PDA

Zobacz pełną wersję : kalahari z wełną- czy nie za wąska?

habibti
29-11-2012, 18:09
Dziewczyny, wypatrzyłam na allegro http://allegro.pl/chusta-do-noszenia-dzieci-firmy-natibaby-4-6-m-i2816345387.html no i tak się zastanawiam, że jakaś tania... :ninja: Pytałam sprzedającej o szerokość i napisała, że bez naciągania 72cm.
Nie mogę się doszukać ile powinna mieć, a nie chciałabym kupić sfilcowanej. Chociaż ta na zdjęciach nie wygląda źle (chyba).

Doradźcie please :mighty:

Agulinka
29-11-2012, 18:27
IMO bardzo normalna szerokość

habibti
29-11-2012, 18:32
IMO bardzo normalna szerokość
A ona dużo "gorsza" od np. fioletowych pasków(brezo)?

Mayka1981
29-11-2012, 19:14
A ona na pewno z wełną jest?
Bo sprzeczność w opisie widzę:

Skład: 63% bawełny i 37% wełny z merynosów.

Chusty bawełniane są najbardziej uniwersalne.

Edit - widzę fotę metki... Więc wełna...
A gorsze od brezo imho jest - bo ja nie lubię brązów ;)

Różnica w kolorze li i jedynie (chyba, ze o czymś nie wiem ;))

habibti
29-11-2012, 19:47
Mayka1981 no właśnie się zastanawiam. Czy Nati pisze na metce, że wełna merynos? Bo w opisie jest, że merynos, a na metce sam napis wełna. Ale ja się nie znam :hide: :lol:

Agut
29-11-2012, 19:51
szerokość idealna. Taka jak powinna być :)

Mayka1981
29-11-2012, 19:52
Mayka1981 no właśnie się zastanawiam. Czy Nati pisze na metce, że wełna merynos? Bo w opisie jest, że merynos, a na metce sam napis wełna. Ale ja się nie znam :hide: :lol:

WIesz co, ja mam metkę wełenki i bambusa bez składu, więc metkami się raczej nie sugeruję ;) ale jak piszą ze wełna - to wełna... Mam nadzieję :twisted:

Zawsze możesz po prostu dopytać, po podpalać nitek celem sprawdzenia nie doradzam :whistle:

jul
29-11-2012, 20:33
nati robi tylko z merynosem, chyba żadnej z normalną wełną nie tkała, na metkach brak tego wyszczególnienia. Mam savannę z wełną - mięciuteńka, bardzo miła, stosunkowo nośna ale synka 10 kg na brzuchu wygodniej nosiło mi się np w wełnianym aere (nie przy przy wadze ciężkiej - synek w okresie najbardziej chustowym trzymał się w 97 centylu - pewnie lepiej się sprawdzi).

milorzab
29-11-2012, 20:40
kalahari jest cudowna, z wełną te kolorki są takie jakby rozjaśnione, kawowe, bardzo, bardzo przyjemne
miałam, żałuję, że sprzedałam, bo mi się wełny prać nie chciało:duh:

habibti
29-11-2012, 20:50
kalahari jest cudowna, z wełną te kolorki są takie jakby rozjaśnione, kawowe, bardzo, bardzo przyjemne
miałam, żałuję, że sprzedałam, bo mi się wełny prać nie chciało:duh:
Jak ktoś kupi na bazarku moje paprotki, to ja kupię kalahari i jeśli bym sprzedawała kiedyś to będę o Tobie pamiętać :)

Pat
29-11-2012, 21:17
Kochana, mam Brezo z wełną i Kalahari z wełną. Obie cudne. Jak napisała jul, Nati ma w chustach merynosa albo kaszmir. Jeśli chusta jest z merynosem, jest napisane, że wełna. Jeśli kaszmir, na metce piszą kaszmir.

habibti
29-11-2012, 22:09
Kochana, mam Brezo z wełną i Kalahari z wełną. Obie cudne. Jak napisała jul, Nati ma w chustach merynosa albo kaszmir. Jeśli chusta jest z merynosem, jest napisane, że wełna. Jeśli kaszmir, na metce piszą kaszmir.
:kiss:
Przekonałyście mnie ;) teraz niech ktoś tylko kupi moje paprotki... :cool:

Gugu
29-11-2012, 22:15
Również mam Brezo z merynosem i to jest moja najukochańsza miękkość chusty, jest milusia, nawet dokupiłabym sobie jeszcze tego merynosa;) A i cena tej Kalahari też spoko i kolor mi się podoba;)