PDA

Zobacz pełną wersję : ...

słoneczny_blask
01-12-2012, 15:42
...

livada
01-12-2012, 15:47
A to nie miało być tak, że można sprawdzić autora obraźliwego anonima, a nie czerwonego niepodpisanego w ogole?

słoneczny_blask
01-12-2012, 15:48
A to nie powoduje plenienia się tchórzostwa?
i chyba to, co kogo obraża jest subiektywne

kammik
01-12-2012, 15:52
Ja, a co?

livada
01-12-2012, 16:00
i chyba to, co kogo obraża jest subiektywne

Niewątpliwie. Ja się tylko zastanawiałam głośno, niebędąc pewną czego to ujawnianie miało dotyczyć. Mi to generalnie rybka, bo to nie mój negatyw, zresztą nie mam zwyczaju obrażać, anonimowo ani jawnie.

Basinda
01-12-2012, 16:00
Słoneczny_blask tego linkowanego posta to raczej powinnaś edytować/wykasować/błędy poprawić zamiast jeszcze w ogłoszeniach się nim obnosić....

a co do czerwonych to jeśli uważasz że są obraźliwe możesz raportować do moderatorów aby sprawdzili i ujawnili Tobie autora.

Mag
01-12-2012, 16:01
http://www.chusty.info/forum/showthread.php/89605-Punkty-reputacji-w-kolorze-czerwonym-informuję

Livado, tu jest napisane, że niemiły/obraźliwy, a więc to kwestia indywidualna, jak kto ocenia dany komentarz do reputa.
słoneczny_blask pyta po prostu forumki, która to;), równie dobrze może spytać o pozytywnego reputa. Komentator może się nie zgłosić.
Natomiast można też spytać Metę, ale to na privie załatwia się i tutaj już na pewno będzie podany autor, niezależnie czy tego chce czy nie.

n2605
01-12-2012, 16:03
to nie mój negatyw, zresztą nie mam zwyczaju obrażać, anonimowo ani jawnie.

eee tam zaraz obrażanie :) wystawiając reputa pytają? Co sądzisz o poście: zatwierdzam albo nie zgadzam się, czy jakoś tak. o obrażaniu tam chyba mowy nie ma.

JJ
01-12-2012, 16:19
czyzby watek z seri parOTy time :ninja: ?
http://www.cosgan.de/images/midi/musik/b015.gif

Agulinka
01-12-2012, 16:20
no właśnie jak ktoś napisze np żeby miesięczniaka wsadzić do nosidła bb przodem to mogę dać czerwoną kropę czy nie mogę?

silver
01-12-2012, 16:22
Kto dał czerwoną kropkę?
Jarosław.

słoneczny_blask
01-12-2012, 16:31
no właśnie jak ktoś napisze np żeby miesięczniaka wsadzić do nosidła bb przodem to mogę dać czerwoną kropę czy nie mogę?a koniecznie musisz to zrobić anonimowo?

Ja, a co?Nic. Zdziwiłam się, że tak bez podpisu.

n2605
01-12-2012, 16:31
Jarosław.

w poście #3 do autorstwa kropki przyznała się niejaka kammik...

silver
01-12-2012, 16:35
w poście #3 do autorstwa kropki przyznała się niejaka kammik...

ona ma na drugie Jarosław.

wiecie co? ten wątek jest masakryczny.
Blasku, jeśli masz ochotę dowiedzieć się, od kogo masz reputa, to napisz do moda.

teraz to już w ogóle nie ma sensu podpisywać się- zawsze można to sprawdzić, jeśli ma się manię prześladowczą i nudę w życiu.

Kasia.234
01-12-2012, 16:40
teraz to już w ogóle nie ma sensu podpisywać się- zawsze można to sprawdzić, jeśli ma się manię prześladowczą i nudę w życiu.

to ja z wnioskiem - powołajmy nowego moderatora, tylko od podpisów pod reputami :znaika:

silver
01-12-2012, 16:41
to ja z wnioskiem - powołajmy nowego moderatora, tylko od podpisów pod reputami :znaika:

i nowy serwer na teczki z danymi kto komu i kiedy !

Wrześniowa
01-12-2012, 16:44
ja w ogóle nie ogarniam tych kropek czy innych :duh: gdzie to widać,że ktoś mi dał kropkę może i ja mam a nie wiem hah! :ninja:

Kasia.234
01-12-2012, 16:47
ja w ogóle nie ogarniam tych kropek czy innych :duh: gdzie to widać,że ktoś mi dał kropkę może i ja mam a nie wiem hah! :ninja:

a może lepiej żyć w błogiej nieświadomości? jak masz za dużo wiedzy to potem same problemy z tego :lool:

livada
01-12-2012, 17:14
Livado, tu jest napisane, że niemiły/obraźliwy, a więc to kwestia indywidualna, jak kto ocenia dany komentarz do reputa.
słoneczny_blask pyta po prostu forumki, która to;), równie dobrze może spytać o pozytywnego reputa. Komentator może się nie zgłosić.
Natomiast można też spytać Metę, ale to na privie załatwia się i tutaj już na pewno będzie podany autor, niezależnie czy tego chce czy nie.

Faktycznie, nie pamiętałam że niemiły też może być, dlatego pytałam :)
I widać nadinterpretowałam, ale uznałam że słoneczny_blask prosi właśnie moderację o podanie autora reputa w tym wątku, pewnie dlatego, że powołała się w pierwszym zdaniu na linkowany rzez Ciebie wątek. Ale być może źle zrozumiałam :)

eee tam zaraz obrażanie :) wystawiając reputa pytają? Co sądzisz o poście: zatwierdzam albo nie zgadzam się, czy jakoś tak. o obrażaniu tam chyba mowy nie ma.

No toteż nie napisałam, że nie mam zwyczaju wystawiać reputów, pozytywnych czy negatywnych (chociaż faktycznie rzadko z tego korzystam), tylko że nie mam zwyczaju zamieszczać obraźliwych tekstów, jawnie, anonimowo, na forum ani w reputach, więc nie obawiam się tego, że ja tu sobie kogoś cichutko obrażę, a potem zostanę ujawniona :ninja:

kammik
01-12-2012, 17:57
Ja może dodam, że w komentarzu do kropki nie napisałam, ze słoneczny_blask ma iść kury szczać prowadzać, jeno że milion razy była już odpowiedź na to pytanie :) Doprawdy nie wiem, jak to może obrażać, no ale ja mam skórę słonia, wiadomo :) Poza tym donoszę, że w dzisiejszej GW jest interesujący esej o cyberśmieciach.

Wrześniowa
01-12-2012, 18:20
a może lepiej żyć w błogiej nieświadomości? jak masz za dużo wiedzy to potem same problemy z tego :lool:
ej no ! ;P

bydzia
01-12-2012, 19:07
Ja dzis dalam, ale nie tobie i sie Podpisalam :)))

lilka_l
01-12-2012, 20:39
Ja czerwonych nigdy nie daje.
w moim rodzinnym krytyka była sposobem wychowawczym to mam uraz teraz:wink:

Melissa
01-12-2012, 21:04
aaa to ulga bo jużem myslała, że dostała krope za styl:lool:

Wrześniowa
01-12-2012, 21:38
już znalazłam te kropki :D i nawet od kogoś TERAZ dostałam,ale nie wiem od kogo :lol: nawet parę tych kropek mam tam ;) ale pisze mi,że mam ich 69 możliwe to :hmm: a widocznych jest ino parę,niech mnie ktoś oświeci :) przepraszam za OT

grimma
01-12-2012, 21:43
lalala :) dostałam czerwoną kropkę. ale mnie to ucieszyło. mam poczucie ze nie jestem szara.

modrooczka
01-12-2012, 21:45
Ja kiedyś dostałam czerwońca za użycie słowa "swietliczanka", które w naszej szkole jest w powszechnym użyciu i nawet najwiekszych purystów językowych nie gorszy. Kropa oczywiście niepodpisana :lool:

Meta
01-12-2012, 21:50
Oj tam baby
A widziałyście, ile ja mam tych czerwońców?
Kocham je szalenie i nie zamierzam narzekać :poke:

A tak ku zachowaniu [pozorów] powagi: Naprawdę to jest powód do takiego przejmowania się? Ani kar nie ma za czerwone ani nagród za zielone. Ot, zwykła funkcja forum - takie "Like it" i "Don't like it"

Hester
01-12-2012, 21:57
Serio, teraz się można ubiegać o podanie autora jakiejkolwiek kropki? To nie jest przesada? Ja tam się cieszę że jest na forum taka opcja, że ktoś może mi coś powiedzieć anonimowo - dopóki robi to nie obrażając mnie i w miarę merytorycznie, to widze same plusy. Jak dostane lub wystawię anonimowego zielońca, to nie mam poczucia podlizywania się albo ciągłego przytakiwania jakiejś konkretnej osobie (co mogłoby sugerowac niezdrową facsynację :ninja:), jak dostanę lub wystawię anonimowego czerwoniaka, to mogę wyrazić lub przyjąć uwagę krytyczną bez wdawania się w forumową wojnę i pisania stu postów kontrujących ją albo bez psucia sobie relacji ze skrytykowaną/krytykujacą osobą. Po co właściwie ujawniać autorstwo takich uwag? :dunno:

Guest
01-12-2012, 22:01
Oj tam baby
A widziałyście, ile ja mam tych czerwońców?
Kocham je szalenie i nie zamierzam narzekać :poke:

:lool:

martyna
01-12-2012, 22:11
Serio, teraz się można ubiegać o podanie autora jakiejkolwiek kropki? To nie jest przesada? Ja tam się cieszę że jest na forum taka opcja, że ktoś może mi coś powiedzieć anonimowo - dopóki robi to nie obrażając mnie i w miarę merytorycznie, to widze same plusy. Jak dostane lub wystawię anonimowego zielońca, to nie mam poczucia podlizywania się albo ciągłego przytakiwania jakiejś konkretnej osobie (co mogłoby sugerowac niezdrową facsynację :ninja:), jak dostanę lub wystawię anonimowego czerwoniaka, to mogę wyrazić lub przyjąć uwagę krytyczną bez wdawania się w forumową wojnę i pisania stu postów kontrujących ją albo bez psucia sobie relacji ze skrytykowaną/krytykujacą osobą. Po co właściwie ujawniać autorstwo takich uwag? :dunno:

tu jest na temat : http://chusty.info/forum/showthread.php/89605-Punkty-reputacji-w-kolorze-czerwonym-informuj%C4%99

czyli jak ktos obraza to mozna poprosic o info, kto taki milusi

Hester
01-12-2012, 22:20
tu jest na temat : http://chusty.info/forum/showthread.php/89605-Punkty-reputacji-w-kolorze-czerwonym-informuj%C4%99

czyli jak ktos obraza to mozna poprosic o info, kto taki milusi

No dobra, jak obraża to sprawa jest jasna - łamie regulamin forum. Z tym, że ja bym raczej szła w stronę, że osoba obrażająca dostaje publiczne ostrzeżenie od moderacji, niż że ktoś na jej temat prowadzi prywatną korespondencję. A jak nie obraża tylko po prostu się nie zgadza? Dla przykładu, ja piszę posta, i ktoś mi daje negatywa z dopiskiem "nie zrozumiałaś intencji w tym wątku" (rzeczywiście kiedyś takiego dostałamm niej więcej)? Uwaga być moze słuszna, da mi do myślenia czy czasem nie przyjęłam malo obiektywnej optyki, a zapobiegnie wielopostowej dyskusji, czy moja optyka była słuszna, czy niesłuszna; obrażać mnie to nie obraża - to mogę dochodzić kto mi tak "bezczelnie" czerwońca wlepił? I ktoś dostanie informację od moderacji na Pw, że ja tego typu komentarz komus wystawiłam, jesli go kiedyś wystawię?

Em
01-12-2012, 22:21

Nie wiedziałas, że można? Oj...:twisted:

Hester
01-12-2012, 22:22
Nie wiedziałas, że można? Oj...:twisted:

Wiedziałam że można obraźliwe, nie wiedziałam ze można każde.

Edit: A czekaj, chyba wiem skad ten diabełek - wystawiłam Ci czerwoniaka, a Ty zaczełaś dochodzić kto taki straszny się z Toba nie zgodzil? :ninja:

silver
01-12-2012, 22:24

podobno tylko obraźliwe. ale nie wiem dokładnie, jakie to są obraźliwe ;)

Hester
01-12-2012, 22:25
podobno tylko obraźliwe. ale nie wiem dokładnie, jakie to są obraźliwe ;)

Mam wrażenie że niektórych obraża sama czerwień ;)

pomidore
01-12-2012, 22:31
edit: nie na temat.

Guest
01-12-2012, 22:32
IPCH
Instytut
Pamięci
Chustoforumowej

:roll::roll::roll::roll::roll::bduh::bduh::bduh::b duh::bduh::bduh:

silver
01-12-2012, 22:35
IPCH

wybacz, ale inaczej skojarzył mi się ten skrót:

IPCH...
.. ta dyskusja.

Guest
01-12-2012, 22:37
a ja Ci powiem ze mam banana na twarzy - weszłam się odmóżdżyć i mam :lol:

Em
01-12-2012, 22:37

Edit: A czekaj, chyba wiem skad ten diabełek - wystawiłam Ci czerwoniaka, a Ty zaczełaś dochodzić kto taki straszny się z Toba nie zgodzil? :ninja:

Wiesz, kwestia obraźliwości to osobiste odczucia. Twój komentarz był złośliwy IMHO.
Może zabolało...

silver
01-12-2012, 22:39
a ja Ci powiem ze mam banana na twarzy - weszłam się odmóżdżyć i mam :lol:

zapewniam Cię, że ja też nie siedzę wku*wiona przed kompem :lol:

Hester
01-12-2012, 22:41
Wiesz, kwestia obraźliwości to osobiste odczucia. Twój komentarz był złośliwy IMHO.
Może zabolało...

Hmmm, napisałam w nim z tego co pamiętam to samo co w poście odpowiadającym. Ale jak poczułas się obrażona to jak najbardziej forum jak widac daje Ci możliwości dochodzenia sprawiedliwości :) Nie miałam na celu przytłuc, tylko zwróciłam uwagę na trochę pretensjonalny ton Twojej wypowiedzi. Może tez zabolało...

silver
01-12-2012, 22:44
Hmmm, napisałam w nim z tego co pamiętam to samo co w poście odpowiadającym. Ale jak poczułas się obrażona to jak najbardziej forum jak widac daje Ci możliwości dochodzenia sprawiedliwości :) Nie miałam na celu przytłuc, tylko zwróciłam uwagę na trochę pretensjonalny ton Twojej wypowiedzi. Może tez zabolało...

załóżmy wątek:
"przepraszam za reputa"
:applause:

guzik
01-12-2012, 22:46

IPCH...
.. ta dyskusja.

Kasia.234
01-12-2012, 22:47

IPCH...
.. ta dyskusja.

:lool::lool::lool::lool::lool:

a w temacie: reputy miały z założenia chyba odciążać troszkę dyskusje w wątkach, w sensie, że nie trzeba pisać "zgadzam sie" "masz rację" czy "bzdury opowiadasz" i takie tam a można dać reputa z krótkim uzasadnieniem bądź nie, a tu się okazuje że watek za wątkiem o tych punktach powstaje...

Hester
01-12-2012, 22:48
załóżmy wątek:
"przepraszam za reputa"
:applause:

No, jesli faktycznie polityka forum jest taka jak na to wygląda, to będa nie tylko watki "przepraszam za reputa", ale i "moja prywatna Black list - kogo dopisać"? ;)

v
01-12-2012, 23:21
ja bym np. koniecznie chciala, by mi moderacja natychmiast sprawdzila, kto mi jeszcze nie dal zielonca :mrgreen:
i na liste!

Aksamitka
01-12-2012, 23:50
ja bym np. koniecznie chciala, by mi moderacja natychmiast sprawdzila, kto mi jeszcze nie dal zielonca :mrgreen:
i na liste!Hi hi
A ja bym chciała wiedzieć kto mi dał niepodpisane zielońce :D :jump:

Ananke
02-12-2012, 00:30
A ja to juz w ogole jestem i do przodu i pod prad jednoczesnie, bo zupelnie mnie nie interesuje kto mi punkty wlepia (co prawda czerwonego sie jeszcze nie dorobilam, wiec moze to dlatego :hmm:). To znaczy, fajnie jak jest podpisany ale jak nie jest to szat drzec nie bede i watkow o braku odwagi cywilnej zakladac. ;)

Ja sama sie nie podpisuje, bo czasu nie mam, bo forum glownie na telefonie przegladam i reput to dla mnie takie fejsbukowe like it.

Melissa
02-12-2012, 00:49
mnie anonimowość irytuje zwłaszcza jak jest jakiś powazny temat, ja wywnętrzniam swoje flaki, a ktoś mi wali krope, że sie nie zgadza i ch... i nie napisze co jest nie tak, żeby można było podyskutowac, tylko w dupie mnie ma i zadowolony jest bo mi walnął reputa, przysrolił mi w swojej frustracji i śpi spokojnie bo nie zdradzil swojej tożsamości nie mogę mu posłać moich wku... fluidów:ninja:
ja ostatnio chciałam dac krope tylko dlatego że nie chciałam psuć wątku przepychanka słowną i k...a nie mogłam bo mi "you must spread..." wyskoczyło:mad:

JJ
02-12-2012, 09:33
coz za kropkowa niesprawiedliwosc :rolleye: ech...

Jazzoo
03-12-2012, 12:28
System reputacji uzytkownika zostala wylaczona na forum.

Reputacja miala sluzyc do pomocy na forum ale niestety sluzy do klotni i obrazania wiec zostala wylaczona.

zoana
03-12-2012, 12:35
aaahahaha no i masz Ci los! koniec imprezy :lol:

ale dziwnie teraz bez tych lampeczek,się przyzwyczaiłam troszeczkę

garlicgirl
03-12-2012, 12:38
o rany a ja dopiero zaczęłam zdobywać popularność :sick:

glo
03-12-2012, 12:39

widzisz, jak to jest.
jednego dnia tłum paparazzich pod oknem, drugiego samotne ruskie pierogi w mlecznym barze...

garlicgirl
03-12-2012, 12:40
widzisz, jak to jest.
jednego dnia tłum paparazzich pod oknem, drugiego samotne ruskie pierogi w mlecznym barze...
no reputnęłabym Ci ale se ne da :(

Ilonsa
03-12-2012, 12:40

musisz się teraz bardziej postarać ;)

Andzia
03-12-2012, 12:41
Noszkoda bo tak fajnie kolorowo było :((

glo
03-12-2012, 12:41
w tej sytuacji w ogóle nie pyli sie pisać ;)

Em
03-12-2012, 12:42
e, szkoda. To nie kropki były winne anonimowym czerwonym reputom ;)

silver
03-12-2012, 12:46
e, szkoda. To nie kropki były winne anonimowym czerwonym reputom ;)

wiesz, Em, jak niektórzy zostali z mentalnością na poziomie przedszkola... takich narzędzi się nie daje do ręki dzieciom.

IMO to dobra decyzja.

Olapio
03-12-2012, 12:46

Reputacja miala sluzyc do pomocy na forum ale niestety sluzy do klotni i obrazania wiec zostala wylaczona.

wreszcie :mighty:

Hester
03-12-2012, 12:50
wiesz, Em, jak niektórzy zostali z mentalnością na poziomie przedszkola... takich narzędzi się nie daje do ręki dzieciom.

IMO to dobra decyzja.

Przeczytałam, nawykowo chciałam dac zielońca... No, i to tyle :roll:

garlicgirl
03-12-2012, 12:50
musisz się teraz bardziej postarać ;)
po co :roll: skoro nikt mi już anonimowo nie wyzna miłości ;)

aurora
03-12-2012, 12:55
po co :roll: skoro nikt mi już anonimowo nie wyzna miłości ;)

Ja mogę otwarcie :*

bydzia
03-12-2012, 12:59
też lubiłam to sekretne kadzenie ;))
ale spoko dam radę :)

Em
03-12-2012, 13:01
Przeczytałam, nawykowo chciałam dac zielońca... No, i to tyle :roll:

padłam:lool:

modrooczka
03-12-2012, 13:05
No i jedyne miejsce, gdzie było czarno na białym napisane, że modrooczka to fantastyczna osoba własnie znikneło :cryy::cryy::cryy::cryy::cryy::cryy::cryy::cryy::c ryy::cryy::cryy::cryy::cryy::cryy::cryy:
Moja samoocena leży i kwiczy.

Winoroslinka
03-12-2012, 13:18
uff wątek z punktoszałem upadł, nigdy nie mogłam zrozumieć jego popularnosci.

Wreszcie forum bedzie a nie kolekcjonowanie kropek.

Guest
03-12-2012, 13:20

Swietna decyzja :)

Z przyzwyczajenia chcialam dac reputa :hide:

:mrgreen:

Ilonsa
03-12-2012, 13:20
uff wątek z punktoszałem upadł, nigdy nie mogłam zrozumieć jego popularnosci.

Wreszcie forum bedzie a nie kolekcjonowanie kropek.

on się właśnie dzisiaj ożywił ;)

Winoroslinka
03-12-2012, 13:44
on się właśnie dzisiaj ożywił ;)

dzis tak ale za chwile nie bedzie miał już pożywki to umrze. Z resztą moze sie przekształcic w coś tam innego, ale mnie osobiście cieszy ze nie bedzie zabawy punktami dla samej zabawy

Ilonsa
03-12-2012, 13:51
dzis tak ale za chwile nie bedzie miał już pożywki to umrze. Z resztą moze sie przekształcic w coś tam innego, ale mnie osobiście cieszy ze nie bedzie zabawy punktami dla samej zabawy

ja nie dawałam dla zabawy tylko zawsze "za coś"