkim zakładaniu i tym, żeby fajnie się rozkładał ciężar.

AS
11-12-2012, 23:05
Kupiłam Nubigo, z tych starszych, co mają zakładki na pupkę w panelu. Na razie muszę się przyzwyczaić, dopasować, ale jest mi dość wygodnie, miękko, pasy mocno wypełnione.

Co do rozmiaru: Mierzysz po pupce odległość między dołkami podkolanowymi i porównujesz z szerokością panela. Oraz wysokość panela bez/z pasem biodrowym, tak jak w MT.
Nie masz w okolicy pomocnej chustomamy?

buba
12-12-2012, 19:20
Dzięki :) jeśli rozmiar tak, jak w MT, pomierzymy się bez problemu :) Niestety nie mam w okolicy nikogo z egro- wydaje mi się, jestem tu prekursorką noszenia, więc te dziewczyny, które chustują to zarażone przeze mnie ;) najlepiej byłoby coś zmierzyć, bo może się okazać, że Hubik jednak nie zechce się do plecaka zapakować.. ale cóż, chyba będę musiała zaryzykować zakup.

ciekawa jestem opinii o tula toddler, bo się nad nim zastanawiam. nubigo też rozważam.
dzięki raz jeszcze :)