PDA

Zobacz pełną wersję : wczoraj w panoramie

mama-anika
23-02-2009, 12:51
o 17:30 około. Widział ktoś? I kto to był?

PodwójnaMama
23-02-2009, 13:58
A co dokładnie było? O chustach mówili czy tak przypadkowo chusta się znalazła? Ja nie widziałam niestety :(

mama-anika
23-02-2009, 14:13
o chustach było. Kilka mam się wypowiadało, jak im chusta ratuje życie i jakaś Pani doktor. Nic więcej nie wiem, bo nie oglądałam. Tylko pracownik mi powiedział, ze widział.

olazola
23-02-2009, 18:19
To co widziałam to było chyba to. Relacja dziwna, chust wiązanych mało, głównie coś takiego jak pouch tylko takim sznureczkiem ściągane, może to lulu było, a pani doktor sceptycznie podeszła do tego, że chusta nie dla każdego, dopiero po przebadaniu czy ruchowo wszystko ok, że chusta wymusza niekorzystną dla dziecka pozycję, no i co najgorsze, że obciąża kręgosłup.

Magdalena
24-02-2009, 15:04
Koncowka reportazu byla z warztatow w Puszczykowie w ramach programu Fundacji Aktywnosci Lokalnej (ok.60 mam dostalo chusty Nati i uczestniczylo w warsztatach noszenia prowadzonych przeze mnie czyli Ekomam z Ekodzieciaka.)

Z samych warsztatow bardzo krotki material, a niestety ten dodatek przed reportaze nie zacheca. Panstwo dziennikarstwo wpadlo na chwile, duzo nie pogadalo, wiele nie posluchalo, no i pokazali co pokazali: czyli torby na dzieci jako chusty i idace za tym opinie lekarzy...

Same warsztaty jednak mysle wyszkolily grono mam starszych i mlodszych dzieci wiec chustowo wokol Poznania powinno byc lepie, choc i tak bylo bardzo dobrze ;-)

Na samych warsztatach byla tylko jedna mama chustowa, reszta to same nowicjuszki... moze sie pojawia i tutaj, bo odsylalismy miedzy innymi do Waszego grona.

magicwbrzuchu
24-02-2009, 16:28
widziałam widziałam.
jakiś dziwny ten komentarz był w sensie negatywnym.Jakby noszenie w chuście było masakrycznie szkodliwe(Pani dr).Przecież nikt nie trzyma godzinami dziecka w chuście nie? :(
Czemu o nosidłach nie ma takich komentarzy?
Myślę,że chustowanie jest po prostu zbyt nowatorskie dla naszego mega konserwatywnego kraju-czyli na zasadzie "nie bo nie".Ale fakt, że z podobnymi opiniami lekarzy się spotykałam"na żywo".

liwus
25-02-2009, 23:18
Pani dr dziwna faktycznie. Dziewczyny które nie widziałe same zobaczcie : http://www.tvp.pl/informacje/panorama/w ... 22009-1830 (http://www.tvp.pl/informacje/panorama/wideo/22022009-1830) ( przewincie na ok.16 minutę )
A tak naprawdę to ta pediatra to dużo wie o krzywej miednicy etc...jest sama negatywnie do chust nastawiona to tak powiedziała.