Zobacz pełną wersję : wczoraj w panoramie
mama-anika
23-02-2009, 12:51
o 17:30 około. Widział ktoś? I kto to był?
PodwójnaMama
23-02-2009, 13:58
A co dokładnie było? O chustach mówili czy tak przypadkowo chusta się znalazła? Ja nie widziałam niestety :(
mama-anika
23-02-2009, 14:13
o chustach było. Kilka mam się wypowiadało, jak im chusta ratuje życie i jakaś Pani doktor. Nic więcej nie wiem, bo nie oglądałam. Tylko pracownik mi powiedział, ze widział.
To co widziałam to było chyba to. Relacja dziwna, chust wiązanych mało, głównie coś takiego jak pouch tylko takim sznureczkiem ściągane, może to lulu było, a pani doktor sceptycznie podeszła do tego, że chusta nie dla każdego, dopiero po przebadaniu czy ruchowo wszystko ok, że chusta wymusza niekorzystną dla dziecka pozycję, no i co najgorsze, że obciąża kręgosłup.
Magdalena
24-02-2009, 15:04
Koncowka reportazu byla z warztatow w Puszczykowie w ramach programu Fundacji Aktywnosci Lokalnej (ok.60 mam dostalo chusty Nati i uczestniczylo w warsztatach noszenia prowadzonych przeze mnie czyli Ekomam z Ekodzieciaka.)
Z samych warsztatow bardzo krotki material, a niestety ten dodatek przed reportaze nie zacheca. Panstwo dziennikarstwo wpadlo na chwile, duzo nie pogadalo, wiele nie posluchalo, no i pokazali co pokazali: czyli torby na dzieci jako chusty i idace za tym opinie lekarzy...
Same warsztaty jednak mysle wyszkolily grono mam starszych i mlodszych dzieci wiec chustowo wokol Poznania powinno byc lepie, choc i tak bylo bardzo dobrze ;-)
Na samych warsztatach byla tylko jedna mama chustowa, reszta to same nowicjuszki... moze sie pojawia i tutaj, bo odsylalismy miedzy innymi do Waszego grona.
magicwbrzuchu
24-02-2009, 16:28
widziałam widziałam.
jakiś dziwny ten komentarz był w sensie negatywnym.Jakby noszenie w chuście było masakrycznie szkodliwe(Pani dr).Przecież nikt nie trzyma godzinami dziecka w chuście nie? :(
Czemu o nosidłach nie ma takich komentarzy?
Myślę,że chustowanie jest po prostu zbyt nowatorskie dla naszego mega konserwatywnego kraju-czyli na zasadzie "nie bo nie".Ale fakt, że z podobnymi opiniami lekarzy się spotykałam"na żywo".
Pani dr dziwna faktycznie. Dziewczyny które nie widziałe same zobaczcie : http://www.tvp.pl/informacje/panorama/w ... 22009-1830 (http://www.tvp.pl/informacje/panorama/wideo/22022009-1830) ( przewincie na ok.16 minutę )
A tak naprawdę to ta pediatra to dużo wie o krzywej miednicy etc...jest sama negatywnie do chust nastawiona to tak powiedziała.