Zobacz pełną wersję : Jakie wkładki sucha pupa
Do tej pory raczej stroniłam od sztucznych tkanin przy pupie ale teraz zauważyłam, że mała chyba źle znosi wilgoć. Chciałabym kupić jakieś naprawdę fajne wkładki sucha pupa. Widzę po pieluszkach, że polarek polarkowi czy welurek welurkowi nie równy więc jakie polecacie? Zastanawiałam się nad pupeko? To dobry wybór? Jeśli nie to, jakich używacie i możecie polecić? Z góry dzięki za pomoc.
ja zamawiałam u sylviontka, są naprawdę pierwsza klasa :)
MałeMe ew Babyyetta jak dla mnie są najlepsze.
Bardzo nie lubię wkladek nie obszytych, bo okropnie sie zwijaja.
Wiewiórka
09-12-2012, 21:39
ja mam nieobszyte firmy Nature Babies i się nie podwijają. Pewnie wycinane laserowo. Polecam
ja zamawiałam u sylviontka, są naprawdę pierwsza klasa :)
Też mam, używam i polecam.:thumbs up:
Zdecydowanie MałeMe. One są chyba za 7zł sztuka. Używam i jestem zachwycona tym, że dają rzeczywiste uczucie suchości. W ogóle jak dla mnie to MałeMe rządzi :)
ja mam babyetta i jestesmy bardzo zadowoleni,kupilam jak byla promocja. :) Widzialam jeszcze tkanine polarkowa u Franiszki z certifikatem OKO-TEX 100 polecany szczególnie dla dziec,moze z tego bys mogla zamowic wkladki.
Mam Bambinex prostokątne, taki grubszy polar i Nature Babies zaokrąglone, cieńsze i te ostatnie pasują nam najbardziej. Jakoś teraz ich nie widzę na internecie, ale polecam!
Ja kupiłam kocyk niebieski w Ikea i pociełam go na wkładki, w ten sposób mogę sobie dowolnie wycinać wielkość wkładek, nic się nie strzępi i nie roluje :)
Dzięki dziewczyny za opinie. Na pewno wypróbuję te opcje polecane przez was!
urticea
mam pytanie co do wkladek babyetta, bo ostatnio zauwazylam ( pieluchujemy dopiero 3 tygodnie) ze jak poleje ta wkladke woda to ona nie wsiaka od razy tylko splywa...moczylam w ludwiku juz i nic.Czy Twoje tez sie tak zachowuja?
askamaj2
15-03-2013, 14:49
kamilam
ten kocyk nie jest zbyt gruby na wkladki?
kamilam
ten kocyk nie jest zbyt gruby na wkladki?
też używamy
ni jest za gruby, a po kilku praniach śmiem twierdzić, że jest bardzo cieniutki ;)
askamaj2
15-03-2013, 16:22
ahaa, to chyba wyprobuje ten kocyk, a latem pupa sie nie odparza, bo przeciez polar grzeje? teraz mam mikropolarowe jakies no name ale sie juz troche zuzyly
znalazlam cos takiego http://www.szmatkalatka.pl/Tkanina_Mikropolar_szer_150cm-1055.html moze byloby lepsze? czy to wszystko jedno?
hubertowa
07-04-2013, 18:13
Małe pytanko - jeśli chodzi o koc z Ikei to czy macie ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80251947/#/20089925 ?? Kupiłam go i powycinałam kilka wkładek, ale strasznie się skulkowały. Może dlatego, że przez przypadek raz je przeprałam w 95st. ?
Mam też wrażenie, że dziecko ma w polarku za ciepło. A co dopiero będzie latem... Czy osoby z doświadczeniem mogą się wypowiedzieć czy polary przy pupie nie powodują odparzeń?
mamaHani
07-04-2013, 23:38
różnica między polarem a mikropolarem jest w grubości, dobry mikro jest cieniutki i gęsty z antypilingiem by się nie kulkował --> nie grzeje jak zwykły polar a to bardzo ważne by dodatkowo nie przegrzewać pupy zwłasza w ciepłe dni
askamaj2
22-04-2013, 14:58
a jesli mam mikropolar i jedna jego strona jest z takim mieciusim puszkiem a druga gladka ale bardzo delikatna to ktora z tych stron daje sucho przy pupie?
a jesli mam mikropolar i jedna jego strona jest z takim mieciusim puszkiem a druga gladka ale bardzo delikatna to ktora z tych stron daje sucho przy pupie?
Puszkiem do pupy ;)
czyli uważacie, że ten koc z ikei czerwony się nie nada na wkładki a w lecie będzie w nim za ciepło?:roll:
Można powiedzieć,że praktycznie od początku pieluchowania używam dla synka polarowych wkładek kupionych po 1zł na allegro i osobiście wolimy ten grubszy polarek.
Z pieluchowaniem załapaliśmy się i na okres letni więc mam swoje spostrzeżenia nie ma żadnych(!!!)odparzeń i pupcia Jasia się nie pociła a polar wtykam do wszystkiego do kieszonki do formowanki i do otulacza na tetrę też.
Serdecznie polecam bo to wygoda i pielucha nie brudzi się aż tak bardzo od stałych nieczystości które bywają trudne do sprania
czyli według Ciebie te koc się nadaje?:>
Moim zdaniem się nadaje,ale jeśli nie próbowałaś jeszcze to może spróbuj czy maleństwo dobrze zareaguje.Co pupa to inne wymagania to co służy jednej nie musi być dobre dla drugiej u nas nic się nie dzieje ale doczytałam,że niektóre dzieci polar odparza.
Wytnij z czegoś polarowego wkładke i zobacz jak zareaguje a potem inwestuj.